Facebooks Meta AI lyver når den sier at du kan deaktivere den – men her er hva du kan gjøre

0
19
pxl-202-13842= Artie Beaty/ZDNET

Hvis du har surfet på Facebook eller Instagram i løpet av de siste dagene, har du sannsynligvis lagt merke til noen endringer. Takket være introduksjonen av Meta AI er kunstig intelligens nå integrert i innlegg på feeden din og søkefunksjonen på begge nettstedene.

Meta kaller assistenten en måte å "få ting gjort, lære, skape og få kontakt med tingene som betyr noe for deg," og det fungerer omtrent som ChatGPT og andre populære AI-modeller. Mange mennesker har imidlertid gitt uttrykk for frustrasjon over å ved et uhell trykke på et søk under et innlegg og engasjere chatboten eller prøve å søke etter en profil og ha problemer med å finne det rette stedet.

Også: Det beste AI chatbots: ChatGPT er ikke den eneste som er verdt å prøve

Så hva er greia? Kan du slå av Meta AI?

Det viser seg at du ikke kan. Det er ingen måte å deaktivere Meta AI fra verken Facebook eller Instagram. Jeg spurte Meta AI om jeg kunne deaktivere den, og chatboten svarte at jeg kunne. 

"Velg innstillinger og personvern," den sa, "Klikk deretter på Innstillinger og bla ned til AI-innstillinger og klikk på AI og maskinlæring." Fra den skjermen bør jeg "Slå av AI-søk," boten fortalte meg. Her er tingen: Det er ingen flere innstillinger for AI på hovedinnstillingssiden, og bryteren den nevner eksisterer ikke. 

Ved et blikk på AIs hjelpeside, der ;er en merknad om at “Meta AI”s svar kanskje ikke er nøyaktige eller passende," og det ser ut til å være tilfellet her.  

På Facebook vil du legge merke til en animert blå ring der søkeknappen pleide å være. Trykk på den, og du vil se en søkelinje som sier: “Spør Meta AI hva som helst.” Hvis du begynner å skrive noens navn, vil profiler dukke opp som vanlig. Hvis du leter etter et spesifikt innlegg eller bilde, fungerer denne funksjonaliteten som den gjorde før. Så selv om søkeknappen kanskje ikke er like åpenbar, fungerer ting ganske likt når du først vet hvor den er.

Hvis du er interessert i å bruke Meta AI, er det en viss verdi. Du kan bruke den gjennom Messenger til å skrive innhold, generere bilder og planlegge arrangementer. Boten kan tilby deg ideer og slikt, og du vil se forslag under de fleste innlegg som tilbyr å fortelle deg mer om et bestemt aspekt av det innlegget. Hvis en venn legger ut innlegg om å se kirsebærblomstene i Washington, D.C., for eksempel, kan du kanskje se et forslag som spør når det er best å se dem.

Også: Can Meta AI-kode? Jeg testet det mot Llama, Gemini og ChatGPT – det var ikke engang i nærheten

Selv om det kan være forvirrende i begynnelsen, ser det ut til at Meta AI er kommet for å bli – uansett om brukerne liker det eller ikke. Det store spørsmålet er: Vil brukere til slutt omfavne det når de blir mer vant til dets tilstedeværelse?