Meta planlegger å tease Llama 3 neste uke før en bredere lansering sommeren 2024

0
19
tre-llamaer Brett Davies/Getty Images

Meta er ikke klar til å avsløre sin Llama 3 store språkmodell (LLM) bare ennå, men det stopper ikke selskapet fra angivelig å planlegge å tease noen grunnleggende versjoner neste uke, ifølge The Information, som siterte folk som hevder å ha kunnskap om planene deres.

Llama 3 har lenge vært forventet å levere multimodal støtte, slik at brukere kan legge inn tekst så vel som bilder for å returnere svar. Likevel kan selskapet lansere to små, ikke-multimodale versjoner av Llama 3 neste uke før de slipper den største Llama 3-modellen, som vil være multimodal, som en del av en bredere Llama 3 denne sommeren, ifølge The Informations kilder, som sluttet å si hva brukerne til slutt kan forvente av teaseren.  

Dessuten: Jeg testet Meta's Code Llama med 3 AI-kodingsutfordringer som ChatGPT klarte – og det var ikke bra

Llama 3 er Metas svar på OpenAI's GPT-4, Anthropic's Claude 3, Google's Gemini og andre LLM-er. Meta lanserte Llama 2 i juli 2023 som en åpen kildekode-plattform, slik at hvem som helst kan bruke den etter eget ønske. Llama 2 var stort sett vellykket med å hjelpe Meta med å få en plass ved AI for business-bordet, men selskapet følger fortsatt etter OpenAI og andre for markedslederskap.

Meta selv har vært ordknappe angående Llama 3-planene, selv om de fleste markedsanalytikere forventer at selskapet utvilsomt vil sende Llama 3 som en åpen kildekode-modell. 

For å si at innsatsen er høy for Llama 3 ville vært et underdrivelse. Mens selskaper over hele verden kjemper for å ta i bruk AI, prøver selskapene som utvikler LLM-ene på samme måte å ligge et skritt foran — eller ta igjen. Meta befinner seg bak noen av konkurrentene sine og mangler et stort sprang fremover i 2024, og risikerer å forbli et av selskapene som følger etter OpenAI.

Meta overlater ikke noe til tilfeldighetene. Selskapet har brukt milliarder av dollar på AI-investeringer og har anskaffet hundretusenvis av Nvidia H100 GPUer. Meta er med andre ord klar for kamp med andre teknologiske tungvektere.

Også: Meta's 'beskjæring' av Llama 2-modellen viser veien til slankere AI

Det er uklart hvorfor Meta ønsker å erte Llama 3 neste uke. Det er mulig selskapet ønsker å vise frem noen av sine bedre innovasjoner for å vekke appetitten for de som venter på å finne ut hvilken modell de vil bruke senere i år. Det er også mulig at Meta ønsker å gjøre det klart at det den har i vente vil være noe å se på — og vente på. Eller kanskje Meta ikke vil se ut som om den allerede har tapt løpet.

Uansett hva tilfellet er, vil vi sannsynligvis ikke ha lenge å vente. Etter at Meta lanserer Llama 3-oppdateringer neste uke, forventes selskapet å lansere hele modellen globalt en gang i sommer.