De beste bærbare datamaskinene for grafiske designere i 2024: Eksperttestet og anmeldt

0
19

Mange PC-produsenter tilbyr bærbare datamaskiner for alle typer bruksområder, fra hverdagsarbeid til spill og til og med grafisk design. For den siste kan det være vanskelig å finne den riktige maskinen, fordi en bærbar datamaskin med god grafisk design trenger å balansere ytelse, en god skjerm og en robust rekke funksjoner. De beste kan gjøre jobben din tusen ganger enklere, og hjelpe deg med å lykkes på jobben.

Det er massevis av flotte bærbare datamaskiner for grafisk design å velge mellom. Så mye at det kan være ganske overveldende å prøve å finne ut hvilken bærbar datamaskin med grafisk design som er best for deg. Hos ZDNET testet vi mange av de beste bærbare datamaskinene for kreative profesjonelle på markedet, og lette etter spesifikke faktorer som operativsystemer, ytelser, funksjoner og konstruksjon, for å hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen.

Også: De beste tilbudene for bærbare datamaskiner

Hva er den beste bærbare datamaskinen for grafisk design akkurat nå? 

ZDNET gikk hands-on med mange utmerkede bærbare datamaskiner for å lage denne listen. Vårt valg for den beste bærbare datamaskinen for grafisk design akkurat nå er Apples 14-tommers MacBook Pro (2023), med sin fantastiske skjerm og utmerket M3-brikkeytelse. Listen inkluderer imidlertid en rekke andre toppnivåalternativer fra Asus, Dell og MSI, så det er et alternativ for alle.

De beste bærbare datamaskinene for grafiske designere i 2024

Vis mindre Se nå på Best BuySe nå på B&H Foto-VideoSe nå hos Amazon Pros Fantastisk skjerm Fantastisk ytelse fra M3-brikke Lang batterilevetid Ulemper Dyrt Begrenset antall porter

Apple MacBook Pro 14-tommers

Beste bærbar PC for grafisk design generelt

Apple MacBook Pro 14-tommers sspesifikasjoner: CPU: Apple M3 | GPU: M3 integrert grafikk | RAM: 8 GB | Lagring: 512 GB SSD | Skjerm: 14-tommers Liquid Retina XDR Display 

Toppstoppet som vår beste bærbare grafisk design er Apples 14-tommers MacBook Pro fra 2023. Denne oppføringen kommer sannsynligvis ikke som noen overraskelse, siden MacBook-maskiner blir hyllet for maskinvareytelsen, og denne modellen er ikke annerledes. Den kan skryte av den siste versjonen av Apple-silisium i form av M3-brikken. Maskinvaren lar MacBook-en multitaske på tvers av en rekke apper, håndtere ressurstung programvare som spill, og tilby brukere en måte å redigere video i 4K-oppløsning uten å gå glipp av noe. 

Det høye ytelsesnivået blir tydeliggjort takket være den fantastiske 14-tommers Liquid Retina XDR-skjermen som i seg selv gir ut innhold med 4K-oppløsning. Dessuten har den et kontrastforhold på 1 000 000:1 for lyse, levende farger og støtte for ProMotion-teknologi, som muliggjør en adaptiv oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz. På toppen av det hele har M3 MacBook en maksimal batterilevetid på 22 timer, slik at den bokstavelig talt kan vare en hel dag.

Det er to versjoner av 2023 MacBook: 14-tommersmodellen som vi nettopp beskrev og 16-tommersalternativet. Vi anbefaler førstnevnte for sin mer kompakte design og lavere pris. Men hvis du vil ha det beste av det MacBook Pro kan levere, kan du velge den 16-tommers bærbare datamaskinen. Husk at begge deler fortsatt er dyre.

