Microsoft tester en AI-chatbot for å håndtere Xbox-kundestøtte: Slik fungerer det

0
12
msxbox2.png Microsoft

Neste gang du går til Xbox-kundestøtte for å få hjelp, kan det hende du får litt hjelp fra en AI chatbot. 

Som først rapportert av The Verge, har Microsoft utviklet og tester nå en AI-chatbot –komplett med en animert "legert AI-karakter" — som håndterer støtteforespørsler.

Også: De beste AI-chatbotene i 2024: ChatGPT og alternativer

Den virtuelle støtterepresentanten kan håndtere enten tekst eller tale forespørsler, sa selskapet.

I en samtale med The Verge sa Haiyan Zhang, daglig leder for gaming AI på Xbox, at denne nye funksjonen ville gjøre det “enklere og raskere for spillere å få hjelp med støtteemner ved bruk av naturlig språk.”

Boten vil ta informasjon direkte fra eksisterende Xbox-støttesider og vil kunne svare på spørsmål og håndtere oppgaver som spillrefusjoner, problemer med abonnementer eller ødelagte konsoller. Selv om AI-chatboten ikke nødvendigvis gir ny informasjon til kundene, vil den gjøre denne informasjonen lettere tilgjengelig.

Mens boten for øyeblikket er i intern testing for støttespørsmål som involverer Minecraft Realms, fortalte Microsoft til The Verge at testpoolen har blitt utvidet de siste dagene, noe som tyder på en bredere utrulling snart.

Også: Microsoft har en smart måte å vise deg at AI er normal (spesielt hvis du er alene)

Dette trekket er en del av selskapets bredere plan for å injisere AI i sine spillprodukter og presse på for mer AI-integrasjon totalt sett. Microsoft jobber også med å bringe AI til sin spillskapingsplattform, inkludert AI-spilltesting, AI NPC-er og sikkerhets- og moderasjonsoppgaver som håndteres av AI. Det er ingen indikasjoner på at Microsoft har søkt etter AI-generert grafikk eller stemmeressurser for spillene sine – i det minste ennå.

Selv om chatboter for kundestøtte ikke er noe nytt, har de ikke kommet uten problemer – som den gangen noen prøvde å lure en AI-chatbot til å selge dem en bil for $1. Det er ennå ikke klart hvor mye autoritet denne chatboten vil ha sammenlignet med et menneske når det kommer til ting som refusjoner, eller om den vil ha tilgang til informasjon utenfor offisielle støtteskjemaer.