Google Workspace får nye generative AI-funksjoner, inkludert en AI-drevet videoopprettingsapp

0
19
Google Workspace Sabrina Ortiz/ZDNET

Google legger til nye generative AI-funksjoner til Google Workspace-serien med skybaserte produktivitetsverktøy, inkludert Docs, Sheets og Slides, for ytterligere å hjelpe sine millioner av profesjonelle brukere med å samarbeide daglig, kunngjorde selskapet på Google Cloud Neste på tirsdag. Det største høydepunktet er Google Vids, en ny applikasjon som lar brukere lage videoer samtidig som de utnytter generativ AI-hjelp.

Google Vids er ment å være en AI-drevet "video-, skrive-, produksjons- og redigeringsassistent," ifølge Google. For eksempel kan appen generere et videostoryboard, sette sammen en brukers første utkast med håndplukkede scener fra arkivvideoer, og til og med velge den perfekte voiceoveren, som vist i videoen ovenfor.

&quot ;Det er en helt ny app som kan hjelpe alle til å bli en god historieforteller på jobben," Aparna Pappu, VP/GM for Google Workspace, sa i et blogginnlegg.

På samme måte som brukere kan samarbeide i Google Docs om et dokument, lar Google Vids brukere jobbe sammen om en video, med et enkelt grensesnitt som også gjør det enkelt å dele arbeidet ditt. Google Vids vil bli lagt til Workspace Labs i juni 2024.

Google introduserte også to nye AI-tillegg: AI Meetings and Messaging, og AI Security.

AI Meetings and Messaging-tillegget inkluderer funksjoner som "Ta notater for meg," tilgjengelig i forhåndsvisning nå, som tar notater for deg i Meet; "Oversett for meg," kommer i juni, som automatisk oppdager og oversetter bildetekster i Meet; og en funksjon som automatisk oversetter meldinger og samtalesammendrag i Google Chat, som kommer senere i år. 

ai-classification-admin-experience.png

AI-klassifisering

Google

AI Security-tillegget -on lar IT-team bruke generativ AI for å klassifisere og beskytte sensitive filer i Google Disk automatisk. Begge tilleggene er tilgjengelige i dag for $10 per bruker per måned hver. 

gmail-polish-draft Google

Google ertet også nye funksjoner som kommer til Workspace snart, inkludert talemeldinger, som lar brukere bruk stemmeinndata i “Hjelp meg å skrive”-funksjonen, og umiddelbar polering i Gmail, som enkelt konverterer notater til et e-postformat, som vist til høyre.

I løpet av de kommende ukene vil Google Regneark få nye tabellfunksjoner som hjelper brukere med å løfte og organisere data i ark ved å velge en mal fra Googles nye sett med byggeklosser, og unngå å måtte bygge en fra bunnen av. 

Google Dokumenter får noen egne oppgraderinger. I løpet av de kommende ukene vil Dokumenter få faner som lar brukere organisere informasjon i samme dokument, og en personaliseringsfunksjon som lar brukere tilpasse dokumenter med “full-bleed forsidebilder som strekker seg fra den ene kanten av nettleseren til den andre.” ;

docs-tabs.png

Google Dokumenter-faner

Google

Til slutt oppgraderer Google kapasiteten for Google Chat-medlemmer for plasser til 500 000 og aktiverer Chats-meldingskompatibilitet med Slack og Teams i løpet av de kommende ukene.

For å få tilgang til Gemini i Google Workspace må du ha en Workspace-konto for bedriften din. Du kan deretter registrere deg for en 14-dagers Gemini-prøveperiode for å oppleve mange av disse funksjonene.

Selv om disse funksjonene bare er tilgjengelige for bedriftskontoer, er de en god indikator på funksjoner som kommer til offentligheten snart. Ofte vil bedrifter først tilby funksjoner til bedriftskunder for å måle interesse og samle inn tilbakemeldinger før de gjør dem mer tilgjengelige.