Google Messages lar deg nå redigere en sendt tekst, men det er et par forbehold

0
10
google-melding= Artie Beaty/ZDNET

Hvis du bruker Google Messages på Android-enheten din, nå endelig en måte å endre en sendt tekst på. Et innlegg på X fra den kjente tipseren AssembleDebug, oppdaget av Phone Arena, avslører at Google har begynt å teste meldingsredigering i Google Messages, en funksjon som først ble bekreftet i februar 2024.

Muligheten til å redigere en sendt tekst har vært tilgjengelig på iPhone, iPad og Mac siden 2022. Denne nye beta-testen betyr at Google Messages endelig tar igjen Apples iMessage, med den ekstra bonusen å støtte de populære Rich Communication Solutions ( RCS), et format som Apple ikke vil støtte før senere i 2024.

I likhet med iMessage gir Google Messages deg bare 15 minutter til å redigere en sendt tekst. Hvis du fanger teksten i tide, vil revisjonen vises i samtaletråden, mens den opprinnelige meldingen skal være synlig i detaljdelen.

Også: Google Messages vil snart la deg opprette og sende tre sekunders selfie GIF

Utover fristen på 15 minutter er det enda en hake. Foreløpig er tekstredigering i Google Messages kun tilgjengelig i betaversjonen av appen, noe som betyr at både du og mottakeren må ha betaversjonen. Hvis du er et spill, kan du prøve den nye funksjonen her.

Bla til testsiden for Google Meldinger og klikk på knappen for "Bli en tester." Gå til Google Messages' Play Butikk-siden. Hvis appen ikke allerede er på enheten din, last ned og installer den. Ellers klikker du på Oppdater-knappen for å installere den nyeste betaversjonen.

Deretter går du til testsiden for Carrier Services og klikker på knappen for "Bli en tester." Gå til Carrier Services-siden i Google Play Store og installer appen. (Carrier Services-appen tilbyr tjenester som støtter RCS i Google Messages.)

For å bekrefte at du kjører riktig betaversjon, gå til Innstillinger på Android-enheten din, velg Apper og trykk deretter på Meldinger. Sveip ned til bunnen av appinfoskjermen for meldinger. Under appdetaljer bør du se følgende streng for versjonen: messages.android_20240506_04_RC00.phone.openbeta_dynamic.

Også: Google Messages ruller ut iMessage-lignende emoji-reaksjoner: Slik bruker du dem

Enhver mottaker som vil være med på handlingen, må utføre de samme trinnene. Når dere begge er konfigurert med betaversjonen av Google Messages, send denne personen en tekstmelding. Innen 15 minutter, trykk lenge på meldingen for å utløse en verktøylinje. Trykk på blyantikonet, og du skal se et alternativ for å redigere meldingen. Revider meldingen slik du vil. Når du er ferdig, trykker du på Send-knappen for å sende revisjonen.

Med betaversjonen nå tilgjengelig, bør vi se at tekstredigering til slutt dukker opp i den vanlige versjonen av Google Messages for alle Android-brukere. Google har imidlertid for vane å holde produktene i beta-testing en god stund — som AssembleDebug bemerket, “det” er i beta, så det kommer til å bli en turtle speed-utrulling."