Anmeldelse: MacBook Pro (M3 Max) anmeldelse: En bærbar datamaskin i klassen for en AI-drevet alder

MacBook Pro (M3 Max) med ny MacOS Sonoma-låseskjermVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på Best BuySe nå på WalmartView nå hos Amazon Pros Nydelig 2,8K berøringsskjerm Kompakt design Komfortabelt tastatur Anstendig pris Ulemper Begrenset ytelse Kommer ikke med en pekepenn

ASUS Zenbook 14 Flip OLED

Beste 2-i-1 bærbare datamaskin for grafisk design

Asus Zenbook 14 Flip OLED  spesifikasjoner: CPU: 13. generasjons Intel Core i5-1340P | GPU: Intel Iris Xe Graphics | RAM: 16GB LBDDR5, støtter dual-channel memory | Lagring:  Opptil 1TB SSD | Skjerm: 14-tommers 2,8K-oppløsning (2880 x 1800) OLED

2-i-1 bærbare datamaskiner, som helhet, egner seg veldig godt til grafisk designarbeid. Når du er ferdig med å skrive et dokument, kan du umiddelbart snu skjermen rundt og konvertere datamaskinen til et nettbrett. Det er mange flotte 2-i-1 bærbare datamaskiner der ute, men hvis vi måtte velge en, ville det vært Zenbook 14 Flip OLED fra Asus.

Den har en av de fineste, frodigste OLED-skjermene vi har sett. Det høye kvalitetsnivået til stede skyldes flere faktorer. Skjermen dekker hele DCI-P3-fargespekteret, pluss at den har et kontrastforhold på 1 000 000:1. Sammen leverer de en skjerm av uovertruffen kvalitet til et punkt hvor det virker som om du kan se pikslene på skjermen. Det er sannsynligvis overdrivelse fra vår side, men det ser veldig bra ut. Du vil ha det kvalitetsnivået for å gjenskape farger nøyaktig.

Etter en hard arbeidsdag vil du sannsynligvis slappe av. Heldigvis fungerer Zenbook 14 Flip fint som en underholdningsmaskin takket være sine Harman Kardon-godkjente høyttalere. Lyd fra filmer høres fantastisk ut fra denne maskinvaren. Ytelsen blir enda bedre på grunn av støtten for Dolby Atmos.

Hvis du planlegger å hente denne for tegning, anbefaler jeg å kjøpe en pekepenn, fordi Zenbook 14 ikke kommer med en.

Anmeldelse: Jeg utfordrer deg til å finne en som ser bedre ut. bærbar datamaskin for under $1000 enn dette

asus-zenbook-14x-1Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på AmazonSe nå på Best BuySe nå på B&H Foto-Video Pros Levende HD-skjerm Alternativ for GeForce RTX 40-serien GPU 2 TB lagringsplass Lagringsplass for Slim Pen 2 Ulemper Dyr Slim Pen selges separat

Microsoft Surface Laptop Studio 2

Beste bærbare for tegning

Acer Swift X 14&#xA0 ;spesifikasjoner: CPU: 13th Gen Intel Core i7-13700H | GPU: Intel Iris Xe, 6GB Nvidia GeForce RTX 4050, 8GB Nvidia GeForce RTX 4060, 8GB Nvidia RTX 2000 Ada | RAM: 16 GB, 32 GB eller 64 GB LPDDR5 | Lagring: 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD | Skjerm: 14,4-tommers PixelSense Flow-skjerm, 120 Hz

Vi hyllet det originale Surface Laptop Studio for dets fokus på grafisk designarbeid, og det samme kan sies om oppfølgingen: Surface Laptop Studio 2. I likhet med forgjengeren er den fornyede modellen en 2-i-1 datamaskin med en skjerm som kan brettes flat for å få den til å fungere som nettbrett eller stående som en tradisjonell bærbar PC. Det er også et ekstra hengsel som lar brukere vippe skjermen som et staffeli, ideelt for å tegne med Surface Slim Pen 2 (selv om du må kjøpe den fordi den ikke kommer med en pekepenn).

Det er ikke alle de samme funksjonene. Surface Laptop Studio 2 gjør flere forbedringer til originalen. Den mest effektive er den kraftigere maskinvaren. I tillegg til å ha en bedre prosessor, tilbyr modellen muligheten for et Nvidia GeForce RTX 40-serie grafikkort. Med denne utstyrt er enheten i stand til å håndtere intensive arbeidsbelastninger bedre enn den eldre maskinen.

