Alphabeats sier at den kan trene idrettsutøvere' hjerner for å optimere ytelsen – slik gjør du det

0
20
alfabeats-livsstil Alphabeats

Sist helg fant den årlige Masters golfturneringen sted, og selv om profesjonell golf helt klart er fysisk utfordrende, krever det også å mestre din mentale tilstand for å komme deg inn i toppsjiktet. Atleters mentale helse har blitt et hett tema de siste årene, og Alphabeats annonserte nettopp et produkt som det sier bruker musikk og neurofeedback for å trene sinnet.

Alphabeats-teknologien, sammen med et BrainBit-pannebånd, tilbyr mentale treningsøkter som tar sikte på å hjelpe deg med å nå ditt høyeste ytelsesnivå. 

Også: De beste sportsklokkene< /strong>

Gjennom bruk av EEG (elektroencefalografi) vet vi at det er fem hjernetilstander; gamma, beta, alfa, theta og delta.

Alfatilstanden er knyttet til å være avslappet og kreve passiv oppmerksomhet. Når det gjelder atletisk trening, er det tilstanden hjernen vår bør være i for flyt og full restitusjon. Alphabeats parer EEG-vitenskap med smarttelefonapplikasjonen for å veilede deg gjennom personlig trening mens det tilkoblede hodebåndet måler hjerneaktiviteten din gjennom sensorer.

alphabeats-software Alphabeats

Du bruker ikke pannebåndet under treningsøkter; i stedet behandler du Alphabeats-øktene som en distinkt treningsaktivitet. 

Det nederlandske bueskytingslaget bruker for tiden Alphabeats for å forberede seg til de kommende OL siden nøyaktig bueskyting er sterkt avhengig av å forbli fokusert og rolig. Effektene av denne treningsinnsatsen blir studert og analysert.

Også: Sonys nyeste hodetelefoner lettet min XM5-misunnelse med komfort hele dagen og mye bass

Flere studier har blitt utført siden 2012 som viser at Alphabeats-systemet kombinert med musikk kan øke alfanivået fra 3 % til så høyt som 33 %. En 2023-studie av fotballag analyseres nå, men foreløpige resultater viser høyere alfa-nivåer etter Alphabeats-treningsøkter.

Før jeg snakket med Alphabeats-representanter, antok jeg at musikken knyttet til treningen bare ville være hvit støy. eller typisk meditasjonsmusikk, men selskapet har inngått samarbeid med Feed.fm for å tilby et utvalgt utvalg av populærmusikk fra ulike sjangre, slik at du kan velge favorittmusikken din for å trene hjernen din. Spill og visuelle elementer leveres i appen mens musikken spilles, og pannebåndet måler hjernebølgeaktiviteten din.

BrainBit pannebåndsnevrosensor og Alphabeats-systemet er for øyeblikket tilgjengelig for forhåndsbestilling frem til 19. mai for $499. Etter denne forhåndsbestillingsperioden vil prisen være $689. Systemet inkluderer 12 måneders ubegrenset tilgang til Alphabeats som er priset til $15,99 per måned etter denne første perioden. Alphabeats-appen er tilgjengelig for iOS og Android.