Google lanserer Android 15 Beta 1. Her er hva som er inne og hvordan du får det

0
24
Invitasjon til den første offentlige betaversjonen av Android 15 Google

Hvis du&apos Hvis du har vært ivrig etter å sjekke ut Googles kommende Android 15, kan du nå ta ut operativsystemet for en tur. Torsdag lanserte Google den første offentlige betaversjonen for den nyeste versjonen av Android. Selv om Android-betaversjoner er ment for utviklere som ønsker å teste appene sine, er denne betaversjonen fritt tilgjengelig for alle å bruke, så lenge du har en støttet Pixel-enhet.

I blogginnlegget for Android-utviklere beskrev Googles ingeniørdirektør Dave Burke noen av nøkkelfunksjonene og forbedringene i Android 15. Som vanlig lover det nye operativsystemet Android-brukere bedre personvern og sikkerhet, større tilgjengelighet og en jevnere opplevelse med apper .

Også: Android 15's Private Space-funksjon kan bedre beskytte dine sensitive data

Her er hvordan det oversettes til faktiske funksjoner.

Kant-til-kant-apper som standard

Som standard vil apper designet for Android 15 vises i et kant-til-kant-format. Tidligere måtte utviklere bruke spesiell kode for å lokke appene sine til å fylle ut hele bredden og lengden på skjermen. Med denne endringen vil du sannsynligvis se flere apper som drar nytte av all tilgjengelig skjermplass.

Jevnere NFC

Den NFC-baserte tap-for-betal-prosessen som brukes for å utføre kontaktløse betalinger med Google Wallet, blir stadig bedre. Burke sa at denne opplevelsen vil være mer sømløs og pålitelig i Android 15. For eksempel vil apper kunne registrere et fingeravtrykk på støttede enheter for bedre å avgjøre om en transaksjon skal fortsette.

Inter-character begrunnelse

Android kan allerede vise tekst med riktig tegnavstand, inkludert mellomrom. Med Android 15 vil en funksjon som kalles inter-character justification bedre håndtere mellomrom for språk som kinesisk og japansk.

Apparkivering

Android-brukere kan allerede frigjøre lagringsplass ved å arkivere apper installert fra Google Play. Arkivering fjerner appen, dens APK-fil og bufrede filer, men lar alle brukerdata være intakte. Android 15 legger til støtte på OS-nivå for apparkivering, noe som betyr at alle appbutikker vil kunne tilby funksjonaliteten.

Appadministrert profilering

Profilering lar en utvikler identifisere minnelekkasjer og lignende hikke som kan føre til at en app stammer, fryser eller til og med krasjer. Android 15 vil introdusere kode designet for å samle en rekke nyttige profileringsdata direkte i en app. Den nye koden skal hjelpe utviklere lettere å finne spesifikke problemer som påvirker appens oppførsel.

Bedre punktskrift

Google har en skjermleser kalt TalkBack på alle Android-enheter. I Android 15 vil TalkBack nå støtte et bredere utvalg av blindeskriftskjermer som bruker spesifikke standarder over både USB- og Bluetooth-tilkoblinger.

Bedre administrasjon for ende-til-ende-kryptering

Android 15 vil introdusere et nytt verktøy for å hjelpe utviklere, apper og brukere enklere å administrere ende-til-ende-kryptering. Ved å jobbe med Kontakter-appen vil det nye administrasjonsverktøyet gi brukerne et sentralt sted hvor de kan kontrollere og bekrefte offentlige nøkler som brukes av kontaktene deres.

Sikker bakgrunnsaktivitet lanseres

Android 15 vil legg til flere funksjoner designet for å forhindre at ondsinnede apper som kjører i bakgrunnen bringer andre apper i forgrunnen eller øker privilegiene deres. Målet er å beskytte deg bedre mot slike apper og gi deg større kontroll over enheten din.

Nå, hvis du vil installere Android 15 beta på din egen telefon, trenger du en støttet Pixel-telefon. For å se om du kvalifiserer, bla til Android Beta-nettsiden og logg på med Google-kontoen din. Klikk på "Se dine kvalifiserte enheter" knappen for å se om telefonen din dukker opp.

Vent likevel. Med mindre du liker å leve på kanten, vil jeg anbefale å installere Android 15 beta på hovedenheten din. Som alle andre OS-versjoner i betatesting, vil Android 15 helt sikkert inneholde feil.

Hvis du fortsatt ønsker å gå videre, klikker du på “Velg på” knapp. Bekreft handlingen din og meld deg på programmet. En systemoppdatering vil da vises på telefonen din som inviterer deg til å installere Android 15 beta. Du kan også se etter oppdateringen på enheten din ved å gå til Innstillinger > System > Programvareoppdateringer > Systemoppdatering.

Hvis du ombestemmer deg, kan du alltid gå tilbake til den samme nettsiden for å velge bort. I så fall vil enheten din bli rullet tilbake til forrige Android-versjon.