Dette nye AI-verktøyet fra Adobe gir deg mer kontroll over bildegenerering

0
16
Adobe Structure Reference Sabrina Ortiz/ZDNET

Muligheten til å bruke generativ kunstig intelligens (AI) for å lage bilder fra en enkel tekstinntasting har tok verden med storm. Bedrifter fortsetter imidlertid å utvikle nye måter å oppgradere AI-opplevelsen på – og Adobe har tatt noen dristige skritt i den retningen med sin siste funksjonsoppdatering. 

På tirsdag, på Adobe Summit, avduket selskapet strukturreferansefunksjoner i Adobe Firefly, dets tekst-til-bilde-generator. Denne funksjonen gir brukerne enda mer kontroll over produksjonen av genererte bilder.

Også: Adobe kunngjør generative AI-verktøy for å gjenoppfinne annonsekampanjer

Med Structure Reference, brukere kan legge inn et bilde de vil at AI-modellen skal bruke som mal. Modellen bruker deretter denne strukturen til å lage et nytt bilde med samme layout og komposisjon. 

For eksempel, under live-arrangementsdemoen, legger en bruker inn et bilde av en persons profil som en strukturreferanse. Firefly sendte deretter ut flere nye bilder som beholdt 'strukturen' av det originale profilbildet, som vist nedenfor:

Brukere kan justere "styrken" av strukturreferansen, eller hvor mye modellen holder seg til referansens bildestruktur når de lager et nytt bilde. 

Hvis du for eksempel vil at Firefly skal bruke inngangsbildet som en løs rettesnor, kan du flytte stubben til den nedre enden av styrkespekteret. Men hvis du vil at bildet skal holde seg nøyaktig til referansen, kan du sette verktøyet til maksimal styrke. 

Også: Apple bekrefter WWDC 2024 for 10. juni – vil AI stjele showet?

Denne nye funksjonen i Firefly fungerer sammen med Style Reference, også sett i demoen ovenfor, som bruker et bilde som referanse for å generere et nytt bilde i samme stil. Dette nye bildet bruker referansen og beholder de samme stilistiske valgene, som følelse og fargevalg. 

Brukere kan nå bruke en kombinasjon av stilreferanse og strukturreferanse, og detaljerte spørsmål, for å sikre at bildet som genereres matcher deres behov så mye som mulig ved første forsøk. 

“Det er som å gå fra 2D til 3D, å gå utover ord til en mer multimodal tilnærming, som inkluderer skisser og bilder”," sa Deepa Subramaniam, VP for produktmarkedsføring, kreativ profesjonell i Adobe til ZDNET. 

Også: Hvordan ChatGPT ble min virtuelle assistent for et dataprosjekt

Å bruke bilder som retningslinjer betyr at brukere ikke trenger å lage en melding og justere den flere ganger for å få det ønskede resultatet. Denne funksjonen er nyttig når brukere ikke finner ordene for å beskrive bildet de visualiserer, og en rask skisse eller referansebilde kan formidle beskrivelsen. 

Adobe sendte Structure Reference til Firefly på nett og mobil via en oppdatering. Du kan prøve det gratis ved å besøke Adobe Firefly-nettstedet, hvor du kan begynne å fikse ved å laste opp forskjellige bilder og tekstmeldinger. 

Avsløring: Kostnaden for Sabrina Ortiz' reise til Las Vegas for Adobe Summit ble dekket av Adobe, en vanlig bransjepraksis for langdistanseturer. Dommene og meningene til ZDNETs forfattere og redaktører er alltid uavhengige av selskapene vi dekker.