4 Android-filbehandlingsalternativer (som er bedre enn standardappen)

0
17
Cx File Manager. Jack Wallen/ZDNET

Standard Android-filbehandling er en brukbar app. Den gjør det du trenger og ikke mye mer. Og, som alle innebygde Android-apper, spiller den godt sammen med operativsystemet og har et konsistent utseende og følelse.

Problemet mitt med standard filbehandling er at den ikke har alle funksjonene jeg krever. Spesielt trenger jeg ofte å flytte filer mellom enheter på nettverket til delte mapper. Dessverre tilbyr ikke standard Android-filbehandling en slik funksjon. På grunn av dette gapet går jeg til alternativer som inkluderer et SMB-alternativ for filoverføring over et nettverk.

Også: Slik slår du på privat DNS-modus på Android (og hvorfor du bør det)

Selv om den muligheten kanskje ikke er en funksjon du trenger, kan det være lurt å vurdere en av følgende filbehandlere fordi hver av dem tilbyr flere funksjoner enn du er vant til.

Med det sagt, la oss komme til appene.

1. Solid Explorer

Solid Explorer er en av de mest populære filbehandlerne i Google Play Store, med over 10 millioner nedlastinger. Selv om denne appen ikke tilbyr nettverksdelingstilkobling, lar den deg kjøre en enkel FTP-server fra Android-enheten din, som du kan bruke til å koble til fra eksterne enheter. 

Hva gjør Solid Explorer skiller seg ut er brukergrensesnittet. I tillegg til å være vakkert designet, tilbyr den massevis av fleksibilitet. Ta for eksempel visningsmodusene. Du kan vise filer/mapper etter liste, rutenett, galleri eller kompakt. Du kan også sortere etter navn, dato, størrelse og type. Enda bedre, du kan bruke visningsmodusen og filtrene per mappe. 

Også: De beste VPN-tjenestene: Ekspert testet og gjennomgått

Du finner også mappealternativer for å vise skjulte filer, vise mapper først, huske den siste mappen, vise mappestørrelse , og viser seksjoner. Det er et sidefelt der du kan få tilgang til samlinger (som Nylige filer, Bilder, Musikk, Videoer og mer). Solid Explorer er med andre ord omtrent like gjennomtenkt som en filbehandler kan være. 

Solid Explorer har en gratis og betalt versjon (med en 15-dagers gratis prøveversjon for premiumplanen). Fullversjonen ($5,99) fjerner annonser, lar deg installere appen på et ubegrenset antall enheter, og inkluderer skyfunksjonalitet og filkryptering.

Solid Explorer.

Solid Explorer har et enestående brukergrensesnitt som passer perfekt inn i Android-stilen.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

2. File Manager Plus

Hovedgrunnen til at jeg bruker File Manager Plus er fordi det inkluderer et nettverksdelingsalternativ som fungerer som en sjarm. Alt jeg trenger å gjøre er å skrive inn IP-adressen, brukeren og passordet for delingen, så er jeg klar. Jeg kan til og med legge til så mange nettverksdelinger som jeg trenger. 

File Manager Plus inkluderer også et hendig filanalyseverktøy som analyserer lagringen din for å gi deg en oversikt over hva som tar mest plass. Denne appen lar deg se etter liste, rutenett, kompakt, lite galleri og stort galleri. Appen inkluderer også kraftig fil-/mappesortering (etter navn, størrelse, dato og type, hver ved stigende eller synkende), som lar deg bruke alternativer på en enkelt mappe eller globalt, og kan vise skjulte mapper.

Også: Slik finner du ut hvilke apper som tømmer Android-batteriet ditt

Selv om brukergrensesnittet føles litt utdatert på File Manager Plus, gjør funksjonene det til et enestående alternativ, spesielt hvis du trenger å koble til eksterne delinger på nettverket ditt.

Det er en gratisversjon som inkluderer annonser, men du kan oppgradere til Premium-utgaven for enten et $2,49/årlig abonnement eller en engangsavgift på $8,99. Premium-versjonen fjerner annonser og legger til et mørkt tema.

File Manager Plus.

File Manager Plus føles litt utdatert, men den har alle funksjonene du trenger.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

3. Filbehandling

File Manager tilbyr et flott brukergrensesnitt som passer perfekt sammen med Android-estetikken. Men filbehandling er ikke bare et pent ansikt. Denne appen inneholder mange funksjoner for å lokke deg til å gå fra den kjedelige standarden. Du finner favoritter, nettsky, lokalt nettverk, muligheten til å administrere på PC-en din, en renere, en papirkurv, et innebygd delingsverktøy og mer. 

PC-behandlingsfunksjonen gjør File Manager til en FTP-server, som krever en FTP-klient på PC-en din, for eksempel FileZilla. Det eneste problemet med FTP-delen av appen er at det ikke er mulig å angi brukernavn/passord, noe som gjør det utfordrende å koble til. Heldigvis lar nettverksdelingsalternativet deg koble til nettverks SMB-aksjer. En annen fin funksjon er Safe Folder, som lar deg sikre filer i en passordbeskyttet mappe.

Også: Slik legger du til lesemodus på Android-enhetene dine

Filbehandling kan brukes gratis (med annonser), eller du kan fjerne annonsene (og legge til filanalyse og bakgrunnsbilder) for en engangsavgift på $3,99.

Filbehandling.

Filbehandling er en vakker app med mange funksjoner som gjør den til en verdig konkurrent til erstatte standardappen.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

4. Cx File Explorer

Cx File Explorer tilbyr alle funksjonene du trenger i en filbehandler og mer. Men én ting løfter denne appen over store deler av konkurrentene. I tillegg til å tillate deg å koble til eksterne maskiner på LAN, inkluderer appen også integrasjon med skytjenester, som Dropbox, Google Drive, OneDrive og Box. Når det gjelder alternativene for ekstern tilkobling, kan du bruke SMB, FTP, SFTP og WebDAV. 

Du har grunnlaget for en av de beste filbehandlerne på markedet når du kombinerer funksjonene ovenfor med lokal lagringsadministrasjon, biblioteker (for bilder, lyd, video, dokumenter og nye filer), lagringsanalysator, en cache-renser, automatisk USB tilkoblingsgjenkjenning, innebygde apper (musikkspiller, videospiller, bildeviser og tekstredigerer) og duplikatnedlasting/filfjerning.

Også: Mine 5 må-ha Firefox-utvidelser og hva jeg bruker dem til

Cx File Explorer er gratis å bruke, inkluderer ikke annonser og har ingen premiumversjon.

Cx-filbehandling.

Cx File Manager er kanskje den beste av gjengen.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Hvis du ikke er fornøyd med funksjonene eller oppførselen til standard Android-filbehandling, vil en av appene ovenfor absolutt passe regningen.