Qualcomms nye lydbrikker kan få billigere hodetelefoner til å høres dyrere ut

0
16
Et bilde av Sennheiser-hodetelefonen Accentum øreklokker Jada Jones/ZDNET

Qualcomm annonserte to nye lyd plattformer for trådløse ørepropper, hodetelefoner og høyttalere på mellomnivå og førsteklasses som lar produsenter inkludere lydkvalitet på audiofilnivå, forbedret ANC, forbedret samtalekvalitet og lavere strømforbruk på tvers av et bredere utvalg av Bluetooth-lydprodukter.

< p>Produsenter bruker Qualcomms brikkesett og lydplattformer i noen av våre favoritt trådløse lydprodukter og selger dem under merker som Bose, Sennheiser, Anker, Jabra og flere. De nye lydplattformene er delt inn i to nivåer og kommer bare fem måneder etter at Qualcomm oppdaterte sitt ultra-premium-lag, Snapdragon S7 og S7 Pro.

Også: Qualcomms nye Snapdragon 8 Gen 3 mobilbrikke bringer generativ AI til smarttelefoner

Snapdragon S3 Gen 3 og S5 Gen 3 lydplattformene vil snart være tilgjengelige for produsenter, så la oss dele hvordan de kan endre Bluetooth-lydopplevelsene våre.

Qualcomm S5 Gen 3 Sound Platform

Som mange andre teknologiske innovasjoner i år, inkluderer Qualcomms nye lydbrikker nye AI-drevne funksjoner, og S5 Gen 3-plattformen debuterer med en AI-drevet nevral prosesseringsenhet (NPU). I teorien skulle bruk av kunstig intelligens i NPU-en tillate hodetelefoner å behandle funksjoner som støyreduksjon, gjennomsiktighet og ekstern støyhåndtering raskere, mer effektivt og med mindre strømforbruk.

Disse nye brikkene gir mer på- enhets AI som kan lytte til støynivåene dine og “forstå og tilpasse seg brukerbehov gjennom dagen”," ifølge Qualcomm. I denne forstand bør AI på enheten lage de nye brikkene' adaptiv ANC mer intuitiv og verdifull.

snapdragonphoto.jpg Qualcomm

Sammenlignet med S5 Gen 2 vil den nye generasjonen lydplattform støtte 50 % mer minne og vil har dobbel datakraft til å behandle lydsignaler. Denne forbedringen betyr at hodetelefoner med denne lydbrikken bør forbedre stemmegjenkjenning, romlig lyd, EQ-innstillinger og støyreduksjon.

De små brikkene i hodetelefonene dine bruker maskinlæringsalgoritmer for å behandle støyene rundt deg og gir adaptiv støydemping basert på miljøets støynivåer. Qualcomms nye brikker bør tillate disse algoritmene å fungere smartere og raskere, ettersom brikkeprodusenten sier at denne generasjonens ANC er den sterkeste til nå.

S5 Gen 3-plattformen lover også ultralavt strømforbruk, noe som bør forlenge batterilevetiden til hodetelefonene og øreproppene. De nye brikkene kan også inneholde opptil 5 MB RAM, sammenlignet med forrige generasjons 2,64 MB.

Økt RAM bør tillate lavere ventetid og høyere gjennomstrømning. De nye brikkene kan behandle lyd raskere og med mindre etterslep, slik at de daglige ørepluggene og hodetelefonene dine kan fungere som spillhodetelefoner på farten.

Selvfølgelig støtter S5 Gen 3-plattformen en pakke med Snapdragon AptX Bluetooth-kodeker for å levere tapsfri lyd. Hodetelefoner med disse brikkene vil støtte LE-lyd for forbedret båndbredde, og Bluetooth Auracast vil gi tilgang til flere strømmer av Bluetooth-lyd.

Også: Forventer tapsfri lyd fra den nye øreplugger? Det skjer ikke, og her er hvorfor

S5 Gen 3-plattformen er reservert for førsteklasses hodetelefoner og ørepropper, som Bose QuietComfort Ultra-hodetelefoner som opererer på S5 Gen 2-plattformen utgitt i 2022 .

Qualcomm S3 Gen 3 lydplattform

Den nye generasjonen av Qualcomm S3 Sound Platform er dedikert til mid-tier hodetelefoner, øreplugger og høyttalere, og gir høyere kvalitet lydfunksjoner til rimeligere trådløse lydprodukter.

Det er ikke mange forskjeller mellom dette Årets Gen 3 og de forrige Gen 2-plattformene, men Gen 3-brikkene integrerer alle de nyeste funksjonene i én brikke, noe som burde belaste produsentene mindre. 

For forbrukere betyr dette at dine favoritt trådløse lydmerker kan tilby enheter som bruker mindre strøm, støtter tapsfri lyd og tilbyr mer sømløse programvareoppdateringer og oppgraderte programvarefunksjoner uten å betale hundrevis mer enn du gjorde for tidligere modeller.

Også: To nye AirPods-modeller forventes denne høsten – her er alt vi vet så langt

Den nyeste S3-plattformen tilbyr oppgraderte interne digital-til-analog-omformere, som tillater mellomtoner trådløse øreplugger, hodetelefoner og høyttalere for å støtte opptil 24-bit/48kHz tapsfri musikkstreaming. 

Denne høye lydkvaliteten var en gang reservert for avanserte produkter, men disse lydbrikkene lar Bluetooth-høyttalere som Soundcore Motion X500 oppnå høyoppløselig lyd for mindre enn $200.

Hvordan får jeg tilgang til Aptx-kodeker?

Det er betydelige forbehold å merke seg med Qualcomms nye lydbrikker. Selv om nye trådløse hodetelefoner, øreplugger og høyttalere er utstyrt med fremtidsrettet teknologi, er de bare like dyktige som de tilkoblede enhetene deres.

Mange hører på musikk på smarttelefonene sine, men lydprodukter drevet av Qualcomms brikker fungerer best med smarttelefoner drevet av Qualcomms brikker. De fleste smarttelefoner i USA bruker enten ikke-Qualcomm smarttelefonbrikker eller velger proprietær lydteknologi for å unngå å lisensiere AptX-kodeker.

Også: Fitbit er i ferd med å få noen store AI-oppgraderinger, drevet av Google' s 'Personlig helse' LLM

Qualcomm annonserer AptX Adaptive som sin mest intuitive og fremtidssikre kodek. Tilgang til denne kodeken krever imidlertid at smarttelefonen og hodetelefonene bruker en Qualcomm-brikke.

Apples smarttelefoner bruker interne brikker og proprietær Bluetooth-teknologi, Samsung-telefoner bruker Qualcomm smarttelefonbrikker, men en proprietær Bluetooth-kodek, og Googles telefoner støtter andre AptX-kodeker som ikke er AptX Adaptive.

Du kan likevel stole på at kommende hodetelefoner drevet av Qualcomms nye brikker fungerer smartere og har forbedret støyreduksjon, batterilevetid, og tilkoblingsstabilitet. Dessverre må du se etter andre måter å lytte tapsfritt over Bluetooth.