Etter 14 år vil iPad endelig få en innebygd Kalkulator-app, sier kilder

0
19
DeFodi Images News/Getty Images

Apples Kalkulator-app har vært iøynefallende med sitt fravær på iPad siden lanseringen av nettbrettet for 14 år siden. Nysgjerrigheten rundt hvorfor Apple ennå ikke har inkludert Kalkulator i iPad, går nå over til rykter om at den opprinnelige appen endelig vil bli inkludert i iPadOS 18 senere i år.

Mens Apple forbereder seg på å lansere nye iPad-modeller i mai, ser selskapet også frem til sin Worldwide Developers Conference (WWDC) 10. juni, hvor de vil kunngjøre nye iOS-, iPadOS-, visionOS- og macOS-oppdateringer. I følge MacRumors vil åpningen av keynote på WWDC også inkludere kunngjøringen av en innebygd Kalkulator-app for alle iPad-modeller som er kompatible med iPadOS 18.

Også: Apple bekrefter neste iPad-begivenhet for 7. mai : Her er hva du kan forvente

Selv om vi ikke har offisielle ord om hvorfor iPad ikke har hatt en innebygd Kalkulator-app i alle disse årene, har spekulasjoner tilskrevet grunnen til markedsposisjonering, oppmuntring til tredjepartsutvikling og – mest troverdig – designfilosofi . En person som hevder å være en tidligere Apple-ansatt fortalte historien på Reddit for åtte år siden, og tilskrev mangelen på en iPad Calculator-app til Steve Jobs:

“En måned før utgivelsen kaller Steve Jobs Scott Forstall inn på kontoret sitt og sier til ham: “Hvor er det nye designet for kalkulatoren? Dette ser forferdelig ut." Han sa: “Hvilket nytt design?” Det er dette vi sender med. Steve sa: “Nei, trekk det, vi kan ikke sende det.” Scott kjempet for at den skulle bli værende inne, men han visste at han måtte involvere brukergrensesnittteamet deres for å designe et nytt utseende for kalkulatoren, men det var ingen måte de kunne gjøre det på den korte tidsrammen, så de skrotet det."

Fordi iPadOS er bygget på iOS, var mange av de originale innebygde appene den samme iOS-versjonen, bare strukket for å passe til den større skjermen. Et sår av en Kalkulator-app som fyller en nettbrettskjerm høres ut som en plausibel grunn. Den samme brukeren avsluttet historien sin med å forklare at Kalkulator-appen har holdt seg lav prioritet med Apple som har viktigere ting å jobbe med.

Også: 7 iPad Pro-funksjoner jeg vil se Apple kunngjøre i løpet av mai-arrangementet

"Vi ønsker å gjøre det når vi kan gjøre det veldig, veldig bra. Og vi har ærlig talt ikke fått til å gjøre det bra," Craig Federighi, senior visepresident for programvareteknikk hos Apple, sa i et intervju etter WWDC 2020 om en iPad innebygd kalkulator-app. 

Etter 14 år vil jeg tro det når jeg se det. Dette ryktet er imidlertid definitivt en annen ting å se frem til under WWDC.