Apropos den forrige bærbare datamaskinen, Surface Laptop Studio 2 har også en skarp, berøringsfølsom skjerm, men denne gangen, den gir en mye høyere oppløsning på 4500 x 3000 piksler. Totalt sett er den overlegen den gamle på nesten alle måter bortsett fra at den er ganske dyr.

Anmeldelse: Jeg demonstrerte Microsofts Surface Laptop Studio 2 og ble etterlatt alle slags sjalu

Microsoft Surface Laptop Studio 2Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Dell Pros Fantastisk skjermkvalitet Massevis av tilpasningsalternativer Solid ytelse Ulemper Dyrt grøtaktig tastatur Kan være tungt

Dell XPS 15

Beste bærbare Windows-bærbare for grafisk design

Dell XPS 15: CPU: 13th-Gen Intel Core i7-13700H, 13th-Gen Intel Core i9 -13900H | GPU: Intel Arc A370M, 6 GB Nvidia GeForce RTX 4050, 8 GB GeForce RTX 4060, 8 GB GeForce RTX 4070  | RAM: 16 GB, 32 GB, 64 GB | Lagring: 512GB, 1TB, 2TB, 4TB, 8TB SSD | Visning: 15,6-tommers Full HD Plus, 15,6-tommers 3,5K

I løpet av årene har mange PC-produsenter gitt ut sin egen versjon av en MacBook – en lett, men kraftig bærbar datamaskin. Noen har kommet i nærheten, men ingen har truffet målet som XPS 15 fra Dell. Den har alle kjennetegnene man kan forvente av Apple-maskinvare: maskinvare med god ytelse, en livlig 3,5K-oppløsningsskjerm og en elegant design. Men i stedet for macOS Sonoma har du Windows 11 ombord.

Designmessig har ikke XPS 15 endret seg mye fra 2022-modellen. Det ser ut til at Dell skjønte at de traff et hjem med den tidligere versjonen, da 2023-versjonen har mye av de samme funksjonene fra den glatte, klikkbare pekeplaten til de romfyllende høyttalerne. Hovedforskjellen denne gangen er at den er utstyrt med en RTX 40-serie GPU. Dessuten har den et bredt utvalg av porter, inkludert tre USB-C-innganger, en hodetelefonkontakt og et SD-kortspor. Disse er nyttige å ha for hånden når du ønsker å overføre bilder fra kameraet til XPS 15. 

Husk at den er litt tung, med en vekt på 4,21 pund. XPS 15 kom også ut med bærbare søsken, XPS 13 og XPS 17, som er like dyktige. Hvis du vil ha noe lett, gå med XPS 13. Hvis du vil ha en mer robust multimediemaskin, vil XPS 17 være mer stilen din.

Anmeldelse: Jeg byttet min MacBook for en Dell XPS 15 i en måned, og angret ikke i det hele tatt

Dell XPS 15 ved vinduet Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på AmazonSe nå på Walmart Pros Solid ytelse Billig Levende skjerm Ulemper Liten styreflate Svak webkamera

Acer Swift 3

Beste budsjett-laptop for grafisk design

Acer Swift 3-spesifikasjoner: CPU: AMD Ryzen 5 4500U, Ryzen 7 4700u | GPU: Integrated AMD Radeon Graphics | RAM: 16 GB | Lagring: 256 GB SSD | Skjerm: 14-tommers 1080p

Et av de største problemene med bærbare datamaskiner med grafisk design er at de kan være ganske dyre. Tross alt leter du etter ytelse og skjermer av høy kvalitet. Heldigvis finnes det mange billigere alternativer der ute. Den beste er 2021-utgivelsen av Acer Swift 3.

