Denne terminalappen bruker AI for å hjelpe deg med å forstå kommandolinjen

0
11
Warp-terminalappen på Linux.

Warp-terminalen i aksjon.

Jack Wallen/ZDNET

< h2>ZDNETs viktigste takeaways

Warp er fremtidens Linux- og MacOS-terminalapp og kan installeres nå. Funksjonene til Warp er omtrent like imponerende som du noen gang vil finne i en terminalapplikasjon, med innebygd AI, arbeidsflyter og bærbare datamaskiner. delt Warp Drive-funksjon, må du ha en betalt plan.  

Hver så ofte støter jeg på et stykke programvare som, selv ved første øyekast, innser hvor spesielt det er – og det er situasjonen med terminalappen Warp. Du tror kanskje ikke en terminalapplikasjon ville være så spesiell. Tross alt er et terminalvindu bare ment for å kjøre kommandoer, ikke sant?

Hvis du sitter fast i fortiden, så klart. Men det synet på fortiden forsvinner raskere inn i bakspeilet, og fremtiden raser mot oss i lett hastighet. Eller, enda bedre, forvrenningshastighet.

Også: De første 5 Linux-kommandoene bør alle nye brukere lære

Da jeg først oppdaget Warp-terminalapplikasjonen, Jeg ble nesten overveldet. Jeg hadde brukt Linux-terminalen siden slutten av 1990-tallet og kjente det som min egen bukselomme. Jeg var sikker på at det var få triks igjen i ermet.

Fremveksten av kunstig intelligens (AI) betydde imidlertid at det bare var et spørsmål om tid før en terminalapp ble levert med integrert AI. Før du avviser AI-integrasjon på grunn av hyperbolen knyttet til fremvoksende teknologi, bør du merke deg at Warps AI er spesifikt rettet mot å hjelpe brukere med å forstå kommandolinjen. Og for det formål fungerer det strålende.

La oss si at du for eksempel laster ned et skript som gjør X. Fordi dette er åpen kildekode-programvare, kan du åpne skriptet og skanne det for alt som er skadelig. Men hva om du støter på en kodelinje og du ikke er sikker på hva den gjør? La oss bruke denne linjen som et eksempel:

sed -i 's/open "${image_url}"/xdg-open "${image_url}"/g' '/usr/local/bin/chatgpt'

Med Warp, hvis du åpner det innebygde AI-verktøyet, markerer teksten og trykker Ctrl+Shift+Mellomrom, limes linjen inn. Trykk Enter på tastaturet og AI vil forklare hva linjen gjør. 

Hver gang jeg har prøvd denne funksjonen, var AI spot-on, noe som gjorde Warp til et hendig verktøy for å forklare biter og biter av kommandoer, skript og til og med kode. Så hvis du er ny på Linux eller MacOS-terminalen og ønsker å komme raskt i gang, er Warp et flott verktøy.

Men Warp handler ikke bare om AI. Appen inkluderer også en kul Notebooks-seksjon, hvor du kan lage notatbøker for alle formål. Du kan for eksempel lagre kodebiter, kommandoer, handlelister, bokideer eller alt du kan tenke deg.

Også: Venker du å bytte til Linux? 10 ting du trenger å vite

En annen kul funksjon er Workflows, som gir malkommandoer som kan lagres for senere og gjentatt bruk. Arbeidsflyter kan lagres på din lokale stasjon, eller Warp Drive (mer om det om litt). Når du oppretter en ny arbeidsflyt, vises en popup der du skriver inn navn, beskrivelse, kommando og argumenter. Når du har opprettet arbeidsflyten, lagrer du den, og du kan bruke den når du vil.

Opprettingsvinduet for Warp Workflow.

Å lage en arbeidsflyt i Warp kan spare deg for tid og krefter ved terminalprompten.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Arbeidsflyten er imponerende, spesielt hvis du kjører kommandoer med argumenter regelmessig. Du kommer til å bruke denne funksjonen ganske mye.

Warp Drive

Warp Drive lar deg opprette team og invitere medlemmer til å bli med på moroa. Du kan invitere teammedlemmer via lenke eller e-post, og begrense team etter domene. Når du har opprettet et team, kan du legge til arbeidsflyter og notatbøker, som alle vil være tilgjengelige for teammedlemmer.

Også: Det beste Linux-distroer for nybegynnere

Jeg har jobbet med Warp i et par uker nå. Det er lenge siden jeg har vært så imponert over en terminalapplikasjon. Warp er den beste terminalappen jeg noen gang har brukt, og alle som jobber med Linux- eller MacOS-kommandoer bør laste ned og installere denne appen umiddelbart. 

Priser

Warp kan brukes gratis av enkeltpersoner og profesjonelle. Gratiskontoen inkluderer Warp AI med en grense på 40 forespørsler per måned, personlig Warp Drive for notatbøker og arbeidsflyter, opptil tre delte notatbøker og 10 delte arbeidsflyter, gratis støtte via offentlige fora, moderne tekstredigering og alle offline-terminalfunksjoner .

Teamplanen ($22/bruker/måned) inkluderer alt i gratisalternativet, men legger til opptil 200 Warp AI-forespørsler per måned, delte notatbøker og arbeidsflyter i Warp Drive, deling av økter i sanntid, og privat e-poststøtte.

Bedriftsavtalen (kontakt for pris) tilbyr alt i Team pluss SAML-basert SSO, brukertilordning med SCIM, administrasjonspanel, null dato oppbevaringspolicy og en dedikert kontoadministrator med onboarding-støtte gjennom Slack.