Hvorfor jeg reiser med Boses QuietComfort Ultra-hodetelefoner i stedet for Sony XM5

0
19
Bose QuietComfort Ultra-hodetelefoner med en sovende Pikachu venstre.Prakhar Khanna/ZDNET

Bose QuietComfort-serien har vært mine reisehodetelefoner siden de ga ut QuietComfort 35. Men i min søken etter bedre støyreduksjon prøvde jeg ut Sonys WH-1000XM5, som også har en kraftigere konstruksjon enn QC45-hodetelefonene. I min tid med Sony-hodetelefonene innså jeg at gresset ikke alltid er grønnere. Jeg savnet den sammenleggbare ørekoppdesignen til Bose-hodetelefonene, og jeg er glad for at selskapet har holdt fast ved det for Bose QuietComfort Ultra.

Også: AirPods Pro 2 vs. Bose QuietComfort Buds 2: Hvilke trådløse knopper vil best rocke din verden?

Den sammenleggbare ørekoppdesignen gjør disse hodetelefonene til noen av de mest bærbare jeg har brukt, og er en av hovedgrunnene mine til å ha dem i reiseryggsekken. Men det er mer enn bare designet. Bose QuietComfort Ultra er mine favoritt reisehodetelefoner. Her er to store grunner til at jeg gikk tilbake til Bose (og en ekstra vurdering): 

Se på Amazon

Komfortabel å ha på, kompakt å pakke

Bose QuietComfort Ultra case Prakhar Khanna/ZDNET

Konklusjonen: Bose QuietComfort Ultra er de mest komfortable hodetelefonene jeg har brukt på en stund. En av særhetene jeg opplevde med Sony XM5-hodetelefonene var at de gjorde ørene mine svette innen 30 minutter etter at jeg hadde dem på. Derimot har jeg brukt Bose QC Ultras i over to timer i strekk uten å føle meg ukomfortabel i det hele tatt.

Også: Bose QuietComfort Ultra-anmeldelse: En rettmessig arving til ANC-tronen

Jeg elsker også Bose QuietComfort Ultras sammenleggbare øreklokkedesign fordi de tar mindre plass i vesken – med og uten etui. Jeg trenger ikke å bære kofferten min på korte pendler, mens under lengre ferier betyr den sammenleggbare designen at den er kompakt nok til å gli ned i hvilken som helst veske. Til sammenligning har Sony-hodetelefonene en uvanlig skråstilt dekseldesign, som ikke passer i vesker så vel som Bose-dekselet.

Med sine 254 gram er disse fem gram tyngre enn flaggskipet Sony-hodetelefonene, men de føles fortsatt mer komfortable på hodet og nakken. Historisk sett har jeg funnet ut at Sony XM-serien har en sterkere konstruksjon enn Bose QC-serien, men denne gangen er begge parene med hodetelefoner relativt solide. 

Lyden og ANC er topp- hakk

Bose QuietComfort Ultra-knapper på høyre øreklokkePrakhar Khanna/ZDNET

Jeg liker lyden til Bose QuietComfort Ultra-hodetelefoner bedre enn Sony WH-1000XM5. Det kan være fordi jeg liker å høre på musikk med strengeinstrumenter, og de låter bedre med en mer naturlig lydprofil i stedet for den varmere lydprofilen til XM5s. Bassen er sterkere på sistnevnte, mens den er mer kontrollert på Ultra. 

Det er ikke dermed sagt at bassen i sanger som  Vagabond av Wolfmother høres flat ut – den er fortsatt ganske sterk, men ikke så tøff som XM5s. Personlig liker jeg denne lydprofilen mer, spesielt når jeg jobber på farten med hodetelefonene på. 

Også: Den beste støyen- kansellering av hodetelefoner du kan kjøpe: Eksperttestet

Jeg synes også den aktive støyreduksjonen på Bose QC Ultra er perfekt for reiser. De minimerer flysurren og demper omgivende gatestøy med letthet, noe som gjør ANC helt der oppe med Sony XM5, om ikke bedre. Jeg savner imidlertid Speak to Chat-funksjonen på XM5s, der musikken stopper når du snakker – det gjør samtalen enklere uten å ta av deg hodetelefonene. 

Bose har også jobbet med taleanrop funksjonalitet, som jeg tidligere fant langt bak på QuietComfort-serien sammenlignet med Sony XM5. Men QC Ultra har en fantastisk ytelse for taleanrop, selv i vindfulle omgivelser. 

Under Mobile World Congress, for eksempel, tillot QC Ultra meg å koordinere tydelig med arbeidsplassene mine mens jeg gikk gjennom hallene i utstillingen. Folk jeg chattet med på den andre siden fortalte meg at stemmen min var klar med minimal bakgrunnsstøy.

Jeg liker også de fysiske kontrollene. Bose har flyttet fra knappene for volumkontroll til en glidebryter på høyre øreklokke. Det er intuitivt og fungerer bra. 

Bose QuietComfort Ultra har noen få hensyn

Bose QuietComfort Ultra-hodetelefoner med Bose-appikonet på en iPhone i bakgrunnen. Prakhar Khanna/ZDNET

Og nå til noen ting jeg ikke likte: Først, for å slå på Bose QC Ultra, trykker du og holder inne strømknappen i tre til fem sekunder. Etter det slår de seg på og du får en "strøm på" talemelding. Problemet er at prosessen ikke er konsistent: noen ganger slår den seg på umiddelbart etter en tre sekunders pause. Andre ganger må du holde den inne i fem sekunder før den slås på. 

Også: De beste støyreduserende ørepluggene: Eksperttestet og gjennomgått

Jeg likte strømbryteren på tidligere QuietComfort-modeller, noe som betyr at enheten akkurat ble slått på når jeg trykket på bryteren. Men her kommer det ikke naturlig. Og i løpet av de mange ukene jeg har brukt, har jeg fortsatt ikke funnet ut hva som er lurt å trykke og holde.

For det andre var QC Ultra-tilkoblingen med iPhone ujevn for meg. Da jeg først satte dem opp, tok det to eller tre forsøk å koble til. Det var først etter at jeg koblet fra dem og gjentok sammenkoblingsprosessen igjen at de begynte å fungere feilfritt. Jeg har imidlertid ikke hatt tilkoblingsproblemet siden, og generelt sett har jeg elsket opplevelsen min med Bose Quiet Comfort Ultra-hodetelefonene.