Den er utstyrt med en AMD Ryzen-prosessor og en 1080p-skjerm. Skjermen er ikke 4K, men den kan sende ut fantastiske bilder med lyse, levende farger. Vi liker spesielt godt det solide metallchassiset av magnesium-aluminium som lar Swift 3 håndtere støt, fall og skraper. Du vil definitivt beskytte skjermen så mye som mulig. Og det beste er at den bærbare datamaskinen veier snaut 2,6 lbs for enkel bæring.

Det er noen særheter som er verdt å nevne. Webkameraet er ikke bra, og styreflaten er ganske liten. Det kan krampe hendene dine. Uansett disse problemene, er Swift 3 fortsatt et flott alternativ. Vi nevnte 2021-modellen spesielt fordi den strekker seg over grensen mellom å være budsjettvennlig og huse god maskinvare. Flertallet av 2022 Swift 3 bærbare datamaskiner er betydelig dyrere, men hvis du vil ha mer kraft, har du muligheten til å oppgradere.

Acer Swift 3 Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på NeweggView nå på BH Photo & Videoproffer Kraftig ytelse Stor 2TB SSD 32 GB RAM Robust kjøling Ulemper Dyrt Litt tung

MSI Creator Z16 HX Studio

Beste bærbare med grafisk design for innholdsskapere

MSI Creator Z16 HX Studio Spesifikasjoner: CPU: 13th-Gen Intel Core i7-11800H, i7-13700HX, i9-13900HX | GPU: Nvidia GeForce RTX 3060, RTX 4060, RTX 4070 | RAM: 16 GB, 32 GB | Lagring: 1TB, ​​2TB SSD | Skjerm: 16-tommers QuadHD Plus-berøringsskjerm

MSIs Creator Z16 HX Studio er vår anbefaling for innholdsskapere som leter etter en virkelig kraftig bærbar datamaskin. På sin høyeste konfigurasjon har dette beistet en 13. generasjons Intel Core i9-13900HX-prosessor, GeForce RTX 4070 GPU fra Nvidia og en kjempestor 2TB SSD. Du kan lagre timer med opptak på denne tingen og fortsatt ha god plass til overs. Det som er interessant er på produktsiden, MSI sier at Creator Z16 kan behandle Photoshop og Premiere Pro mye raskere enn forgjengeren. Tilsynelatende kan den gjengi videoer på 30 prosent kortere tid.

Når vi snakker om videoer, er Nvidia Studio installert på denne maskinen. Den består av flere AI-funksjoner som kan hjelpe deg med å gjøre ideene dine til virkelighet. Suiten inneholder også noen av de nyeste programvareverktøyene, som ray tracing, for å levere realistiske grafiske verk. Naturligvis har en bærbar PC av dette kaliberet en fantastisk Quad HD Plus (2,56 x 1600 piksler) oppløsningsskjerm som dekker hele DCI-P3-fargespekteret.

Med dette maskinvarenivået ville en vanlig bærbar PC blitt til en ovn. Det kommer til å generere mye varme. For å bekjempe dette, installerte MSI et robust kjølesystem kalt Vapor Chamber Cooler for å sikre at Creator Z16 fungerer ved lav temperatur. 

Razer Blade 18Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Target Pros Lettvekt Flotte AI-funksjoner Komfortabelt tastatur Ulemper Skjermoppløsningen topper ved 1080p Tykke skjermrammer

Asus Chromebook Plus CX34

Beste bærbare datamaskin med grafisk design for studenter

Asus Chromebook Plus CX34-spesifikasjoner: CPU: Intel Core i3-1215U, i5-1235U | GPU: Intel UHD Graphics | RAM: 8GB, 16GB | Lagring: 128 GB, 256 GB SSD | Skjerm: 14-tommers 1080p

Tilbake på slutten av 2023 kunngjorde Google en ny generasjon Chromebook som spesialiserer seg på produktivitet. Flere modeller ble avslørt, og blant gruppen er Chromebook Plus CX34 den desidert beste. Det har mye for seg. For det første er det ganske billig. For det andre har den bærbare datamaskinen en 1080p-skjerm som muliggjør bilder av høy kvalitet. Det ene problemet med skjermen er at rammene er tykkere enn vi ville ha likt at de skulle være – de er i veien. Når det er sagt, kompenserer Asus for dette ved å inkludere et antirefleksbelegg på glasset slik at det kan være ute uten at solen ødelegger bildet.

