Jeg testet Dells XPS 13 og dens iøynefallende design er den nest beste funksjonen

0
20
dell-xps-13-9340 -main Cesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Dells 2024 XPS 13 starter på $1 399, og henter inspirasjon fra fjorårets XPS 13 Plus.  
Den har en elegant, unik formfaktor, høyoppløselig OLED-berøringsskjerm og oppgradert maskinvare. Den arver også noen av den eldre modellens problemer, med begrensede porter og en tendens til å bli varm.

For omtrent et år siden, Jeg anmeldte Dell XPS 13 Plus, en flott bærbar PC jeg applauderte for sin stilige design, OLED-berøringsskjerm og solid ytelse. De tusenvis av femstjerners anmeldelser beviser at jeg ikke var alene om å rose meg.

Mottakelsen av Pro-modellen var faktisk så positiv at Dells designtilnærming for årets XPS 13 var sentrert rundt å inkorporere elementer fra Pro-modellen i XPS 13. Selv om kundebasen kanskje elsker dette, ville jeg argumenter for at det er et tveegget sverd. Visst, du får en bærbar PC lastet med funksjonene som gjorde Pro-en fantastisk, men du arver også noen av problemene.

Også: Dell XPS 16 (2024) anmeldelse: Beste Windows bærbare I' har testet så langt i år

Til å begynne med er tastaturet nesten identisk med den gamle enheten. Den har samme nullgitterstil, noe som betyr at tastene strekker seg fra ende til annen. Den er behagelig å bruke, og knappene har en fjæring som gir rask, nøyaktig skriving.

I tillegg er det kapasitive LED-berøringspanelet tilbake på XPS 13, plassert over tastaturet. Som den forrige modellen kan du bytte mellom berøringspanelets mediekontroller og funksjonstaster ved å trykke på Fn-tasten. Den eneste forskjellen er tillegget av Copilot-nøkkelen i nedre høyre hjørne. 

Se på Dell

Også gjør et comeback er den usynlige styreflaten i midten av håndleddsstøtten. Personlig er jeg en stor fan av dette utseendet, siden det passer fint sammen med resten av den bærbare datamaskinens elegante, minimalistiske design. Det kan imidlertid ta litt å bli vant til å lære hvor styreflaten begynner og slutter. 

Når du flytter inn på skjermen, er den like fantastisk. Min vurderingsenhet kom med en 3,5K (oppløsning på 2880 x 1800 piksler) OLED-berøringsskjerm som viser livlige fargenyanser og dype svarte farger. Dessuten er rammene syltynn, noe som gjør at skjermen ser større ut enn den faktiske størrelsen. 

Enheten jeg testet var den svakeste av de tilgjengelige alternativene, og nådde maksimalt 400 nits lysstyrke. Det beløpet er greit for de fleste situasjoner, men du vil slite med å se skjermen i lyse omgivelser. Heldigvis reduserer skjermens anti-reflekterende belegg blending.

I tillegg hadde testenheten min 60Hz oppdateringsfrekvens, noe som er greit, men vil mangle jevnheten som finnes i 120Hz oppdateringsfrekvensen fra den andre konfigurasjonen. Forskjellen i oppdateringsfrekvens er også merkbar når du flytter markøren. For eksempel så jeg en liten forsinkelse i musepilens bevegelse på skjermen, samt en og annen uoverensstemmelse mellom styreflateinnganger og oppførsel på skjermen. 

Også: 

xA0;Den beste Windows-laptop du kan kjøpe: Eksperttestet

Dessverre kunne jeg ikke fikse dette problemet, siden den bærbare datamaskinen ikke støtter oppdateringsfrekvenser høyere enn 60Hz. Av denne grunn anbefaler jeg å kjøpe XPS 13 med Quad HD Plus (2560 x 1600 oppløsning) berøringsskjerm og 120Hz oppdateringsfrekvens for jevnere markøranimasjoner.

dell-xps-13-9340-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

De mest virkningsfulle endringene til årets XPS 13 kan imidlertid finnes internt. Dell utstyrte XPS 13 med den nyeste “Meteor Lake”; maskinvare, som inneholder en Intel Core Ultra 7 155H-prosessor, Intel Arc-grafikkkort og 32 GB minne. Denne mengden minne sammen med Ultra 7 resulterer i raske lastetider og jevn og effektiv multitasking.

Jeg kjørte noen benchmarking-tester for å se ytelsen på første hånd, og ble positivt overrasket. På Cinebench slo XPS 13 konsekvent andre avanserte prosessorer — som Intel Core i9-9880H — når det kom til å gjengi innhold og håndtere andre tøffe arbeidsbelastninger.

Også:& #xA0;Jeg testet Dells 2024 XPS 14 bærbare datamaskin og kan ikke anbefale den nok

Når det gjelder noen av problemene XPS 13 arvet fra tidligere modeller, er det første du må tenke på det dystre utvalget av porter. Du finner to USB-C-porter (en på hver side) på denne bærbare datamaskinen, og det er det. Ingen HDMI-port, ingen hodetelefonkontakt, ikke engang en USB-A-port. Jeg anbefaler å bruke denne bærbare datamaskinen med en dokkingstasjon hvis du planlegger å koble til en ekstern skjerm.

For det andre har Dell ennå ikke løst problemet med overoppheting. Denne enheten kan bli ganske toasty; til et punkt hvor det er ubehagelig å ha på fanget. Det er en liten varmeventil under skjermen, men det er ikke nok.

ZDNETs kjøpsråd

Til tross for disse problemene anbefaler jeg fortsatt 2024 XPS 13. Den yter veldig bra, har en solid batterilevetid, en høyoppløselig skjerm og en unik, iøynefallende design. Det er viktig å nevne at den gamle XPS 13 Plus ikke lenger er tilgjengelig på Dells nettsted i skrivende stund, så hvis du leter etter en bærbar datamaskin som ser lik ut (men som yter bedre), er dette maskinen for deg.

Prisene starter på $1299 for basismodellen. Men for å få mest mulig ut av det, vil du velge bedre konfigurasjoner, noe som øker den endelige kostnaden. Som nevnt tidligere, gå for Quad HD Plus-skjermen med 120Hz oppdateringsfrekvens.