De beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner i 2024: Eksperttestet og anmeldt

0
14

Hvis du er noe som meg, har den stadig voksende samlingen av teknologi for lengst vokst ut av de ynkelige to USB-C-portene på den bærbare datamaskinen. Heldigvis er det ingen grunn til å kjempe om verdifull havneeiendom når du kan få en dokkingstasjon som kobler sammen alle enhetene dine i en praktisk hub, og rydder opp i den rotete arbeidsstasjonen i prosessen.

Dokkingstasjoner kan gi en rekke livskvalitetsfunksjoner for enhetene dine, inkludert støtte for eksterne tastaturer, en mus, ladeplass for enhetene dine, eksterne stasjoner og en, to eller til og med tre ekstra skjermer. Den ultimate fordelen med en dokkingstasjon er dens kompakte formfaktor, og de beste enhetene har alle multiport-tilkoblingene du kan be om. Imidlertid kan det store utvalget av disse enhetene være skremmende. Det er der ekspertisen vår kommer inn.

Også: Denne USB-C-måleren på USD 30 vil fortelle deg om iPhone-laderne dine er ekte eller ikke< /strong>

Hva er den beste dokkingstasjonen for bærbar PC akkurat nå?

Vi undersøkte og gikk praktisk med noen av de beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å velge den riktige for oppsettet ditt. Vårt valg for den beste dokkingstasjonen for bærbar PC generelt er Ugreen Docking Station Triple Display 12-i-1. Vi anbefaler det på det sterkeste for dets mange porter og støtte for 8K-oppløsning. Selvfølgelig er det massevis av andre alternativer der ute. Her er resten av våre valg.

De beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner i 2024

Ugreen Revodok Pro USB-C-dokkingstasjon

Beste dokkingstasjon for bærbar PC generelt

Baksiden av Ugreens Thunderbolt 4-dokkingstasjon Michael Gariffo/ZDNET

Fordeler & Ulemper Fordeler Tillater oppsett med tre skjermer Støtter 8K-skjermer via HDMI Leveres med totalt 12 porter Undeler strong> Du må sørge for din egen strømforsyning. Dyrt Flere detaljer

Vårt valg for den beste dokkingstasjonen for bærbar PC generelt er Ugreen Revodok Pro USB-C dokkingstasjon. Denne monolitten kan dekke alle produktivitetsbehovene dine og litt til takket være dens brede utvalg av porter. Den har to HDMI-porter (en for 8K-utgang og én for 4K-utgang), tre USB-porter, to for SD-kort og et par DisplayPort-innganger, bare for å nevne noen.

Ugreens Revodok-dokkingstasjon er et flott tillegg til alle kontormiljøer. Den gir jevn ytelse da den håndterer mange tilkoblinger sømløst. Det som er spesielt bemerkelsesverdig er det faktum at den kan sende et signal fra en enkelt datamaskin opptil tre forskjellige skjermer. Ikke nok med det, denne dokkingstasjonen kan vise innhold i enten 4K- eller 8K-oppløsning via riktig HDMI-port, slik at du kan være sikker på at videoen eller bildene du deler med andre vil beholde sin høye oppløsning.

Omtale: Selv Mac-eiere kan ha tre skjermer med denne Ugreen-dokkingstasjonen

I tillegg kan det å kunne projisere på flere skjermer bidra til å forbedre arbeidseffektiviteten ettersom du vant' ikke må bytte mellom vinduer om og om igjen. All informasjonen du trenger kan være rett foran deg.

Denne trippelskjermstøtten er takket være DisplayLink-teknologi, et viktig tillegg som lar Ugreens dokkingstasjon fungere med PC-er og M1 Mac-er. Som du kan forestille deg, er programvaren svært nyttig for Mac-eiere siden de ikke lenger er begrenset til bare én skjerm.

