Apples maskinvareblitz i M4 iPad Pro mangler programvaremagien for å få den til å synge

0
14
Begge iPad Pro-modeller med iPad Air Jason Hiner/ZDNET

7. mai fulgte teknologiverdenen nøye med da Apple avduket de nye 2024 iPad Air- og iPad Pro-modellene. Dette var ikke bare nok en rutinemessig produktutrulling, men en klar erklæring om Apples fremtidige retning. 

Høydepunktet for arrangementet var sjette generasjons iPad Pro, utstyrt med det Apple har proklamert den mest sofistikerte nevrale prosesseringsmotoren den noensinne har utviklet, i stand til 37 billioner operasjoner per sekund, over 60 ganger raskere enn den første nevrale motoren implementert i A11 Bionic, i september 2017. 

< sterk>Dessuten: Jeg har brukt hver eneste iPad siden originalen. Her er mitt kjøpsråd for de nye 2024-modellene

Denne innovasjonen er ikke bare iterativ – den markerer en topp i Apples streben etter maskinvarefortreffelighet.

Imidlertid kommer denne utviklingen ved et kritisk tidspunkt. Midt i et bakteppe av avtagende salg, utfordrer disse nye modellene status quo, og reiser et presserende spørsmål: Utnytter dagens programvare og applikasjoner det fulle potensialet til denne formidable maskinvaren? 

For eksempel avslører Apples nylige økonomiske avsløringer for 2. kvartal et nyansert bilde: mens selskapets samlede inntekter fra iPads falt med 17 % til 5,6 milliarder dollar i siste kvartal, falt iPhone-inntektene nesten 10 % til 45,96 milliarder dollar sammenlignet med fjoråret. . Disse tallene indikerer en bredere trend med platående salg, med forbrukere som er motvillige til å oppgradere på grunn av mindre maskinvareforbedringer.

Denne henvendelsen er mer enn akademisk; det treffer kjernen av Apples strategi innen personlig databehandling. Teknologigiganten presser ikke bare de tekniske spesifikasjonene – den prøver å omdefinere hva en personlig enhet kan oppnå.

Også: Samsung tar igjen topplasseringen for telefoner sendt fra Apple som en annen telefonprodusenten tjener på dem

Likevel ligger den sanne testen av disse innovasjonene ikke i deres spesifikasjoner, men i deres anvendelse. Markedets lunken respons på tidligere modeller tyder på at oppgradering av prosessorer og forbedring av skjermer ikke lenger er tilstrekkelig. Forbrukere søker transformative endringer — oppgraderinger som utgjør en konkret forskjell i hvordan de bruker enhetene sine, ikke bare trinnvise forbedringer.

Målenhet selger ikke lenger enheter

Apples nyeste maskinvare, som den nye iPad Pro, viser unektelig imponerende funksjoner. Den har en 16-kjerners nevrale motor for avanserte AI-oppgaver, ProMotion-teknologi for adaptive oppdateringsfrekvenser som forbedrer visning og batterieffektivitet, en Tandem OLED Ultra Retina XDR-skjerm som gir uovertruffen klarhet og farger, og opptil 2 TB lagringsplass med 16 GB RAM som kan håndtere intensiv multitasking.

Forbrukernes interesse for å oppgradere enhetene sine ser ut til å være avtagende, selv med stadige fremskritt innen teknologi. Spesielt iPhones er kjent for lang levetid, takket være deres langsiktige støtte. Vanligvis oppgraderer iPhone-brukere enhetene sine hvert tredje til fjerde år, men noen beholder sine iPhones i fem eller flere år hvis batteriet skiftes. På samme måte er avanserte nettbrett som iPad Pro også kjent for sin holdbarhet, med en forventet levetid på rundt 6 år.

iPad Air 4 og iPad Mini 6 side om side .

Siste generasjons iPad Air (til venstre) og iPad Mini (høyre).

