Logitechs gratis AI Prompt Builder er overraskende nyttig. Her er hvordan jeg bruker det

0
23
Logitechlow June Wan /ZDNET

Når det kommer til AI, lider alle av FOMO (frykt for å gå glipp av noe). Det virker som om alle må ha en slags AI-tilbud, selv om det ikke er klart hvorfor. Inn i den fomosfæren, skriv inn Logitech.

Logitech lager fantastiske tastaturer og mus. Jeg har brukt og anbefalt utstyret deres i årevis. Selskapets Logi Options+ konfigurasjonsverktøy har forbedret seg gjennom årene, med nyttige funksjoner inkludert snarveisfunksjoner for taster og knapper, en makrobygger og nå en AI-promptbygger.

Også: Logitech-brukere av mus og tastatur får en gratis AI-oppgradering

Spør deg selv dette: trenger tastaturet eller museverktøyet ditt virkelig en AI-promptbygger ? Svaret er åpenbart nei. Men overraskende nok for et slikt tilfeldig tillegg, suger det ikke, og det er faktisk ganske nyttig.

Nedenfor vil jeg vise deg tre raske justeringer som vil gjøre det enda mer nyttig som en del av din daglige produktivitetsstabel. Jeg skal fortelle deg dette. Jeg er utrolig masete med hva jeg inkluderer i verktøyene jeg bruker fordi jeg trenger å vri ut hvert eneste minutt av produktivitet. Så det betyr noe når jeg sier at jeg faktisk har lagt til Logitechs AI Prompt Builder i kitbagen min.

Komme i gang med Logi Options+

Den samme prosessen vil fungere for en tastaturtast, men jeg bruker for det meste Logi Options+ for å tilpasse musegrensesnittet mitt, så det er det jeg skal vise her.

Hvis du ikke har Logi Options+, kan du laste den ned direkte fra Logitech-siden. Så lenge du bruker Logitech-utstyr, vil det fungere for deg.

Også: Jeg testet Lenovos bærbare datamaskin med to skjermer, og den forbedret produktiviteten min på dyptgripende måter

Det første du bør gjøre er å sørge for at du kjører den nyeste versjonen av programvaren. Gå videre og start Logi Options+

settings Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Jeg bruker både et Logitech K810-tastatur (som jeg inderlig ønsker Logitech ville sette tilbake i produksjon fordi MX Keys føles som en nedgradering), og MX Master 3 (nåværende versjon er MX Master 3S) musen. Jeg bruker ikke Logi Options+ med tastaturet, men jeg er avhengig av det for musen min.

Fortsett og klikk på tannhjulikonet.

update Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Klikk "Se etter oppdatering" ;. Som du kan se, kjører jeg den nyeste versjonen. Du trenger det for å få tilgang til den nye AI-funksjonen.

1. Legg til AI Prompt Builder til en museknapp

Jeg fant ut at det er ganske nyttig å ha ChatGPT bare et museklikk unna. For å aktivere det, klikk på musen (eller tastaturet, hvis det er det du konfigurerer). Merk at det er en AI-knapp øverst på skjermen hvis du vil se en liten opplæring. Vi kommer til å hoppe over det og bare sette deg opp.

musSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Som du kan se, har jeg noen få knapper allerede konfigurert. Jeg bruker tommel-knappen, topp-knappen og frem-knappen hele tiden. I dag skal vi legge ChatGPT til Tilbake-knappen. Klikk på den lille sirkelen.

tilbake-knapp Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Til høyre, du vil se en handlingsrute åpnes. Klikk på “Åpne AI Prompt Builder”.

ai-button Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det er alt. du må gjøre for å koble AI Prompt Builder til musen. Gå frem og tilbake ut av denne skjermen og lukk Logi Options+. Nå, hver gang du klikker på den knappen, åpnes vinduet for AI Prompt Builder.

Vi skal tilpasse det neste.

2. Lag en oppskrift for å svare på hva som helst

Når du starter AI Prompt Builder (sannsynligvis ved å bruke museknappen vi nettopp aktiverte), får du opp dette vinduet.

window Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

På venstre side er et sett med oppskrifter, som i hovedsak er forhåndsskrevne ledetekster. Til høyre er vinduet ditt for å levere innhold. Hvis du velger noe i dokumentet ditt før du trykker på AI-knappen, vil du se det i “Legg til tekst eller nøkkelord” område.

