Jeg har brukt hver iPad siden originalen. Her er mitt kjøpsråd for de nye 2024-modellene

0
13
Apple Pencil Pro og den nye M4 OLED iPad Pro

Apple Pencil Pro og den nye M4 OLED iPad Pro 

Apple

Apples etterlengtede oppdatering av de beste iPadene har kommet og Tim Cook kalte det “den største dagen for iPad siden introduksjonen.”

Selv om det ikke kan nektes at Apple har pakket massevis av imponerende ny teknologi inn i iPad Pro og dets nyeste tilbehør – uten å øke prisene – er spørsmålet om du bør kjøpe en også mer forvirrende enn noen gang. 

Også: Alt Apple annonserte på iPad-arrangementet sitt

iPaden sitter nå på en merkelig plass i Apple-serien for forbrukere – klemt mellom storskjermen iPhone Pro Max i den ene enden og 13-tommers MacBook Air på den andre. Det er også den kompliserende faktoren at Apple Vision Pro nå uten tvil er den beste iPad-opplevelsen du kan kjøpe siden den kjører mange av de samme iPad-appene og betjener mange av de samme medieovervåkingsfunksjonene. 

Konklusjonen er at med mindre du er en grafiker som ønsker å bruke Apple Pencil og iPad Pro for digital tegning, er det fortsatt ikke mange overbevisende grunner til å bruke over 1000 dollar på et Apple-nettbrett ennå.  

ipad-pro-2024

iPad Pro 2024

Se nå på Apple

Kan iPad Pro erstatte den bærbare datamaskinen? 

Hvis du håpet at de nye iPad Pro-modellene endelig ville ha ildkraften til å erstatte den bærbare datamaskinen, så er det ikke mye i 2024 iPad Pro-oppdateringen for å endre ligningen der, annet enn noen få Final Cut Pro og Logic Pro programvareoppdateringer . Maskinvaren på 2024 iPad Pro kommer med en ny M4-brikke som er enda kraftigere og mer effektiv og en ny "Tandem OLED" skjerm som er enda lysere og mer levende. Men selvfølgelig var den forrige iPad Pro allerede overmannet og hadde en utrolig skjerm og var fortsatt ikke en stor bærbar erstatning.

Også: Apple Pencil Pro vs. Apple Pencil 2: Hvilken modell fungerer best for iPad?

Etter min egen vurdering er iPad Pro en gyldig bærbar erstatning for bare rundt 10 % til 15 % av menneskene. Selv om jeg har kjent folk som har gjort det, omfavner de begrensningene som en funksjon og ikke en feil og bruker den til å begrense datamaskintiden.

Og det er ikke dermed sagt at jeg heller ikke har prøvd det selv. Faktisk har jeg prøvd mange, mange ganger å bruke iPad i stedet for en bærbar datamaskin eller til og med en stasjonær datamaskin. Da den originale iPaden ble utgitt i 2010, kjøpte jeg en og dens originale tastaturdokkingstasjon for å erstatte min Windows-baserte stasjonære PC hjemme. Det slo raskt ikke ut, og i stedet ble iPad en video-se-enhet for barna mine – spesielt på tur. 

I løpet av årene har jeg eid et utallig antall iPads og jeg har testet og anmeldt enda mer. Jeg har brukt alle formfaktorene og praktisk talt alle modeller, inkludert den hendige lille iPad Mini – som kan være flott for å ta notater. 

De siste årene har jeg brukt mye tid på alle de forskjellige iterasjonene av iPad Pro ettersom den utviklet seg fra den første versjonen i 2015. Jeg har tatt håndskrevne notater med Apple Pencil. Jeg har skrevet artikler og dokumenter ved hjelp av Google Docs og Apple Notes på iPad Pro med Magic Keyboard. Jeg har gjort massevis av e-post og meldinger fra iPad Pro og Magic Keyboard. Og jeg har brukt iPad Pro til å lese og gjennomgå PDF-er, presentasjoner og andre viktige forretningsdokumenter. 