Prakhar Khanna/ZDNET

Denne endringen i forbrukeratferd er drevet av flere faktorer. Teknologiske forbedringer i brukeropplevelsen blir mer inkrementelle i stedet for transformative. Mens overgangen fra ikke-Retina- til Retina-skjermer markerte en betydelig milepæl innen visuell teknologi, har ikke påfølgende oppgraderinger hatt en sammenlignbar innvirkning på brukeropplevelsen. I tillegg betyr Apples programvarekompatibilitet på tvers av flere generasjoner at eldre iPads og iPhones forblir relevante lenger, og støtter de nyeste iOS-oppdateringene og nye programvarefunksjonene uten å kreve maskinvareoppgraderinger.

Også: Inside iPad Pro' s nye 'uhyrlig kraftige' M4-brikke, designet for AI-arbeidsbelastninger

Denne holdbarheten er et vitnesbyrd om Apples forpliktelse til bærekraftig design og støtte, men den byr også på en utfordring: å motivere forbrukere til å oppgradere når fordelene er mindre merkbar.

For å overvinne dette, må Apple omdefinere sin enhetsverdi og demonstrere at nye maskinvarefremskritt er avgjørende for neste generasjons digitale opplevelser. Dette kan innebære å låse opp nye AI-funksjoner, transformere hverdagsinteraksjoner gjennom utvidet virkelighet, eller å flytte grensene for hva som er mulig på mobile enheter med applikasjoner som tidligere var reservert for avanserte stasjonære datamaskiner. Apple kan gjenopplive forbrukernes interesse og drive nye oppgraderinger ved å samkjøre banebrytende maskinvare med overbevisende, funksjonell programvare.

Programvareutfordringen: ta igjen maskinvaren

Tim Cooks nylige vektlegging av AI-integrasjon under Apples inntjeningssamtaler signaliserer et potensielt skifte. I inntjeningsoppfordringen for 2. kvartal 2024 fremhevet Cook at Apple er “unikt godt posisjonert for kunstig intelligens”," med henvisning til sømløs integrasjon av maskinvare, programvare og tjenester. Spenningen avhenger imidlertid av om kommende programvareoppdateringer kan låse opp egenskapene til Apples maskinvare.

Også: Apples nye AI-modell kan forstå startskjermen din og superlade Siri

Se for deg en iPadOS hvor AI ikke bare forbedrer bilderedigering, men transformerer hver interaksjon, noe som gjør enheten til et uunnværlig verktøy for profesjonell og personlig bruk. Det er her generativ AI kan spille en betydelig rolle. Fra å forbedre produktivitetsverktøyene til å muliggjøre nye former for interaktiv underholdning og kreativitet, mulighetene er like store som teknologien er kompleks.

I tillegg, med integreringen av AI-funksjoner som er forventet i iOS og iPadOS 18, virker Apple klar for å redefinere brukeropplevelsen. Men disse funksjonene må være mer enn bare inkrementelle oppdateringer; de må være transformative. Apples løfte om AI-evner må manifestere seg på konkrete måter som endrer hvordan vi samhandler med enhetene våre.

Generativ AI: Apples nye grense

Apples inntreden i feltet generativ AI er et strategisk grep for å gjenvinne sin posisjon som en leder innen innovasjon innen teknologiindustrien. De kraftige nevrale motorene integrert i Apple-enheter har lagt grunnlaget for dette skiftet, som har blitt betydelig forbedret i hver ny iterasjon av Apples prosessorer. Imidlertid har de transformative anvendelsene av denne teknologien vært trege med å materialisere seg.

Apples unike posisjon når det gjelder enhetsintegrasjon kan gi den en betydelig fordel. I motsetning til mange konkurrenter har Apple full kontroll over økosystemet sitt, fra maskinvare til programvare til tjenester. Dette muliggjør sømløs integrasjon av nye teknologier, og sikrer at AI-forbedringer kan være dypt innebygd i brukergrensesnittet og opplevelsen. 

