Ønskeliste for iOS 18: 5 funksjoner jeg ønsker å se Apple bringe til iPhone

0
15
Holder iPhone 15 Pro med Android-telefoner bak Prakhar Khanna/ZDNET

Det ryktes at Apples neste iOS-versjon har en designoverhaling, flere etterlengtede funksjoner og selskapets tolkning av Siri i AIs tidsalder. Vi vet nøyaktig hva som kommer i juni, under Apples verdensomspennende utviklerkonferanse. Foreløpig kan man bare ønske seg hva som skal komme med iOS 18. 

Også: Apple bekrefter WWDC 2024 for 10. juni – vil AI stjele showet?

Mens UI-elementer inspirert av Apple Vision Pro og en mer fleksibel startskjerm også har blitt ryktet å komme med den kommende programvareversjonen, er det noen flere funksjoner jeg håper å se. Disse inkluderer mine favoritter fra Android som, tro det eller ei, gir praktisk mening på iPhone til mer ambisiøse spørsmål fordi… hvorfor ikke(?). Se nedenfor for min iOS 18 ønskeliste.

1. Storskjermfunksjoner for iPhone-er med stor skjerm

android-multitasking-on-xiaomi-14-ultra

Multi-vindu med YouTube og Chrome på Xiaomi 14 Ultra< /p> Prakhar Khanna/ZDNET

Android er bedre på multitasking enn iOS, og jeg vil dø på den bakken. Mens Apple forbedret det aspektet med Dynamic Island, forblir iPhone et skritt bak Android når han håndterer flere oppgaver samtidig – og det er den funksjonen jeg savner mest når jeg bruker iPhone igjen som primær. Funksjoner som flere eller flytende vinduer vil være svært fordelaktige å ha på iOS 18.

Jeg er en storskjermstelefonbruker, og det har vært tider da jeg har undersøkt og lagret informasjon om artikler på min Android telefon med Chrome og Google Fortsett å kjøre samtidig — eller beregnet fakturaene mine med Sheets og kalkulatorappen som kjører som et popup-vindu. Å gjøre det er mer intensivt på iPhone fordi du må bytte mellom apper.

Også: Apples mystiske iOS 17.4.1- og iPad OS 17.4.1-oppdateringer er faktisk veldig viktige

Det hjelper ikke at Apples tilnærming til å optimalisere programvare for øyeblikket for Plus- og Pro Max-modeller er å ganske enkelt utvide eksisterende tekst og brukergrensesnitt, noe som gir mer lesbarhet enn funksjonalitet. De store iPhone-ene kan enkelt kjøre to apper på samme skjerm, slik at vi faktisk kan bruke den større eiendommen.

2. De beste AI-funksjonene som allerede finnes

Sirkel for å søke med Google - Samsung Galaxy S24 Kerry Wan/ZDNET

Etter å ha brukt Galaxy S24 Ultra (Samsungs “AI-smarttelefon”) og Google Pixel 8 Pro, har jeg en ganske god idé om hvordan AI kan bidra til å gjøre iPhone-opplevelsen mer intuitiv.

For det første, en form for Googles Circle to Search for å lære mer om alt som er på skjermen min. For eksempel kommer funksjonen godt med når jeg ser noen som har på seg en bestemt type joggesko på Instagram og jeg vil vite mer om det, eller når jeg oppdager ukjent Twitter/X-lingo. Et trykk-og-hold på iOS-hjemme-/bevegelseslinjen for en rask skjermskanning og søk ville være svært nyttig.

Også: Hvordan Apples AI-fremskritt kan gjøre eller ødelegge iPhone 16

For det andre, ta med AI til Photos-appen for bedre redigering! Fra Googles Magic Editor til Samsungs Generative Edit til OnePlus'; nytt AI-viskelær — alle gir deg en måte å redigere bort distraherende objekter og fotobombere fra bilder. Ikke bare er disse morsomme å leke med, men jeg bruker ofte verktøyene til å fjerne fremmede fra et skudd og la generativ AI håndtere resten ved å fylle ut bakgrunnen.  

Til slutt kan en direkteoversettelsesfunksjon være nyttig for hyppige reisende, med iPhone som kan oppdage tekst og lyd på et annet språk og gi meg en popup for å oversette den til engelsk eller et annet ønsket språk, spesielt i apper som Messages, WhatsApp og Filer.

