Googles nye 'Ask Photos' AI løser et problem jeg har hver dag

0
19
Avprioritet= Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Smarttelefonenes begynnelse plasserte ekstremt kraftige kameraer i brukerne' lommer, noe som gjør det enkelt for oss å ta bilder av alt hele tiden. Resultatet? Våre smarttelefonfotoalbum kan inneholde titusenvis av bilder, og det er nesten umulig å finne bildet du vil ha. Googles nye AI-funksjon tilbyr en løsning.

Også: Hva kan du forvente av Google I/O 2024

På tirsdag, på sin årlige Google I/O-utviklerkonferanse, avduket selskapet en ny "Spør bilder" funksjon i Google Foto. Ved å utnytte Gemini AI, gjør funksjonen det mulig for brukere å be chatboten om å finne et bilde for dem i stedet for å måtte se gjennom tusenvis av bilder selv. 

For eksempel, sier Google, i stedet for å skrive i søkeordet "nummerskilt" og ruller gjennom alle bildene selv, kan brukere nå spørre: “Hva er skiltnummeret mitt?” Gemini vil trekke nummeret for dem, ved å bruke kontekst for å identifisere hvilken bil som tilhører brukeren. 

I et annet eksempel, en bruker som ønsker å se datterens fremgang som svømmer over tid kan be Google Foto om å gjøre det, og Gemini organiserer automatisk høydepunktene for dem. 

Også: Google Foto-brukere vil snart få de beste AI-redigeringsverktøyene på Pixel-enheter gratis< /strong>

Google deler at funksjonen vil rulle ut til Google Foto-brukere senere i sommer, med flere funksjoner som kommer. Selv om funksjonen ikke er tilgjengelig ennå, kan du forberede bildene dine på forhånd ved å sikkerhetskopiere alle til Google Foto.