Også: Apple hevder sin on-device AI-systemet ReaLM 'betraktelig bedre enn' GPT-4

For eksempel kan generativ AI forbedre Siris reaksjonsevne og nytte, og transformere den fra en enkel stemmeassistent til en mer robust personlig AI som kan utføre komplekse oppgaver som å skrive e-poster, generere møtereferater fra notater, eller til og med foreslå optimaliseringer for daglige tidsplaner .

iPhone med Siri

Siri kan få sin største AI-makeover på WWDC i juni.

Maria Diaz/ZDNET

I tillegg til programvareforbedringer, kan Apples sterke holdning til personvern bli et betydelig konkurransefortrinn i en AI-drevet fremtid. Personvernhensyn er avgjørende siden AI-teknologier ofte krever store datasett for opplæring. Apples forpliktelse til brukerens personvern og utviklingen av teknologier som differensiert personvern og prosessering på enheten sikrer at den kan tilby generative AI-funksjoner uten at det går på bekostning av brukertilliten.

De potensielle bruksområdene til AI på enheten er enorme :

Stemmeoversettelse i sanntid kan bryte språkbarrierer mer sømløst enn noen gang, og støtte mer naturlig og effektiv kommunikasjon i sanntid, direkte på enheten, uten skybehandling.< /p>

Avansert utvidet virkelighet (AR)kunne utvikle seg ved å bruke AI til å analysere og samhandle med den virkelige verden på måter som for tiden er begrenset til science fiction. Selv om dette først og fremst vil være domenet til Apples Vision-headset – for tiden i sin spede begynnelse som produkter, kan disse forbedringene også brukes i selskapets smarttelefoner og nettbrett.

AI-drevet helsediagnostikk kan overvåke, diagnostisere og forutsi helseproblemer basert på data samlet inn gjennom ulike sensorer integrert i Apple-enheter (som Watch), og gir brukerne tidlige advarsler og helseråd.

Disse utviklingene vil ikke bare være inkrementelle forbedringer, men kan redefinere funksjonaliteten til mobile enheter. Ved å flytte grensene for hva generativ AI på enheten kan oppnå, er Apple klar til å øke brukerengasjementet og åpne opp nye markeder og muligheter innen personlig tilpasset teknologi og AI-drevne tjenester. Denne strategiske integrasjonen av avansert AI kan bringe Apple til forkant av teknologiinnovasjonskurven, og gjøre enhetene til uunnværlige verktøy for neste generasjon brukere.

Veien videre: WWDC 2024 og videre

Den virkelige testen av Apples innovasjon vil være på Worldwide Developers Conference (WWDC) neste måned. Her forventes Apple å avsløre hvordan AI vil transformere egenskapene til enhetene sine på tvers av alle plattformer. Dette handler ikke bare om å legge til nye funksjoner, det handler om å redefinere hva en Apple-enhet kan gjøre.

OpenELM, Apples avanserte generative AI-modell med åpen kildekode, vil sannsynligvis være sentral for denne transformasjonen. 

OpenELM skiller seg ikke bare ut for sin tekniske dyktighet, men også for sin tilpasningsevne til mobilenhetsbegrensninger. I motsetning til større språkmodeller som krever betydelige beregningsressurser, er OpenELM designet for å fokusere på effektivitet og kompakthet, unikt egnet for applikasjoner på enheten.

Også: Apple bekrefter WWDC 2024 for 10. juni – vil AI stjeler showet?

OpenELMs strømlinjeformede arkitektur er en strategisk passform for Apples maskinvare. Modellen er tilgjengelig i flere størrelser, med parametertellinger fra 270 millioner til 3 milliarder. Denne skalerbarheten gjør at OpenELM kan fungere effektivt på tvers av en rekke Apple-enheter, fra avanserte iPad og iPhone til potensielt til og med Apple Watch, noe som sikrer fleksibilitet i utplasseringen.