Det fine med denne Chromebooken er at den er blant de første som støtter Photoshop – nærmere bestemt nettversjonen av Photoshop. Dette er en stor sak fordi tidligere modeller ikke kunne håndtere redigeringsprogramvaren, noe som tvang folk til å bruke andre ikke like gode alternativer. Nå får du det beste. Og når du er ferdig med arbeidet, kan du slappe av med et spill Minecraft fordi tittelen har unik kompatibilitet med den bærbare datamaskinen.

I tillegg har Asus Chromebook en rekke AI-drevne funksjoner. Vår favoritt er Magic Eraser som på en intelligent måte kan kvitte seg med feil eller skjule objekter i fotografier. Det er ganske imponerende. Og det er den smarte filsynkroniseringen. Den beholder en kopi av Google Disk på datamaskinen til enhver tid, slik at du har tilgang selv når den er frakoblet.

Anmeldelse: Jeg testet Googles nye Chromebook Plus og generative AI-funksjoner blåste meg bort

asus-chromebook-plus-cx34-1 Vis ekspert Ta Vis mindre

Hva er den beste bærbare datamaskinen for grafisk design?

Vi valgte 14-tommers Apple MacBook Pro fra 2023 som den beste bærbare datamaskinen for grafisk design generelt på grunn av sin eksepsjonelle høyoppløselige skjerm og god maskinvareytelse. 

Tabellen nedenfor lar deg sammenligne de beste bærbare datamaskinene med grafisk design i henhold til pris, skjermstørrelse og CPU.

Beste bærbare for grafiske designere< /strong>

Kostnad

Skjerm

CPU

Apple MacBook Pro

$1449

14 tommer

Apple M3

ASUS Zenbook 14 Flip OLED

$999

14 tommer

13. generasjons Intel Core i5

Microsoft Surface Laptop Studio 2

$1895

14,4 tommer

13. generasjons Intel Core i7

Dell XPS 15

$1499

15,6 tommer

13. generasjons Intel Core i7

Acer Swift 3

< /td>

$539

14 tommer

AMD Ryzen 5 4500U

MSI Creator Z16 HX Studio

$1699

16 tommer

13. generasjons Intel Core i9

< p>Asus Chromebook Plus CX34

$1400

14 tommer

Intel Core i5

Hvilken bærbar datamaskin med grafisk design passer for deg?

Bærbare datamaskiner med grafisk design er i stand til å håndtere et bredt spekter av oppgaver, men noen er bedre enn andre i visse scenarier. Maskinvarekrevende arbeid, som videoredigering, krever en avansert datamaskin. Av denne grunn må du være sikker på hva du ser etter i en bærbar datamaskin. Du ønsker ikke å kjøpe en enhet som kommer til å slite. Slik finner du ut hvilken bærbar datamaskin for grafisk design som kan fungere best for deg:

Velg denne bærbare datamaskinen for grafisk design…< /strong>

Hvis du vil…

Apple MacBook Pro

Den beste bærbare datamaskinen med grafisk design generelt. MacBook Pro med M3-brikkesettet leverer ytelse, lang batterilevetid og en fantastisk skjerm. 

Asus Zenbook  14 Flip OLED

En flott 2-i-1 bærbar PC. Skjermen med 2,8K oppløsning sikrer nøyaktige farger, og Harmon Kardon-høyttalere lar den fungere som en underholdningsenhet.

Microsoft Surface Laptop Studio 2

Den beste bærbare datamaskinen for tegning. Den nye modellen forbedrer originalen ved å introdusere en bedre prosessor og muligheten for et GeForce RTX 40-serie grafikkort.

Dell XPS 15

Den beste bærbare datamaskinen for grafikkdesign i Windows. Den ligner på en MacBook takket være dens sterke maskinvare, høykvalitetsskjerm og lette design.

