Singapore budsjetterer med 2,4 milliarder dollar for å øke IKT-infrastrukturer og digitale tjenester

0
12
MR.Cole_Photographer/Getty Images

Singapore setter av 3,3 milliarder dollar (2,44 milliarder dollar) i år for sine IKT-infrastrukturer og digitale tjenester, inkludert planer for å strømlinjeforme samsvar for å lette og forbedre leveransen.

Minst 60 % av dette tallet, som er budsjettert for IKT-anskaffelser i Singapores regnskapsår 2024, vil gå til modernisering og forbedring av landets digitale infrastrukturer. Med SG$2,1 milliarder er beløpet opp fra SG$1,3 milliarder året før, sa GovTech, som er ansvarlig for å drive offentlig sektors IKT-strategi. 

Også: Singapore oppdaterer cybersikkerhetsloven for å utvide regulatorisk tilsyn

“Med offentligheten som i økende grad er avhengig av digitale tjenester for å samhandle med myndighetene, er styrking av motstandskraften til digital infrastruktur avgjørende for at myndighetene skal minimere forstyrrelser og opprettholde offentlig tillit”," Det sa regjeringen i en uttalelse tirsdag. “Eksisterende infrastruktur må rekonstrueres for å redusere kompleksiteten til IKT-systemer, modernisere aldrende systemer og styrke forsvaret mot cybersikkerhetstrusler i utvikling.”

Den la til at innsatsen vil fortsette å fokusere på å drive innføringen av gjenbrukbare utviklingsverktøy. Bortsett fra å kutte kostnader med "bygg én gang, bruk ofte" verktøy, vil regjeringen se etter å strømlinjeforme sikkerhetssamsvar og oppmuntre til interoperabilitet, sa GovTech. 

Samarbeid mellom offentlig og privat sektor kan bli jevnere med samsvar og innkjøpsrammeverk som har mindre kompleksitet og friksjon, sa GovTech. Slik strømlinjeforming av prosesser kan ytterligere forbedre tjenestekvaliteten, bemerket den, og la til at regjeringen har begynt å prøve slik innsats som svar på tilbakemeldinger fra industrien. 

Disse inkluderer gjennomgang av noen strenge sikkerhetskrav som gjelder lav -risiko offentlige systemer, ifølge GovTech. “Dette hjelper leverandører med å jobbe på en mer smidig og kostnadseffektiv måte med myndighetene, samtidig som det sikrer at kravene til kritiske systemer forblir robuste,”" stod det. 

Også: Hvordan AWS sin siste investering på USD 8 milliarder finansierer samsvar med Singapores AI-mål

Disse er skissert på GovTechs nettsted og vil bli jevnlig oppdatert sammen med gjennomgang av retningslinjer, bemerket det. Nettstedet viser anbefalte kontroller for lavrisikosystemer som ikke har noen forstyrrende innvirkning på et statlig organs kjernefunksjoner. Disse bruker Open Security Controls Assessment Language, som GovTech sa vil muliggjøre fremtidig automatisering for å overvåke og vurdere effektiviteten til tekniske kontroller. 

De strømlinjeformede kravene er inkludert i offentlige IKT-anskaffelser, for eksempel masseanbudet for Cybersecurity and Audit Services, som omfatter risikovurderinger, testing og revisjonstjenester for nettsikkerhet.

GovTech bemerket også at dynamisk og evigvarende kontraktering vil bli introdusert for utvalgte bulk anbud i det siste regnskapsåret. For å gi fleksibilitet for å legge til nye leverandører, vil ikke kontrakter under denne modellen ha en oppgitt sluttdato, og dermed sikre at disse kontraktene forblir konkurransedyktige. Enhver leverandør som tidligere har tildelt et masseanbud og fortsatt oppfyller myndighetenes krav, vil heller ikke trenge å bruke tid og krefter på å søke på nytt når kontrakten deres utløper.

Også: Koder raskere med generativ AI, men pass på risikoen når du gjør det

“Den dynamiske naturen til dagens teknologiske og sosiale landskap krever at myndighetene er mer smidige,” sa GovTech-sjef Goh Wei Boon. “Å engasjere våre industripartnere lar oss utnytte de komplementære styrkene til offentlig og privat sektor, og jeg håper dette nære partnerskapet vil sikre en jevn reise sammen på [Singapores] smarte nasjon [plan]."

< p>Singapore kunngjorde i februar planer om å investere oppover SG$1 milliard ($738,65 millioner) for å akselerere utviklingen av kunstig intelligens (AI), inkludert å sikre tilgang til nødvendig datakraft og ferdighetssett. Landet planlegger også å oppgradere sitt nasjonale bredbåndsnettverk og bygge et nytt kommandoknutepunkt for cybersikkerhet. Investeringene tar sikte på å støtte regjeringens innsats for å utnytte teknologi på tvers av nøkkelsektorer og er en del av finansbudsjettet for 2024, som løper til mars 2025.

Singapores tiår lange veikart for digital tilkobling skisserer prioriteringer for nasjonens digitale infrastruktur og sikrer at den er klar til å utnytte nye teknologier, som generativ kunstig intelligens, autonome systemer og oppslukende flerpartsinteraksjoner. 

Regjeringens IKT-budsjett i fjor var fokusert på å flytte systemene til skyen, med mer enn 30 % av skattekostnadene allokert til skyapplikasjoner.