Ugreen Revodok Pro USB-C-dokkingstasjon  spesifikasjoner: Porter: HDMI 8K (1), HDMI 4K (1), DP 4K (1), PD 3.0 100w (1), USB-A (3), USB-C 10 Gbps (1), Gigabit Ethernet (1), SD/Micro SD kortspor (1), 3,5 mm AUX-port (1) | Skjerm: HDMI: 4K @ 60 Hz (1), 8K @ 30Hz (1) ); DisplayPort 4K @ 30Hz (1); støtter opptil 3 totalt skjermer 

Se nå på Amazon

Baseus 11-in-1 Spacemate-dokkingstasjon

Beste plassbesparende dokkingstasjon for bærbar PC

Baseus 11-in-1 Spacemate-dokkingstasjon Ugreen/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Plassbesparende design Kan sende ut 4K-video i både HDMI og DisplayPort på opptil 3 skjermer Avtakbar base Kan raskt lades UndelerIngen Thunderbolt-støtte Ingen støtte for 8K-video Støtter bare én ekstra skjerm på macOS Flere detaljer

Mange dokkingstasjoner har et vanlig problem: de har en tendens til å være store og klumpete. Forutsetningen er at alle har skrivebordsplass til å dedikere en betydelig del av eiendommen sin til en dock. Det er der Baseus 11-i-1-dokkingstasjon kommer inn, med en vertikal design som er designet for å spare så mye plass på arbeidsstasjonen som mulig.

Anmeldelse: Denne 11-i-1 dokkingstasjonen frigjorde det rotete arbeidsområdet mitt, og det er 40 % rabatt 

Tårnkonfigurasjonen bygger oppover i stedet for ut, og har en avtakbar magnetisk base og “nano-lim” pute som lar dokken forbli festet til skrivebordet, samtidig som den kan løsnes fra basen i tilfelle du trenger portabilitet.

Når det gjelder portene, er det et utvalg av USB-C, USB-A, DisplayPort, HDMI og til og med en 3,5 mm lydkontakt. Det er også en fast 12-tommers flettet kabel – lang nok til å være nyttig, men kort nok til å ikke være uhåndterlig. Spesielt har dokken også en skjerm på forsiden med en umiddelbar driftsstatus for hvert grensesnitt.

Spesifikasjoner for Baseus 11-i-1 Spacemate Docking Station: Porter:&#xA0 ;USB-C (1), USB-A (3), SD-kortleser (1), microSD-kortleser (1), HDMI (2), DisplayPort (2), Ethernet (1), 100W PD (1), 3,5 mm AUX (1) | Skjerm: 4K med opptil 3 skjermer (kun Windows, MacOS støtter én ekstra skjerm) | Hurtiglading kompatibel

Se nå på Amazon

Accell Thunderbolt 4-dokkingstasjon

Beste kompakte dokkingstasjon for bærbar PC

Accells Thunderbolt 4 dock Michael Gariffo/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros 10 porter Støtter opptil to 4K-skjermer eller én 8k-skjerm Tynn design gjør det ikke tar opp mye plass Imper Støtter ikke oppsett med to skjermer for M1 MacBooks Flere detaljer

Det er ikke uvanlig at fagfolk finner seg selv med et trangt skrivebord. Du har mapper, bærbare datamaskiner, skjermer og flasker med vann som tar opp plass uten plass til en dokkingstasjon. For slike situasjoner anbefaler vi å kjøpe Accell Thunderbolt 4.

Den lavprofilerte, grunne designen har en overraskende mengde tilkoblinger – 10 totalt. De dekker en rekke protokoller, både gamle og nye. Du har et par Thunderbolt 4-innganger, flere USB-A-porter med én som støtter den gamle USB 2.0-standarden, og en SD-kortleser, bare for å nevne noen.

Omtale:&#xA0 ;Er dette den ultimate Windows-dokkingstasjonen? Møt Accell Thunderbolt 4

Det er ingen HDMI-porter, men den kan fortsatt sende ut en 8K-oppløsningsvideo ved 30 Hz til en enkelt skjerm eller Ultra HD 4K-oppløsning ved 60 Hz til et dobbeltskjermoppsett via Thunderbolt 4-tilkoblingene. Lydkontakten har dobbel funksjon da den fungerer som inngang for hodetelefoner og mikrofon.