Acer Swift 3

Den beste bærbare datamaskinen for grafisk design. Ikke bare tilbyr den anstendig ytelse, dens magnesium-aluminiummetall lar den håndtere fall med letthet.

MSI Creator Z16 HZ Studio

p>

En utmerket maskin for innholdsskaping. Det er uten tvil den kraftigste oppføringen på denne listen og kommer med en massiv 2TB SSD for lagring.

Asus Chromebook Plus CX34

Den beste bærbare datamaskinen med grafisk design for studenter. Den er billig, solid, kommer med nyttige AI-funksjoner og er blant de første Chromebook-ene som støtter Photoshop.

Faktorer du bør vurdere når velge en bærbar datamaskin for grafisk design

En bærbar datamaskin som er spesielt utviklet for kreative brukere, må gi langt mer kraft enn en bærbar datamaskin rettet mot generell bruk. Her er noen av de viktigste faktorene du bør vurdere før du foretar et kjøp: 

Maskinvare: Kreative fagfolk stoler sterkt på den bærbare datamaskinens grafikkort for å gjøre mye av arbeidet. Men grafikkort må pares med sterke CPUer for å yte på et høyt nivå og støttes av en god mengde RAM.Skjerm: All den ytelsen betyr ikke knebøy hvis skjermen på den bærbare datamaskinen nøyaktig kan vise frem arbeidet ditt. Det er av den grunn at kreative fagfolk i stor grad foretrekker høyoppløselige skjermer, slik at de kan ha et best mulig bilde.Skjermstørrelse: 16-tommers eller 17-tommers skjermer er større og mye tyngre enn en 13-tommers eller 14-tommers bærbar PC. Vanlige reisende vil kanskje gå med noe mindre når de er på flukt og la den bærbare datamaskinen stå med storskjerm på kontoret eller hjemme.Batteritid:Bestem om du trenger en avansert bærbar datamaskin som kan utføre oppgaver, men bare kjøre i noen få timer, eller en mellomklasse som kan vare en hel dag. Pris: Pris er en viktig faktor å ta hensyn til når du handler bærbare datamaskiner. Det er klart at de dyrere alternativene har en tendens til å ha bedre maskinvare. Men det betyr ikke at du bør gi rabatt på de billigere modellene, fordi mange fortsatt leverer fantastisk ytelse.

Slik tester vi bærbare datamaskiner

Det er mange utmerkede bærbare datamaskiner for grafisk design på markedet, og våre ansatte i ZDNET får en mulighet til å anmelde mange av dem. Vi ser på alle faktorene nevnt ovenfor, inkludert skjerm, batterilevetid og verdi. Deretter tester vi dem slik vi ville brukt dem i den virkelige verden, fra surfing på internett til streaming av videoer til mer spesifikke brukstilfeller for grafisk design. Målet her er å se hva de er i stand til i den virkelige verden.

Når alle testingene er fullført, blir de vi likte best gjennomgått og sortert, gitt en spesifikk kategori som beste Windows bærbare for grafisk design, og plassert på listen.

Er batterilevetiden viktig i det beste bærbare datamaskiner for grafiske designere?

Ja, men det kommer an på hva du har. 

For lette, billige eller reisebærbare datamaskiner er det utrolig viktig å ha en god batterilevetid. Disse maskinene er ideelle for reiser. Mesteparten av tiden har ikke disse modellene verdens beste maskinvare og er ofte mellomstore enheter. Som et resultat er de ikke veldig maktsyke. Du trenger ikke å bekymre deg for at den bærbare datamaskinen dør på deg midt i et prosjekt. Dessuten er de ikke tunge.

For klumpete, kraftige bærbare datamaskiner som MSI Creator Z16 spiller ikke batterilevetiden så stor rolle. Du kommer til å bruke denne maskinen først og fremst hjemme. Datamaskiner av dette kaliberet er tunge. Snakker av erfaring, du ønsker ikke å slepe rundt på en stor bærbar datamaskin hver dag. I tillegg krever maskinvaren mye strøm, slik at batteriet ditt kommer til å tømmes mye raskere. 

