Hvordan sende og motta iMessages på Windows

0
17
eksempelbilde-16-9-rød.jpg Jason Cipriani/ZDNET

Hvis du er en iPhone-bruker som har en Windows-PC, gutt, har jeg gode nyheter til deg. Microsoft har offisielt begynt å rulle ut iPhone-kompatibilitet til sin Phone Link-app som gjør det mulig å sende og motta iMessages direkte fra PC-en din. I tillegg til det kan du se alle telefonens varsler og til og med ringe eller motta anrop. Den offisielle utrullingen følger en kort testperiode. 

Også: Microsoft til Windows 10-brukere: Ingen flere funksjonsoppdateringer for deg  sterk>

Android-brukere har muligheten til å gjøre mye mer enn det, og har vært i stand til å sende og motta meldinger en stund. Men ved å utvide funksjonen til iPhone-brukere, trenger du ikke lenger å stoppe det du gjør på datamaskinen din for å hente iPhone hver gang du mottar en melding. 

Det er imidlertid noen få gotchas. For det første vil ikke alle ha tilgang til funksjonen med en gang. Det rulles for øyeblikket ut, noe som betyr at noen PC-er vil motta det før andre. Microsoft ga ikke en ETA om når den vil nå alle. Og fordi Microsoft jobber med det Apple tillater når det kommer til iMessage og varslingstilgang, husk at du ikke vil ha tilgang til chatteloggen din, kan sende eller motta gruppemeldinger, og du vil heller ikke kunne se eller send bilder og videoer.

Også: De 12 beste Windows-bærbare datamaskinene   

Men det er bedre enn ingenting. Nedenfor vil jeg gå gjennom hvordan du sjekker tilgang, hva som kreves, hvordan du parer de to enhetene dine og til slutt hvordan du bruker PC-en til å sende meldinger.

Hvordan sende iMessages fra iPhone på en PC

1. Installer eventuelle oppdateringer og konfigurer Phone Link for iOS-appen

For at Microsoft skal fungere magien og vise iMessage-samtalene dine på PC-en din, må du installere Link til Windows-appen på din iPhone; last den ned fra App Store og logg på med den samme Microsoft-kontoen som du bruker på PC-en. 

Det er også en god idé for å dobbeltsjekke at Phone Link-appen på PC-en din er oppdatert. Gjør det ved å åpne Microsoft Store-appen, velge Bibliotek > Få oppdateringer etterfulgt av Oppdater alle når eventuelle ventende oppdateringer er funnet.

Til slutt, sørg for at alle dine Windows 11 systemoppdateringer er installert. For å gjøre det, åpneInnstillinger-appen, klikk på Windows Update og deretter Se etter oppdateringer.Installer eventuelle ventende oppdateringer, start PC-en på nytt om nødvendig, og se etter oppdateringer på nytt. Hvis det er en stund siden du har oppdatert PC-en, kan det være flere runder med oppdateringer. 

telefonkobling-med-iphone-knapp Skjermbilde av Jason Cipriani/ZDNET

2. Koble iPhone til PC-en din

Etter at PC-en og de nødvendige appene er oppdatert, er du klar til å koble iPhone til datamaskinen og begynne å bruke iMessage. 

Åpne Phone Link-appen på datamaskinen, sammen med Link til Windows-appen på iPhone. 

Phone Link-appen vil ha to alternativer for telefonen din: Android eller iPhone. Velg iPhone. (Hvis iPhone er merket som “kommer snart”, har ikke kontoen din tilgang til funksjonen ennå. Sjekk appen annenhver dag for å se om du har fått tilgang.)

Også: Slik skjermopptak i Windows 10 eller Windows 11

I Link til Windows-appen på iPhone, skyv ut menyen fra venstre side av skjermen og velg  Par en ny datamaskin øverst på skjermen. 

Bruk telefonens kamera til å skanne QR-koden som vises i Phone Link-appen på datamaskinen din . Følg instruksjonene på iPhone og PC for å fullføre bruken av Bluetooth for å pare de to enhetene. 