Dessverre, hvis du ikke velger noen tekst, vises det siste du valgte (selv om det er helt urelatert til det du gjør) i det området. Du kan imidlertid slette den. Jeg tror dette er en feil Logitech må fikse.

Også: ChatGPT vs. ChatGPT Plus: Er det verdt abonnementsavgiften?

Som du kan se, kan du også spesifisere lengden på svaret og stilen.

Du får fire ferdigboksede oppskrifter som er ganske nyttige. Logitech lar deg også legge til to til dine egne. En funksjon som åpenbart mangler fra det etablerte settet med oppskrifter, er muligheten til å gi ChatGPT en melding. Så det er det vi skal legge til.

Klikk først på plussikonet.

pluss Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Dette vil sette deg inn i oppskriftsredaktør. Gi oppskriften et navn (vist ved 1). Jeg kalte min “Prompt”.

oppskrift Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Skriv deretter inn forespørselen du vil at ChatGPT skal behandle i ledetekstfeltet (vist ved 2). For å lage en promptprosessor for generell bruk, ba jeg AI Prompt Builder om å mate ChatGPT følgende ledetekst:

Behandle følgende tekst som en ChatGPT-forespørsel

Dette fungerer ved å fortelle ChatGPT at det neste spørsmålet er selve ledeteksten, og at det skal behandles uten ytterligere instruksjoner.

Trykk på Lagre, og du er klar til å gå. Nå, når du trykker på museknappen og starter AI Builder, kan du kjøre en melding og umiddelbart få et resultat.

prompt Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

3. Start med ChatGPT Pro-profilen din

Hvis du abonnerer på ChatGPT Plus, kan du koble AI Prompt Builder til kontoen din. Dette vil gi deg tilgang til de mer avanserte store språkmodellene, nettsøk og din eksisterende profil.

For å gjøre dette, åpne AI Profile Builder og klikk på tannhjulikonet.

gear Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Dette gir deg AI Prompt Builders innstillingsside. Legg merke til alternativet “Logg på ChatGPT”. Trykk på det.

login Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Dette vil gi deg et mini ChatGPT nettleservindu. Øverst kan du se LLM som brukes er ChatGPT 3.5. For å logge inn, må du åpne sidefeltet, som er representert av den lille vinkelen til venstre. Trykk på det.

chevron Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Gå nå videre og klikk "Logg inn", og logg inn.

chatgpt-login Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Nå, hvis du gir AI Prompt Builder en melding, slik jeg gjorde ved å bruke den nye promptoppskriften, kan den bruke enten ChatGPT 3.5 eller 4. For å bytte til ChatGPT 4, klikk på versjonsnummeret øverst på skjermen.

gpt4 Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Legg også merke til det lille ID-nummeret ved siden av den lille blå pilen. Jeg har en ChatGPT-konfigurasjonsinstruksjon i profilen min som ber ChatGPT om å indeksere alle svarene. Når jeg logget på i AI Prompt Builder, ble disse instruksjonene overført til dette nye grensesnittet.

Det er et nyttig, gratis og nyttig verktøy

Hva er det å ikke like?

Totalt sett er jeg ganske fornøyd med AI Prompt Builder. Det er helt unødvendig når det kommer til hvilken mus eller tastatur jeg kan velge. I går, før den ble tilgjengelig, var det ikke noe jeg trodde jeg trengte.

Også: Hvordan skrive bedre ChatGPT-forespørsel i 5 trinn

Men det er en veldig fin implementering, med akkurat nok fleksibilitet til at jeg kan gjøre en noen av mine vanligste ChatGPT-aktiviteter, og den kobles til min aktive konto. Bortsett fra den mindre feilen jeg nevnte ovenfor (og dette er første dag i utgivelsen, så hva forventer du?), svekker dette lille verktøyet.

Hva med deg? Er du eier av Logitech-inndataenhet? Vil du laste ned og aktivere AI Prompt Builder? Abonnerer du på ChatGPT Plus? Hva tror du? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>