Accells dokkingstasjon fungerer på både bærbare PC-er og M1 MacBook-er, selv om sistnevnte ser begrenset støtte. M1 MacBook-er koblet til denne enheten vil kun kunne sende ut til én ekstern skjerm på grunn av begrensningene til brikkesettet. 

Accell Thunderbolt 4-dokkingstasjon&#xA0 ;spesifikasjoner: Porter: USB-C med støtte for Thunderbolt 4 (2); Skjerm 1.4 (1) USB-A 3.1 (3); USB-A 2.0 (1); Gigabit Ethernet; 3,5 mm lydkombinasjonskontakt; SD-kortleser | Skjerm: Støtter én 8K @30Hz-skjerm eller doble 4K @60Hz-skjermer.

Se nå på Amazon

Baseus 10-i-1 dokkingstasjon

Beste bærbare dokkingstasjon for bærbar PC

Baseus 10-i-1 dokkingstasjon/hub. Jack Wallen/ZDNET

Pros & Ulemper ProsKompakt Kan sende ut til 4K@120Hz-skjerm Dataoverføringshastigheter på opptil 10Gbps Kompatibel med Windows og macOS Undeler Tendens til å bli varm Flere detaljer

Dokkingstasjoner kan bli store. Tross alt kan mange av high-end-modellene ha så mange som 15 porter på seg; noen ganger mer. Vi anbefaler Baseus 10-i-1 for forbrukere som leter etter noe mer bærbart. Den er ganske liten, med hoveddelen som bare måler 5,3 tommer lang, og veier mindre enn 4 gram, slik at du kan brette kabelen og putte den i lommen når du er på farten. 

Anmeldelse: Denne 10-i-1-dokkingstasjonen er en drøm for flere oppgaver, og den er 35 % rabatt akkurat nå

På kroppen, har du et anstendig utvalg av porter som en USB-C-inngang, en Ethernet-port og to HDMI-porter, som gir en imponerende 4K-oppløsning på 60Hz på to forskjellige skjermer (eller 120Hz på en). Og den beste delen? Denne enheten er skittbillig for en dokkingstasjon til rundt $50. 

Som alle dokkingstasjoner kan denne lille kraftstasjonen bli ganske varm under tung belastning, så brukere bør ta dette i betraktning med hvor den er plassert. I tillegg, hvis du bruker en Android-enhet, vær oppmerksom på at den ikke støtter screencasting. 

Spesifikasjoner for Baseus 10-i-1 dokkingstasjon:  Porter: USB-C (1), USB-A (3), SD-kortleser (1), microSD-kortleser (1), HDMI (2), Ethernet-port (1) ) | Vis: 4K@120Hz med 1 skjerm, 4K@ 60Hz med 2 skjermer

Se nå på Amazon

CalDigit TS3 Plus Dock

Beste dokkingstasjon for bærbar PC for MacBooks

 caldigit-ts3-plus-dock Apple/ZDNET

Fordeler & Ulemper Fordeler Opptil 87W lading Kompatibel med Mac-er Støtter doble 4K-skjermer ved 60Hz 15 porter < strong class="c-prosCons_title u-text-lowercase g-outer-spacing-bottom-xsmall u-block"> Ulemper Dyrt omfangsrikt Flere detaljer

Apple lager sine egne dokkingstasjoner for MacBooks, men hovedproblemet med førstepartsenheter er at de er svært begrenset i hva de kan gjøre. Digital AV Multiport Adapter kommer for eksempel bare med tre innganger og en USB-C-kabel på slutten. For å gjøre opp for dette, selger Apple flere tredjeparter i nettbutikken sin, og blant utvalget er det beste TS3 Plus Dock fra CalDigit.

Det ligner på andre oppføringer på listen ettersom det har 15 individuelle porter. Bare for å nevne noen, har du et par Thunderbolt 3-innganger, fem USB-A-porter og en SD-kortleser foran. Som du sikkert har gjettet fra den korte matrisen, kan denne dokkingstasjonen sende ut video. Faktisk kan den sende ut opptil to skjermer samtidig i 4K-oppløsning ved 60Hz. Eller hvis du har en enkelt skjerm, kan du i stedet sende en 5K-video med en oppdateringsfrekvens på 60Hz.

