3 nyttige AI-funksjoner kommer til fremtidige Android-telefoner med dette Qualcomm-brikkesettet

0
7
snapdragon-8s-gen-3-key-visual Qualcomm

< p>Telefonens prosessor er enhetens ukjente helt fordi den i stor grad er ansvarlig for å drive alle kule, avanserte funksjoner du har blitt kjent med og elsket med smarttelefonen din. Qualcomms siste brikke vil presse dine neste Android-funksjoner enda lenger, spesielt når det kommer til AI. 

Søndag avduket Qualcomm sin nyeste mobilplattform – Snapdragon 8s Gen 3. I Denne nye brikken er tilpasset bransjeskiftet mot AI på enheten, og er designet for å slippe løs en ny bølge av generativ AI-funksjonalitet på smarttelefoner. 

Også: Når er Google I/O 2024 og hva kan vi forvente?

“Med funksjoner inkludert generativ AI på enheten og avanserte fotograferingsfunksjoner, er Snapdragon 8s Gen 3 designet for å forbedre brukeropplevelser, fremme kreativitet og produktivitet i deres daglige liv,”" sa Chris Patrick, SVP og daglig leder for telefoner hos Qualcomm. 

Qualcomm har ikke avslørt hvilke flaggskiptelefoner som vil ha den nye brikken. Den delte imidlertid at Snapdragon 8s Gen 3 vil bli tatt i bruk av ledende produsenter, inkludert Honor, iQOO, realme, Redmi og Xiaomi – alle kinesiske OEM-er – med den første enheten planlagt utgivelse så tidlig som i mars.&#xA0 ;

Hva kan du forvente å se i disse telefonene? Vi avrundet de tre beste AI-funksjonene. 

1. Generative AI virtuelle assistenter

Vi er alle kjent med stemmeassistenter som Siri og Alexa, men hva med en assistent som har en stemme og et ansikt? Ifølge Qualcomm vil Snapdragon 8s Gen 3 gjøre det mulig. 

Også: Fremtidens mekanikk: Møt spesialistene som setter sammen AI

Den virtuelle assistenten vil bli støttet av Qualcomm Sensing Hub, som sikkert kan kompilere alle brukerens data — som f.eks. deres favorittaktiviteter, steder og mer — for å gjøre den virtuelle assistentens forslag og svar mer skreddersydd for den enkeltes preferanser. 

2. Rask generering av bilder og tekst på enheten 

Det har vært en økt interesse i år for on-device AI, som gir fordeler som økt hastighet og sikkerhet. Snapdragon 8s Gen 3 støtter generativ AI på enheten med opptil 10B parametere, og støtter mer enn 30 store språkmodeller (LLM-er) og store synsmodeller (LVM-er) med imponerende høye hastigheter. 

For å sette hastigheten i perspektiv, kan den generere bilder på en brøkdel av et sekund, mens standard bildegenerator tar omtrent 10 sekunder i gjennomsnitt. LLM-modeller kan kjøre opptil 20 tokens per sekund, som selskapet hevder er en av de raskeste i smarttelefonindustrien. 

Også: De beste AI-bildegeneratorene å prøve akkurat nå

3. Bildeutvidelse på enheten

I likhet med Adobe Photoshop Generative Fill-funksjonen, kan Photo Expansion generere innhold utenfor bildets ramme og blande det med originalbildet, rett på en brukers smarttelefon. Funksjonen er spesielt nyttig for å redigere et bilde du skulle ønske du hadde rammet inn bedre eller for å gi en annen visning av det samme bildet.