Til tross for at de er mindre enn noen skybaserte giganter, tilbyr OpenELM en betydelig forbedring i nøyaktighet på 2,36 prosent sammenlignet med tidligere åpen kildekode-modeller som OLMo. Dessuten krever OpenELM mindre data for å nå treningsterskelen, noe som resulterer i en effektiv (og også sikrere) modell. Dette er spesielt viktig for å kjøre komplekse AI-applikasjoner direkte på forbrukerenheter uten å påvirke ytelsen eller brukeropplevelsen.

OpenELMs lille størrelse innebærer at den kan kreve hjelp fra skybaserte tjenester for mer komplekse kunstig intelligensoppgaver. Denne hybride "kanten" datamodell vil innebære at OpenELM utfører sanntidsbehandling på enheten samtidig som den kommuniserer med mer dyktige skybaserte systemer for mer krevende dataanalyseoppgaver. 

Også: 83 % av beslutningen -produsenter ved serviceorganisasjoner øker sine AI-investeringer

Et slikt oppsett krever at Apple investerer mer i skyinfrastruktur, noe som kan oppnås ved å samarbeide med selskaper som OpenAI eller forbedre skyfunksjonene for å sikre jevn integrasjon og datapersonvern. Denne doble tilnærmingen er i tråd med Apples langvarige vektlegging av brukernes personvern og datasikkerhet. Ved å behandle sensitive data lokalt på enheten og bare samhandle med skyen når det er nødvendig, kan Apple opprettholde kontroll over dataeksponering og overholde strenge personvernregler.

På WWDC må Apple artikulere hvordan de planlegger å balansere disse teknologiske fremskritt med brukersentrisk design. Å demonstrere OpenELMs potensial for å drive funksjoner som sanntids flerspråklig oversettelse, avansert innholdsoppretting og personlig tilpassede anbefalinger, samtidig som personvernet sikres, vil være avgjørende for å overbevise brukere om verdien som legges til ved disse AI-egenskapene.

A oppfordre til innovasjon

Apple er i et kritisk tidspunkt når det ser ut mot fremtiden. Den nye M4-drevne iPad Pro har imponerende maskinvare som kan revolusjonere dataindustrien. Imidlertid er iPad Pros og Apples andre enhetsfunksjoner ikke bare avhengige av deres spesifikasjoner, men også på den medfølgende programvaren. Uten riktig programvare risikerer selv den mest avanserte maskinvaren å bli underutnyttet, noe som gjør det til bare en ny iterasjon i stedet for et banebrytende fremskritt.

Apple står overfor to store utfordringer. For det første må dets interne team og tredjepartsutviklere lage innovativ programvare for å holde tritt med maskinvareutviklingen. Fokuset bør være på å lage intuitiv og kraftig programvare som forvandler komplekse evner til tilgjengelige, brukervennlige applikasjoner. Dette vil bidra til å utnytte den rå kraften, produktiviteten, kreativiteten og den generelle opplevelsen til enheten.

Også: Apple hedrer 50 studenter når det utvider kodingen utover ingeniører på vei inn i WWDC 2024< /p>

Når Apple beveger seg fremover, vil suksessen og posisjonen i det konkurranseutsatte markedet for personlige data i stor grad avhenge av evnen til å integrere sine maskinvareinnovasjoner med like transformative programvareløsninger. Denne integrasjonen vil skille Apple i et marked mettet med høyspesifiserte enheter og tvinge forbrukere til å investere i ny teknologi.

Apple har muligheten til å lede og redefinere den neste bølgen av personlig databehandling i dette sentrale øyeblikket. Ved å sikre at kommende programvareoppdateringer er like revolusjonerende som maskinvaren de er ment å utfylle, kan Apple oppfylle løftet om sine nyeste teknologiske nyvinninger. Målet er at disse enhetene skal bli integrert i hverdagen vår, ikke bare i praktiske oppgaver, men også i å definere interaksjonene og kreativiteten i morgendagens teknologiske landskap.