Jeg testet Gemini som Pixel-assistent igjen, og det har blitt bedre – men det er en hake

0
11
Google Pixel 8a Displays Kerry Wan/ZDNET

Jeg har brukt Android siden den første iterasjonen, og jeg husker de tidlige utgivelsene føltes som om de ikke var helt klare for massene. De var klønete, dårlig utformet, uten visse funksjoner og utsatt for å stoppe eller fryse.

Til slutt fant Android fotfeste og har blitt et av de mest fleksible, brukervennlige mobile operativsystemene på markedet. Det betyr ikke at Google ikke har tatt feil her og der.

Også: Google Pixel 8a praktisk: 3 funksjoner gjør dette til min favoritttelefon på $499 i dag

Slik er det med migreringen fra Assistant til Gemini.

Da jeg først testet Gemini, konkluderte jeg med at den ble rullet ut for tidlig fordi mange viktige funksjoner ikke ble støttet. For eksempel, i løpet av de første ukene med testing, kunne jeg ikke opprette en kalenderavtale med Gemini. Siden den gang har den funksjonen blitt lagt til. Faktisk støtter Gemini nå følgende:

Lag/endre alarmer og tidtakere.Foreta telefonsamtaler.Send meldinger og les innkommende meldinger.Kontroller ulike funksjoner på enheten din (som lommelykt, Bluetooth eller åpne spesifikke apper).Kontroller smarthjemenheter.Kringkast meldinger på tilkoblede enheter i din hjem.Les en nettside høyt (krever Pixel 8 eller nyere). Få hjelp med Pixel (Pixel 8 eller nyere). Still inn påminnelser og lag kalenderhendelser.

Geminis nye funksjoner er lovende, men det er fortsatt en stort stikkpunkt for meg. 

Også: De 5 appene jeg er avhengig av for å holde livet mitt og dataene organisert

Jeg pleide å opprette kalenderavtaler med Assistant. Da jeg forsøkte å gjøre det samme i løpet av de første ukene jeg brukte Gemini som assistent, fikk jeg et varsel som ba meg trykke på avataren min i appen, velge Utvidelser i rullegardinmenyen og slå på Arbeidsområdeutvidelse.

Hvorfor ble det ikke aktivert som standard? Ah, men det er en liten hake her. La meg tråkke litt tilbake.

En av grunnene til at jeg har sluttet å bruke Google Disk for alt arbeidet mitt, er at jeg ikke nødvendigvis stoler på at Google (eller en tredjepart) ikke vil bruke arbeidet mitt til å trene sine AI-modeller. Siden jeg også er en romanforfatter, er det ganske viktig for meg å holde arbeidet mitt trygt mot slike ting.

Så når jeg aktiverer Google Workspaces-utvidelsen, ser jeg at det vil "Opsummere, finn og få raske svar fra ditt eget innhold for å gi energi til din personlige reise".

Dessuten: Jeg har publisert 60 romaner – og disse 5 gratis skriveverktøyene bidro til å gjøre det mulig

Denne sammendraget inngir meg ikke tillit til at Google ikke kommer til å bruke innholdet mitt til sine egne formål. Og fordi Google Workspaces-utvidelsen krever tilgang til Gmail, Disk og Dokumenter, kommer jeg sannsynligvis ikke til å aktivere utvidelsen. På grunn av det, hvis Google avbryter assistenten til fordel for Gemini slik jeg forventer det, vil jeg gå glipp av funksjoner som en gang var en del av Google Assistant. 

Hvordan er det greit?< /p>

I hovedsak sier Google at med mindre du gir AI-tilgangen til innholdet ditt, vil du ikke få mest mulig ut av den nye Android-assistenten. Jeg antar at jeg er uheldig.

Alle som tar personvernet sitt på alvor og ikke vil at AI skal ha tilgang til alt de har lagret på Google Disk, skrevet med Google Docs, eller kommunisert med Gmail, vil befinne seg i samme båt.

Dessverre begrenser dette Gemini (for øyeblikket) til Google Flights, Google Hotels, Google Maps og YouTube. Jeg tipper at hvis jeg lar Workspace-utvidelsen være deaktivert, vil jeg finne Gemini mindre enn nyttig, og jeg må bare være OK med det.

Også: Jeg gjorde ikke det. forvent at dette Android-nettbrettet til $170 skal være like imponerende som det er

Det gjør ikke Gemini til en funksjon å unngå. Den er kraftig og vil fortsette å bli enda kraftigere. For de som ikke er bekymret for å bruke arbeidet sitt til å trene Googles AI, kan du aktivere Workspace-integrasjon og bli enda kraftigere fra Androids nye assistent.

Jeg kan ikke si at jeg Jeg er begeistret over endringene, men samtidig har jeg alltid hatt en tilbøyelighet til å gjøre ting manuelt. Ja, jeg bruker Assistant og kommer til å bruke Gemini, men jeg vil nekte å gi den tilgang til Google Disk-kontoen min og dokumentene innenfor. 

Selv med den begrensningen, finner jeg Gemini til å være det logiske neste skrittet videre fra den tradisjonelle digitale assistenten.