Også: Mitt favoritt USB-C-tilbehør gjennom tidene har en magnetisk superkraft (og det&apos ;s opptil 25 % rabatt)

TS3 Plus Dock fungerer med PC-er så vel som Mac-datamaskiner. den henvender seg mer til Apple-maskinvare. CalDigits enhet er i stand til å lade MacBooks opptil 87 watt, slik at du kan slå på datamaskinen mens du overfører filer eller jobber. TS3 Plus Dock er til og med bakoverkompatibel ettersom den fungerer med gamle Apple bærbare datamaskiner utstyrt med Intel-prosessorer. 

Hvis du vil ha en versjon med flere porter, selger Apple også storebroren sin, CalDigit TS4 , også på den digitale butikkfronten.

CalDigit TS3 Plus Dock spesifikasjoner: Porter: Thunderbolt 3 (2), USB-A 3.0 (5), USB-C (2), UHS-II SD-kortleser (1), DisplayPort (1), 3,5 mm mikrofonlinjeinngang og lydutgang (1) ), Gigabit Ethernet-port (1)  | Skjerm: 4K @60Hz skjerm (2), 5K @60Hz (1); støtter opptil 2 totalt skjermer

Se nå på Amazon

Plugbar USB 3.0 og USB-C universal dokkingstasjon for bærbar PC

Beste USB 3.0 dokkingstasjon for bærbar PC

h3> Plugbar USB 3.0 universell dokkingstasjon for bærbar PC Pluggbar/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Relativt billig Flott for eldre enheter du planlegger å oppgradere Kompatibel med mange operativsystemer Cons Kan ikke sende ut 4K-oppløsning Gir ikke strøm til den bærbare datamaskinen Flere detaljer

For de som eier eldre bærbare datamaskiner, anbefaler vi Plugable USB 3.0 og USB-C Universal Laptop Docking Station. Denne enheten har totalt 11 porter, hvorav to av dem er et par USB 3.0-innganger på forsiden for eldre maskiner å koble til. Fordi den støtter en eldre protokoll, lider dokkingstasjonen av begrenset ytelse. Den kan ikke lage 8K eller til og med 4K-oppløsning.

Likevel gjør den en ganske god jobb med det den kan. For eksempel kan den sende videosignaler ut til et par HDMI-skjermer med en oppløsning på opptil 1920 x 1200 piksler med en oppdateringsfrekvens på 60Hz. For en enkelt skjerm blir denne kvaliteten økt til Quad HD-oppløsning (2560 x 1440 piksler) med en oppdateringsfrekvens på 50Hz. 

Også: Denne 6-i-1 USB-C-hubben viser de verste kablene dine fra de beste

Tro mot navnet sitt har Plugables dokkingstasjon støtte for et bredt utvalg av operativsystemer fra Windows 11, macOS og ChromeOS. Den er til og med i stand til å støtte bærbare datamaskiner som kjører Windows 7. 

Selv om du bestemmer deg for å endelig gi slipp på din elskede Windows 7 bærbare datamaskin, kan du fortsatt beholde denne dokkingstasjonen og fortsette å bruke den når du oppgraderer siden den kommer med mer moderne USB-C-innganger. Det som er spesielt interessant med denne modellen er at den kommer med en mikrofonport – den eneste oppføringen på denne listen som har en. Å ha denne porten tilgjengelig kan være nyttig på eldre maskiner som kan ha defekte deler eller som allerede er tatt opp av en annen enhet. Plugables dokkingstasjon kan i hovedsak legge til denne funksjonaliteten tilbake til disse modellene.

