Google og Bayer kunngjør en AI-plattform for å kutte radiologer' arbeidsbelastninger

0
13
radiology-radiologist-image praetorianphoto/Getty Images

Bayer kunngjorde tirsdag at helsevesenet har signert en avtale om å bruke Google Cloud, Vertex AI, BigQuery, Healthcare API, Chronicle og andre Google-verktøy for å utvikle en plattform for kunstig intelligens for radiologer. Plattformen vil kunne flagge potensielle problemer i bilder, samt håndtere hverdagslige oppgaver, forhåpentligvis gjøre radiologer mer effektive gjennom dagen.

“Gjennom samarbeidet med Google Cloud vil vår felles innsats hjelpe organisasjoner innen helse- og biovitenskapsindustrien med å transformere de økende datamengdene til verdifull og virkningsfull innsikt, spare radiologer for tid og hjelpe dem med å optimalisere sitt viktige arbeid til fordel for pasientene, " Bayer radiologipresident Nelson Ambrogio sa i en uttalelse.

Også: Bør AI komme til legens kontor? OpenAIs medgründer mener det

Ifølge Bayer utgjør medisinske bildedata 90 % av alle helsetjenester, og radiologer trenger å finkjemme milliarder av bilder hvert år. Helseselskapet forventer at disse tallene vil fortsette å vokse ettersom bildebehandling blir enda viktigere.

Dette legger ekstra press på radiologer, som trenger å se alle bildene som sendes deres vei, sammenligne dem med tidligere bilder, sikre at de&apos avgjør riktig hva de ser, og gi en rapport til leger. De må også finne tid til å utføre jobbens typiske daglige oppgaver.

Bayer og Google Clouds partnerskap tar sikte på å løse denne flaskehalsen ved å la AI håndtere mange av oppgavene radiologer sier er tidkrevende, sa selskapene. AI kan også fremskynde prosessen med å finne gamle lysbilder og sammenligne dem med nye bilder, noe som gir raskere diagnoser. I tillegg kan den kommende plattformen gjøre vitenskapelige artikler og annen forskning lett tilgjengelig for radiologer for å øke sannsynligheten for nøyaktige utfall.

Selskapene var raske til å merke seg at AI-plattformen faktisk ikke vil diagnostisere noe og i stedet vil overlate til radiologene selv å ta en avgjørelse. Mens plattformen vil analysere bildene, gjorde både Google og Bayer klart at pasientens personvern er av største bekymring.

Også: 3 måter AI revolusjonerer hvordan helseorganisasjoner betjener pasienter. Kan LLM-er som ChatGPT hjelpe?

"I helsetjenester er tilgang og bruk av pasientdata beskyttet gjennom implementeringen av Google Clouds infrastruktur og datalagring som støtter helseforsikringsportabilitet og ansvarlighet lov (HIPAA) og overholdelse av General Data Protection Regulation (GDPR), sammen med hver kundes sikkerhets- og personvernkontroller," selskapene sa i en uttalelse.

Når vi ser fremover, håper Bayer og Google å ha AI-plattformen oppe og gå og i testing med helseorganisasjoner en gang i 2024. Selskapene har ikke annonsert priser eller når plattformen vil være allment tilgjengelig for kunder.