Apple iPad Pro 2024 og Apple Pencil Pro

Den nye 2024 iPro Pad er enda tynnere enn den nye Apple Pencil Pro.

Apple

Så sent som høsten 2023 prøvde jeg å bruke det nyeste iPad Air og Magic Keyboard i stedet for en bærbar datamaskin under et heldagsmøte på lørdager i en organisasjon der jeg jobber frivillig. Det gikk ikke bra. Batterilevetiden var ikke god nok til å vare hele dagen. Jeg hadde problemer med å administrere og dele Google Dokumenter på en måte som raskt ville blitt løst fra en bærbar datamaskin. Jeg kunne ikke dele skjermen min på Zoom eller arrangere et Zoom-møte veldig effektivt. Og jeg kunne ikke kjøre en presentasjon fra iPad med samme presisjon og klarhet som jeg kunne fra en bærbar datamaskin. det er fortsatt vanskelig å anbefale iPad Pro eller iPad Air som en bærbar PC-erstatning for standard forretningsbrukere. Jeg er sikker på at de fleste av dem vil være mye mer fornøyd med en tilsvarende priset 13-tommers eller 15-tommers MacBook Air. 

Hvem M4 OLED iPad Pro er for 

M4 OLED iPad Pro er mye enklere å selge for profesjonelle digitale artister med den oppgraderte Tandem OLED-skjermen og den nye Apple Pencil, som gir haptisk tilbakemelding, en ny klemgest, den nye “tønnerullen” funksjon, og dypere integrasjon med programvare som Procreate. 

Den nye iPad Pros nye multi-cam-funksjoner med Final Cut Pro ser imponerende ut, men jeg kan ikke forestille meg at mange videografer bytter kontrollen med å bruke profesjonelle kameraer for iPads og iPhones. I tillegg reduserte Apple faktisk kamerafunksjonaliteten til iPad Pro ved å fjerne det ultrabrede kameraet i de nye 2024-modellene. Det betyr også at de nyeste iPad Pro-modellene ikke kan ta opp Spatial Video, som er et tilbakeslag for Vision Pro-økosystemet.

Også: Denne iPad-en på $349 var i hemmelighet den beste kunngjøringen under Apple-arrangementet

iPad Air og iPad Pro passer godt for mange B2B- og bedriftsbrukssaker der iPader brukes til alle slags forretningskritiske funksjoner som salgssted, linjebryting, logistikk, skjemautfylling, demoer og mange andre oppgaver. Selvfølgelig kan mange av disse funksjonene klare seg med billigere iPad-er, og Apple annonserte også at de har redusert prisen på sin startnivå-iPad til $349. 

iPad Pro 2024 vs. Vision Pro

Når vi snakker om pris, bringer alt dette oss også tilbake til Vision Pro-problemet. Kommer folk som nettopp har brukt over 4000 dollar på en Vision Pro tidligere i år, også å bruke tusen eller to på en iPad Pro når de to enhetene kan brukes til mange av de samme tingene? De fleste av Apple Vision Pro-kjøperne er sannsynligvis de samme entusiastene som ville vært toppkandidatene til å løsne vesken for den nye M4 OLED iPad Pro. 

Men like imponerende som den nye Tandem OLED-skjermen er på iPad Pro, det er ingen match for den filmatiske MicroLED-en til Vision Pro, der du kan strekke en virtuell kinoskjerm for å fylle synsfeltet ditt i alle rom i hjemmet, på kontoret, på togtur eller flyselskapsflyvning. 

Likevel er en spesifisert M4 OLED iPad Pro med Magic Keyboard og Apple Pencil Pro omtrent halvparten av prisen for en Vision Pro, og den er mye mer bærbar. Så det kan være potensielle Vision Pro-kjøpere som vil bestemme seg for å stoppe spranget sitt til romlig databehandling og i stedet velge den nye iPad Pro som underholdningsenhet. 

Pokker, for det samme pris som Vision Pro, kan de få en ny iPad Pro og ny MacBook Air. Det er ikke så mye av en smak av fremtiden, men det er mye mer praktisk for dagens bruk.