Plugbar USB 3.0 og USB-C universell dokkingstasjon for bærbar PC spesifikasjoner: Porter : USB 3.0 Type-A (2); USB 2.0 Type-A (4); HDMI (1); DVI (1); Gigabit Ethernet (1); 3,5 mm lydkontakt (1); mikrofonkontakt (1) | Skjerm: 1920×1200 ved 60Hz (2); 2560 x 1440 ved 50 Hz via HDMI (1)

Se nå på AmazonSe nå på WalmartView nå på B&H Photo-Video flere kjøpsvalg

Microsoft Surface Dock 2

Beste dokkingstasjon for bærbar PC for Surface Pros og Surface Laptops< /h3> Microsoft Surface Dock 2 ZDNET/Microsoft

Fordeler & Ulemper Fordeler 199 W strømforsyning for rask lading Støtter doble 4K-skjermer Tilbyr mest populære tilkoblinger Ideles Fungerer ikke med bærbare enheter som ikke er fra Surface. Flere detaljer

Avrunder listen er Surface Dock 2 fra Microsoft. Denne dokkingstasjonen er utelukkende ment for Surface Pro-enheter og Surface Laptops. Den er spesielt optimalisert for Surface Laptop Go 2 og Surface Pro 7 Plus, bare for å nevne noen få bemerkelsesverdige modeller. Det vil ikke fungere med tredjeparts maskinvare. Hvis du har noe som en ThinkPad, er det bedre å velge en av de tidligere oppføringene.

Også: Microsoft Surface Laptop Go 2 anmeldelse: Stilig og lett, men batterilevetiden kan være bedre< /strong>

Men hvis du eier en kompatibel enhet, vil Surface Dock 2 bli din beste venn. Den er utstyrt med et par USB-A-innganger og fire USB-C-porter delt mellom foran og bak. Med dette vil du kunne bruke favorittutstyret ditt som mus eller tastaturer. Det er til og med en inn/ut lydkontakt på baksiden som godtar hodetelefoner og mikrofoner. 

I tillegg har den 199W strømforsyning som lar brukere raskt lade enhetene sine. Og den støtter utgang av 4K-oppløsningsvideo ved 60Hz til et par skjermer. Det er ikke den mest omfattende eller robuste oppføringen, men for Surface-eiere er den en av de beste der ute på markedet i dag.

Microsoft Surface Dock 2 spesifikasjoner: Porter: USB 3.2 Type-A (2); USB Type-C (4); 3,5 inn/ut lydkontakt; Gigabit Ethernet (1) | Skjerm: Støtter opptil to 4K-skjermer ved 60Hz

Se nå på Best BuySe nå på WalmartView nå på B&H Photo- Video flere kjøpsvalg

Hva er den beste dokkingstasjonen for bærbar PC?

Ugreen Revodok Pro USB-C dockingstasjon er vårt utvalg av den beste bærbare dockingstasjonen. Den tilbyr et dusin porter og en direkte strømforsyning. I tillegg sikrer den ekstra fleksibiliteten som kommer fra DisplayLink-støtten at nesten alle tilkoblede bærbare datamaskiner blir kjernen i en arbeidsstasjon med flere skjermer. 

Så flott som Revodok er, er de andre på listen verdt å vurdere. Sjekk ut tabellen nedenfor for å se hvordan de er sammenlignet med hverandre.

< td>

100 watt

< td>

Accell Thunderbolt 4 dokkingstasjon

Beste dokkingstasjon for bærbar PC

Kostnad

Porter

Strøm

Ugreen Revodok Pro USB-C-dokkingstasjon 12-i-1

$350

12

Baseus 11-i-1 Spacemate 

< p>$200

11

100 watt

$200

10

96 watt

Baseus 10-i-1 Spacemate

$47< /p>

10

100 watt

CalDigit TS3 Pluss dock

$239

15

87 watt

p>

Plugbar 4K USB-C dokkingstasjon trippelskjerm

$280

13

100 watt

Microsoft Surface Dock 2< /p>

$260

8

199 watt

< /td>

Hvilken dokkingstasjon for bærbar PC passer for deg?

Den riktige dokkingstasjonen for bærbar PC for deg avhenger til syvende og sist av hvilken type arbeid du gjør og hva du trenger enheten til. Nedenfor har vi lagt ut vår liste med anbefalinger for å hjelpe deg med å bestemme.

< td>

En dokkingstasjon spesielt for Surface Pro eller Surface Laptop. Det er utrolig kraft pakket inn i denne modellen.

