Slik skjermer du anrop på Android-telefonen din og stopper spamfloden

0
12
Jack Wallen med telefonen sin. Jack Wallen/ZDNET

Jeg pleide å få tonnevis av spam-anrop. Hver dag kunne jeg stole på at minst tre eller fire av disse samtalene avbrøt dagen min. På grunn av disse samtalene bestemte jeg meg for ikke å svare på telefonen min med mindre den som ringte var en legitim virksomhet eller en lagret kontakt. Det førte til mye telefonsvarer, men takket være Androids automatiske transkripsjon var det ganske enkelt å verifisere om en oppringer var av søppelpost eller ikke.

Så da Google introduserte Call Screen-funksjonen på Android, var det en game-changer. Jeg vil gå så langt som å si at funksjonen sannsynligvis har vært favoritttilskuddet mitt til plattformen. Ikke bare har det hjulpet meg med å unngå 99 % av spam-anropene jeg mottar, men det har også dramatisk redusert antallet spam-anrop jeg mottar. 

Hvordan? En av funksjonene til Androids Call Screen er muligheten til å fortelle den som ringer om å fjerne meg fra listen sin, uten å måtte snakke med dem. Og det fungerer! Ved å kombinere anropsscreeningen med "forespørselen om å fjerne nummeret mitt fra anropslistene" funksjonen, har redusert antallet spam-anrop jeg mottar til nesten null. Jeg kan ikke huske sist jeg mottok et spam-anrop.

Ja, det fungerer så bra.

Call Screen er også enkel å bruke og aktivert som standard, så alt du trenger må gjøre er å lene seg tilbake og la Android ta seg av alt.

Selvfølgelig er det alternativer. Du skjønner, nyere iterasjoner av Android leveres med automatisk anropsscreening aktivert. Screeningen av samtaler skjer i bakgrunnen, uten din interaksjon. Hvis du er redd for at det vil føre til at du går glipp av visse anrop, kan du deaktivere det og ta hånd om anropsscreeningen manuelt, som bare er et spørsmål om å trykke på Screen Call når en mistenkt anrop kommer inn. Ellers gjør du ingenting. Forbeholdet til det manuelle alternativet er at det ikke er tilgjengelig for alle enheter. Så hvis Android-telefonen din ikke tilbyr manuell anropsscreening, må du holde deg til det automatiske alternativet.

Før jeg viser deg hvordan du gjør denne endringen, må du vite at Call Screen kun er tilgjengelig i følgende land:

AustraliaCanadaFrankrikeTysklandIrlandItaliaJapanSpainUKUS

Manuell samtalescreening er kun tilgjengelig i USA og Canada, på utvalgte Android-enheter og med et SIM-kort fra land der Call Screen er tilgjengelig.

Med det i tankene, la meg vise deg hvordan konfigurere Android Call Screen.

Hvordan screene samtalene dine på Android  

Konfigurere Androids Call Screen-funksjon

Hva du trenger: Det eneste du trenger er en støttet Android-enhet i et land der funksjonen er tilgjengelig. Det er det. La oss komme til konfigurasjonen.

1. Åpne innstillingene for telefonappen

Det første du må gjøre er å åpne Android-telefonappen. Når den er åpen, trykker du på menyknappen med tre prikker øverst til høyre i vinduet og trykker på Innstillinger.

2. Åpne Call Screen-innstillinger

På den resulterende siden trykker du på Call Screen for å få tilgang til innstillingene.

Anropsskjermalternativet i Android 14.

Alternativet Call Screen bør være nær toppen.

Skjermbilde av Jack Wallen /ZDNET

3. Konfigurer samtalescreening

Hvis enheten din støtter manuell skjerming (som min Pixel 8 Pro), vil du se en På/Av-glidebryter for Automatisk skjerming av anrop. Hvis du vil håndtere screeningen selv, trykk for å deaktivere den funksjonen. Hvis du vil fortsette å bruke det automatiske alternativet, la det være på. Med automatisk skjerming aktivert kan du velge mellom tre alternativer:

Maksimal beskyttelse: Skjermer alle numre som ikke er i kontaktlisten din og avslår spam automatisk. Middels beskyttelse: Skjerrer mistenkelige anrop og avslår spam automatisk. Grunnleggende beskyttelse: Avviser automatisk kjent spam .

Standardinnstillingen er Grunnleggende beskyttelse, som har tjent meg godt. Jeg liker dette alternativet best fordi — hvis et innkommende anrop ikke er kjent som spam — kan jeg screene anrop manuelt. På denne måten vet jeg at telefonsamtaler jeg forventer (fra ukjente numre, for eksempel en bedrift eller tjeneste som prøver å kontakte meg) ikke blir automatisk kontrollert og blokkert.

Alternativene for automatisk anropsscreening i Android 14.

Grunnleggende beskyttelse bør være det beste automatiske alternativet for de fleste brukere.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Og det, mine venner, er alt som skal til for å screene anrop på Android-enheten din. Som jeg sa tidligere, har denne funksjonen dramatisk redusert antallet spam-anrop jeg mottar, noe som betyr (for meg) at denne funksjonen er et must.