Er tilkobling viktig i de beste bærbare datamaskinene for grafiske designere?

Det er viktig å ha et bredt utvalg porter på en bærbar datamaskin med grafisk design, men til syvende og sist kommer det ned til hva du som bruker trenger.< /p>

Noen produsenter velger å utstyre maskinvaren med bare noen få innganger for å holde størrelsene små og vekten lav. Dette er et godt designgrep for ultraportable bærbare datamaskiner. Kreative fagfolk jobber imidlertid med en rekke enheter og periferiutstyr. Kanskje må de koble den bærbare datamaskinen til en ekstern skjerm eller flere skjermer. Dette omfatter lydutstyr og SD-kort fra kameraer. 

For mange profesjonelle er det avgjørende for arbeidet deres å ha gode tilkoblingsmuligheter på en bærbar datamaskin. Heldigvis finnes det løsninger på dette problemet. Du kan løse dette ved å kjøpe en dockingstasjon som komplementerer datamaskinene dine. Disse enhetene tilbyr langt flere innganger og utganger enn en vanlig datamaskin noensinne kunne håpe å levere. 

Dessuten: De 5 beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner 

Hvis du bare vil ha én enkelt enhet, kan det være bedre å kjøpe en heftigere bærbar datamaskin; en med en rekke porter. En lett maskin er ideell for reiser.

Er MacBook-er virkelig så mye bedre enn bærbare Windows-maskiner når det gjelder grafisk design?

Når det kommer til maskinvare, egentlig ikke. Moderne MacBook-er har absolutt kraftige brikkesett i M-serien som lar dem heve seg over resten. Men bærbare Windows-maskiner har kommet langt i å bygge bro over dette gapet. Jeg vil hevde at Windows-maskinvare er sammenlignbar med, i noen tilfeller bedre, enn Apples teknologi.

Hovedforskjellen mellom de to kommer ned til programvare. MacBooks har et stort utvalg av apper ombord som fortsatt avbryter Microsoft-programvare. GarageBand er fortsatt flott for redigering av musikk. iMovie er også fantastisk for å lage grunnleggende videoredigeringer. Selvfølgelig er mye av den beste redigeringsprogramvaren eksklusiv for Apple-maskinvare. 

Dessuten: Øk sikkerheten og produktiviteten med de beste Mac-appene

Windows 11 har derimot ikke det største utvalget. I årevis var basisapper på Windows-datamaskiner forferdelige. Ingen ved sitt rette sinn tar Paint seriøst som et illustrasjonsverktøy. Du har Photoshop til det. Ting har blitt mye bedre, men base-apper på Windows 11 blekner fortsatt i forhold til hva som er på macOS. Og de som starter programvarevalgene kan utgjøre en stor forskjell.

Kan spillbærbare datamaskiner brukes til grafisk design?

Helt sikkert. Gaming bærbare datamaskiner er et flott alternativ for grafiske designere. De er ofte utstyrt med noen av de kraftigste prosessorene i teknologibransjen. På toppen av det har de flotte grafikkort, enorme lagringsstasjoner og massevis av RAM, som gir profesjonelle all kraften og plassen de trenger for arbeidet. Mange har til og med fantastiske skjermer.

Det er imidlertid flere problemer med dem. 1) Bærbare spillmaskiner kan være tunge. I noen tilfeller over syv pund. 2) De er dyre. 3) De har ikke alltid de mest behagelige designene. Flere modeller har klumpete, helsvarte design. Og 4) Folk liker kanskje ikke RGB-belysningen deres. På enkelte bærbare gaming-maskiner kan lynet bli for mye.

Finnes det alternative bærbare datamaskiner med grafisk design å vurdere?

Som fastslått tidligere, velger vi de syv beste bærbare datamaskinene basert på pris og ytelse , skjerm og mer. Men hvis gruppen ovenfor ikke fungerer for deg, her er andre modeller du bør vurdere.

Se på LenovoView på Amazon