Velg denne beste dokkingstasjonen for bærbar PC…

Hvis du vil…

Ugrønn Revodok Pro USB-C-dokkingstasjon, 12-i-1

Det beste generelle alternativet. Denne dokkingstasjonen har HDMI- og DP-tilkoblinger, 3 USB-A-porter, et SD-kortspor og muligheten til å signalisere et datasignal til tre individuelle skjermer.

Baseus 11-i-1 Spacemate 

En rimelig dokkingstasjon med alle portene og en vertikal, plassbesparende design. Bonus hvis du vil bruke tre skjermer.

Accell Thunderbolt 4 

En dockingstasjon for superkompakte arbeidsplasser. Denne beste dokkingstasjonen for bærbar PC krever ikke mye plass, men støtter fortsatt opptil to skjermer eller én 8K-skjerm.

Baseus 10 -in-1 

En billig dokkingstasjon i lommestørrelse som fungerer på tvers av flere operativsystemer. Den er også enkel å ta med deg på farten.

CalDigit TS3 Plus

Den beste dokkingstasjonen for din MacBook. Den kan sende videosignaler til to 4K-skjermer samtidig, og kan til og med lade MacBook mens den er tilkoblet.

Pluggbar USB 3.0 og USB-C Universal dokkingstasjon for bærbar PC

Den beste dokkingstasjonen for bærbare datamaskiner for eldre bærbare datamaskiner som støtter to skjermer med en oppløsning på 1920×1200 piksler (eller 2560×1440 piksler via én HDMI forbindelse). Den fungerer på tvers av Windows, ChromeOS, MacOS og til og med Android-baserte enheter.

Microsoft Surface Dock 2

Faktorer du bør vurdere når du velger en dokkingstasjon for bærbar PC:

En dokkingstasjon for bærbar datamaskin kan oppgradere arbeidsstasjonen din. Her er hva du bør tenke på før du kjøper en: 

Tilkoblingstype: Dette er det viktigste aspektet å se etter når du handler etter en dokkingstasjon. De fleste nye bærbare datamaskiner støtter USB Type-C-tilkoblinger, så du vil ha en enhet som har samme type porter. Det samme gjelder for eldre bærbare datamaskiner. Disse maskinene har en tendens til å støtte USB 3.0, noe som betyr at du trenger en dokkingstasjon med samme inngang. Hvis du kjøper en stasjon uten riktig støtte, vil ikke videosignal eller dataoverføring fungere så bra som det burde.Strøm: For en ekte én-kabel-tilkobling må dokken din ha strømforsyning strøm til den bærbare datamaskinen. Noen billigere alternativer mangler dette, noe som tvinger folk til å bruke det utelukkende for å koble til eksterne enheter. Andre kan kreve at du bruker den bærbare datamaskinens egen lader for å drive dem.Videoutgang(er): Se nøye på spesifikasjonene for videotilkoblinger. Hvis du trenger å sende et videosignal til en enkelt 1080p-skjerm ved hjelp av en HDMI-kabel, vil enhver gammel dokkingstasjon fungere. Ting blir komplisert hvis du trenger støtte for to eller flere eksterne 4K-skjermer. For det trenger du en dokkingstasjon med DisplayPort-tilkobling eller en nyere versjon av HDMI.Porter: Legg merke til om dokken du vurderer har nok eksterne porter for enhetene dine. Dokkingstasjoner kan ha USB-porter som er enten Type A, Type C eller begge deler. Det er også dokkingstasjoner som mangler muligheten til å lade enheter. Andre har Ethernet-porter for Internett-rutere, som frigjør deg fra å håndtere svake Wi-Fi-tilkoblinger.Lydinngang/-utgang: Få dokkingstasjoner har lyd-I/O-porter, men de kan være nyttige . Å ha dedikerte eksterne høyttalere og mikrofoner kan gjøre underverker for å betydelig oppgradere lydopplevelsen din 

Hvordan valgte vi disse dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner?