3. En smartere og mer nyttig Siri

Siri på iPhone

 

Maria Diaz/ZDNET

Staten av Siri, iPhones stemmeassistent, er ganske kjedelig og dyster; For en tjeneste som er tilgjengelig på millioner av iPhones over hele verden, er den ikke like dyktig som Google Assistant eller Amazons Alexa. Jeg vil si at det føles som en epoke unna dem begge. 

Apple sies å planlegge å forbedre Siri med storspråklige modeller (LLM), som også brukes av chatbots som ChatGPT og Google Gemini. I følge en rapport fra Bloombergs Mark Gurman jobber Apple med å få Siri og Messages til å fungere bedre ved å la stemmeassistenten fullføre setninger automatisk.

Også: Apple skal angivelig se generativ AI-push og Siri-overhaling for iPhone

Hvis dette skjer, vil det være mindre smertefullt å snakke med Siri, og det vil sannsynligvis svare på spørsmålene dine på en mer samtale måte i stedet for å svare med en form for nettsøkeresultat. Generativ AI kan for eksempel tillate Siri å forklare konsepter, utkast til meldinger og e-poster, og til og med lage bilder og visuelle elementer på bestillingen din, noe som gjør det mye mer til et opprettelsesverktøy enn det er nå.

4. Bedre varslingsadministrasjon, vennligst

Samsung Galaxy S24 Ultra Instagram-varsler Prakhar Khanna/ZDNET

Så lenge jeg kan huske å bruke Android og iOS, har jeg alltid foretrukket Androids varslingsbehandling fremfor iPhone. Varslingsavgrunnen på iOS er uorganisert og ofte irriterende å bruke. Jeg vil ikke se et ukegammelt varsel hvis jeg nettopp har interaksjon med appen. Det ville også være nyttig hvis “Slett alt” alternativet dukket opp mer konsekvent, ettersom jeg ofte synes at jeg trenger å sveipe bort flere varsler fra samme app, én etter én, bare for å tømme varslingsfeltet.

På Android, hvis det er flere varsler fra samme app. app, si direktemeldinger fra venner på Instagram, er de gruppert sammen med en talltelling. Jeg kan deretter sveipe ned for å se hver melding for å samhandle med den jeg vil ha, eller jeg kan fjerne alt med ett sveip. 

Også: Slik aktiverer du varslingshistorikk på Android-en din (og hvorfor bør du det)

Men på iPhone har hver app sine egne varsler, og de er bare stablet når det er flere meldinger fra én avsender. Legg til andre tjenester som WhatsApp, Meldinger, Gmail, og du har et kaotisk varslingssenter som venter på deg om morgenen. Jeg håper at Apple tar en side ut av Androids varslingsadministrasjon for å gjøre systemet bedre, mer intuitivt og enklere å navigere. Kanskje et AI-drevet sammendrag av varslene dine når du våkner om morgenen? Jeg går bort.

5. Frihet på startskjermen!

iPhone 15 Pro og Samsung Galaxy S24 Ultra med startskjermer påPrakhar Khanna/ZDNET

En av de største endringene når du bytter fra Android til iPhone er det mer stive startskjermoppsettet. Jeg vil gi Apple æren, det nyere tillegget av widgets i forskjellige størrelser og stabler har gjort det mye enklere å organisere app-oppsettet på startskjermen. Det er imidlertid fortsatt overveldende å måtte fylle de øverste radene med apper bare for å plassere flere nederst på startskjermen.

På Android kan jeg plassere de mest brukte appene mine i noen få mapper og Plasser dem nederst på skjermen for lettere tilgjengelighet. Jeg liker å ha resten av skjermen klar, med bare en vær-widget på toppen. Men på iPhonen min har jeg en widgetstabel og noen appmapper som Produktivitet og Shopping for avstandens skyld.

Heldigvis kan iOS 18 være programvareversjonen som til slutt lar deg fritt omorganisere appikoner på startskjermen din. Ja, du vil kunne lage tomme kolonner, tomme rader og åpne mellomrom mellom apper, ifølge en fersk rapport fra MacRumors.