Nye iPad Pro kan bruke en AI-aktivert M4-brikke og Apple Pencil 3 kan ha haptisk tilbakemelding

0
19
iPad Pro med tastatur og blyant Jason Hiner/ZDNET

Apple forventes å avduke sine nyeste iPad Pro- og iPad Air-modeller tirsdag 7. mai. Basert på et scoop fra den kjente teknologireporteren og Apple-overvåkeren Mark Gurman, kan de nye Pro-nettbrettene være Apples første AI-aktiverte enheter. I sin Power On-spalte for Bloomberg på søndag antydet Gurman en “sterk mulighet” at brikken i den nye iPad Pro-serien vil være en M4-brikke snarere en M3-brikke.

Hva er så spesielt med M4?

Apples siste brikke kan inkludere en ny nevrale motor med fokus på AI-evner. Tidligere denne måneden sa Gurman at Apple planlegger å oppgradere hele serien med Mac-er med M4, og hevdet at selskapet vil starte tre versjoner av brikken: en inngangsversjon kalt Donan, en mellomlagsversjon kalt Brava, og toppversjon med kodenavnet Hidra. Alle tre versjonene vil ha AI-prosesseringsferdigheter som overgår alt som tilbys av Apples nåværende M3-brikker.

Også: De beste iPadene du kan kjøpe: Eksperttestet

På den konkurrerende AI-arenaen har Apple vært trege med å integrere AI i sine kjerneprodukter eller tjenester, og ligger etter Microsoft, Google og andre teknologiselskaper. Samtidig går iPad-salget ned. For Apples første regnskapskvartal som avsluttes i desember 2023, var iPad-inntektene rundt 7 milliarder dollar, ned fra 9,4 milliarder dollar i samme kvartal for ett år siden. Nedturen har sannsynligvis delvis vært på grunn av at Apple ikke lanserte noen nye iPad-modeller i 2023. En oppgradering, spesielt en utformet for å utnytte AI, har ventet lenge.

Hvilke AI-egenskaper kan en iPad Pro til og med tilby?

Det avhenger ikke bare av enhetene selv, men også av nye funksjoner som kommer med iPadOS 18, som Apple forventes å avduke på sin 2024 Worldwide Developers Conference, som starter 10. juni. Selskapet har angivelig jobbet med sin egen interne AI teknologi for å legge til neste generasjons iPhone, iPad og andre produkter. Rapporter tyder på at Apple også har snakket med Google og OpenAI om å integrere deres generative AI-teknologi i produktene og tjenestene deres.

Noe av AI-spenningen er kanskje ikke basert på faktiske funksjoner, men på veien Apple promoterer iPad Pros AI-kompetanse. Gurman sa at de nye produktene “ikke er konstruert og utviklet utelukkende rundt AI” og at den nye strategien delvis vil være basert på markedsføring. For å dra nytte av AI-mani kan Apple presentere den nye iPad Pro som sin første AI-drevne enhet og markedsføre hvert nytt produkt som en AI-infundert enhet fra da av.

En AI-aktivert iPad er ikke tilgjengelig. Det er den eneste utviklingen vi kan se kommer 7. mai. Den nye Apple Pencil 3 vil gi haptisk tilbakemelding for første gang, ifølge Gurman. Dette betyr at blyanten vil vibrere og surre basert på hvordan du bruker den og hva slags trykk du bruker. En spesifikk gest vil også la deg utføre visse oppgaver ved å klemme enheten. Andre rykter har antydet at den nye blyanten vil koste 130 USD, støtte Apples Find My-tjeneste og leveres med utskiftbare magnetiske tips.