Når vi velger den beste dokkingstasjonen for bærbar PC, ser vi på viktige spesifikasjoner som prispunkt, tilkoblingstyper, strømforsyning, porter og mer. Alt i guiden vår består av populære, godt vurderte alternativer. Vi testet noen av alternativene selv, og brukte dem i vårt daglige arbeid. Andre har vi undersøkt og anbefalt basert på brukeranmeldelser, merkevaretillit og pris.

Hva er en dokkingstasjon for bærbar datamaskin og hva gjør den?

En dokkingstasjon lar i hovedsak din bærbare datamaskin oppføre seg på samme måte som en tradisjonell stasjonær datamaskin. De lar deg koble til flere tilbehør, eksterne lagringsdrivere, webkameraer og eksterne skjermer. Mest bemerkelsesverdig åpner det muligheten for multitasking.

Tenk på dem som den bærbare datamaskinens egen personlige assistent. Dokkingstasjoner fungerer som et sentralt knutepunkt hvor du kan koble til alle slags periferiutstyr. Noen kan til og med lade den bærbare datamaskinen.

Er dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner universelle?

Universelle dokkingstasjoner finnes absolutt. De fungerer godt med Windows-baserte bærbare datamaskiner, MacBooks, Chromebooks og Android-baserte enheter. Imidlertid er det også mange alternativer der ute som er spesielt laget for å fungere med visse merker eller modeller. 

Apple, Microsoft og flere andre PC-produsenter produserer dokkingstasjoner som bare fungerer med produktene deres. Hvis du planlegger å kjøpe en tredjeparts dockingstasjon, anbefaler vi å kjøpe en som fungerer med alt du har. Men pass på at den har spesifikasjonene og funksjonene du trenger.

Hva er forskjellen mellom en USB-hub og en dokkingstasjon?

En USB-hub er en enhet som legger til flere USB-porter for å gi deg flere måter å koble til ekstra periferiutstyr som mus og minnepinner. Det er stort sett det. USB-huber gjør egentlig ikke så mye i det hele tatt.

Også: De 5 beste USB-hubene 

En dokkingstasjon kan gjøre det, pluss å sende videosignaler til eksterne skjermer via DisplayPort, HDMI eller Thunderbolt for enklere multitasking. Noen kan introdusere kablet nettverk til bærbare datamaskiner som normalt bare er kompatible med Wi-Fi. Og selvfølgelig, som vi allerede har dekket, kan dokkingstasjoner lade enhetene dine også.

Hvorfor er dokkingstasjoner så dyre?

En av tingene du kanskje legger merke til når du går gjennom listen er at dokkingstasjoner kan være ganske dyre. Betydelig mer enn en USB-hub. Som nevnt i forrige hub, er dokkingstasjoner robuste enheter sammenlignet med disse hubene. Du har alle de forskjellige typene portstandarder, strømforsyning, lyd I/O-porter, dataoverføring, opplasting av signaler til skjermer og listen fortsetter. Spesielt Thunderbolt-kontakter er i stand til mye mer enn din hagevariant USB-kabel. Du betaler for kvalitet.

Kan dokkingstasjoner være problematisk?

Ikke egentlig. Så lenge du tar godt vare på dokkingstasjonen din, vil den vare lenge. Problemer mellom disse enhetene og den bærbare datamaskinen kan være et resultat av kompatibilitetsproblemer. Du har kanskje ikke kjøpt den rette for din MacBook eller Windows bærbare. Dessuten krever noen en strømadapter, selv om andre kan trives med en bærbar datamaskins batteri.  Det er mulig at dokkingstasjonen ikke mottar nok strøm til å fungere. 

Det er av disse grunnene at vi oppfordrer deg til å gjøre leksene dine og sjekke en dokkingstasjons spesifikasjoner. Sørg for at den er kompatibel med maskinen din.

Finnes det alternative dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner å vurdere?

Det finnes mange flotte dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner på markedet.

Alternativene nedenfor kan betraktes som hederlige omtaler til de ovenfor. De presterer godt nok, men klarte ikke snittet av flere grunner. Likevel, hvis du trenger noe som er enkelt å bruke, kan disse dokkingstasjonene hjelpe deg. I tillegg er flere billigere enn de på hovedlisten.

Se på AmazonView på AppleView på AmazonView hos Microsoft