Etter at sammenkoblingen er fullført, åpner du Innstillinger-appen på iPhone og velger Bluetooth og finn PC-ens navn i listen over tilkoblede enheter. Trykk på "i" ikon, og aktiver deretter Vis varsler.

link-to-windows-app-iphone Skjermbilder av Jason Cipriani/ZDNET

3. Send, motta meldinger på PC-en din via iPhone

Når alt oppsettet er fullført, kan du åpne Phone Link-appen på PC-en din, den kobles til iPhone via Bluetooth og du starter for å motta varsler om nye meldinger, så vel som alle varslene du mottar fra iPhone-appene dine, direkte på datamaskinen. 

Du vil ikke kunne se eldre samtaler og meldinger; den kommer bare til å vise deg hva som ble sendt eller mottatt mens appen var åpen og det var en forbindelse. 

Også: Hvordan til FaceTime med Android-brukere

Du vil heller ikke kunne sende eller motta bilder, og gruppemeldinger vil rett og slett ikke fungere. Du må fortsatt bruke iPhone til disse oppgavene. 

Utenom disse to store forbeholdene kan du sende og motta meldinger – både iMessages og tekstmeldinger – fra iPhone, direkte fra PC-en, noe som ikke var mulig før nå. 

Ganske pent, ikke sant? Dette er på samme måte å sende og motta meldinger på en iPhone fungerer i en Tesla. Det er ingen chattehistorikk, og du kan ikke bruke gruppemeldinger, men det er bedre enn ingenting. Og ærlig talt, det er på tide at Microsoft finner ut hvordan det skal skje. 

telefonlink-ios-main Bilde: Microsoft

Hvis du ikke kan vente: Slik registrerer du deg i Insider-programmet

Hvis du ikke har noe imot å takle en og annen feil eller problemer på din Windows 11-PC, kan du registrere deg i Windows Insider-programmet for å installere det som tilsvarer en betaversjon av en kommende Windows-oppdatering og få tilgang til funksjonen akkurat nå. For å registrere deg, må du gå til Innstillinger > Windows Update > Windows Insider Program på datamaskinen din. 

Hvis du blir bedt om det, kobler du Microsoft-kontoen din til programmet ved å klikke på knappen merket Koble til en konto. Når det er gjort, må du velge en av de kvalifiserte forhåndsvisningskanalene: Dev, Beta eller Release Preview.

Som navnet tilsier,  Dev Channel er mest for utviklere som er komfortable med å feilsøke problemer og håndtere feil. Dette er den minst stabile av de tre kanalene. 

Også: Slik overfører du bilder fra iPhone til Windows-PC

 Betakanalen er litt mer polert enn utviklerkanalen, men du risikerer fortsatt problemer og feil. 

 Forhåndsvisningskanalen for utgivelse er den mest stabile av de tre, og den du bør bli med hvis du bare gjør dette for å få tidlig tilgang til iPhone Phone Link-appen. 

Når du velger en forhåndsvisningskanal, vil du ha en Windows-oppdatering tilgjengelig med den tilsvarende versjonen. Du må laste ned og installere oppdateringen ved å gå til Innstillinger > Windows Update. Da jeg oppdaterte Surface Pro 8 for å teste denne funksjonen, måtte jeg installere noen runder med oppdateringer. Så mitt råd? Etter hver omstart for å installere og oppdatere, gå tilbake til Windows Update-siden og se etter flere oppdateringer til det ikke er noen igjen.

Hvor lenge er det til dette er tilgjengelig for alle?

Microsoft har ikke sagt. Jeg kan tenke meg at det ikke vil ta for lang tid, siden den faktiske testperioden for funksjonen bare var noen få uker. 

Siden da har det ikke vært noen store kunngjøringer om timing eller fremdriften som gjøres. Hvis du vil ha tilgang til det akkurat nå, er det beste alternativet ditt å bli med i Insider-programmet gjennom Release Preview-kanalen og håndtere noen mindre (og svært sjeldne) feil. 

Må jeg være på Windows 11, eller kan jeg bruke Windows 10?

I følge Microsoft må du ha Windows 11 installert på PC-en din for å bruke Phone Link for iOS.

Kan jeg slå av varsler for spesifikke apper i Phone Link-appen? 

Ja! Bare gå til Innstillinger-siden i Phone Link-appen der du finner muligheten til å slå av varsler og varsler for alle apper, eller spesifikke apper hvis du synes det er for mye støy å få alle iPhone-varslene på PC-en.' xA0;