Microsoft avduker tilpassbar Xbox-kontroller for spillere med funksjonshemminger, og du kan forhåndsbestille nå

0
12
Byolowave ByoWave

Like etter at Apple kunngjorde en ny tilgjengelighetsfunksjon som lar deg kontrollere en iPhone eller iPad med øynene, og Google kunngjorde et nytt verktøy som lar deg kontrollere en Android-telefon med ansiktet ditt, kunngjorde Microsoft sin egen innovasjon innen tilgjengelighet.

< p>Microsoft kom med kunngjøringen på Global Accessibility Awareness Day.

Også: Slik kobler du Bluetooth-hodetelefoner til Xbox One, Series S eller Series X

Den nye enheten, beregnet for spillere med funksjonshemminger, kalles Proteus Controller. Laget av ByoWave, det er et trådløst Xbox-kontrollsett som består av små, utskiftbare “snap and play” kuber, hver med en annen frontplate, inkludert knapper, retningsputer og analoge spaker. Brukere kan konfigurere kubene til mer enn 100 millioner tradisjonelle og tilpassede knapp- og lysoppsett avhengig av deres preferanser. Knapper kan til og med endres gjennom en app.

“Proteus-kontrolleren fungerer bra for enhåndsspillere, spillere med kroniske smerter, og generelt alle som fortsatt er i stand til å trykke på standardknapper og innganger”," ByoWave skrev, “men som finner utformingen av standardkontrollere problematisk eller ikke kan holde en kontroller.”

Microsoft sier at kontrollersettet “leveres med alt spillere trenger for å spille favorittspillene sine på Xbox og PC riktig”. ut av esken." ByoWave forklarte at spillere kan kombinere mer enn ett sett — opptil 30 moduler sammen — og legge ved multipler av en enkelt del.

Spillere som er bekymret for pinnedrift, kan justere dødsonene for analoge pinner og kalibrere dem på nytt med følgeappen.

Også: De beste Xbox-headsettene: Eksperttestet

Ved lansering fungerer Proteus med Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Windows 10 og Windows 11.

Proteus-kontrolleren kommer til høsten, men hvis du vurderer en, må flytte raskt for å få den laveste prisen. Settet vil koste $299 i detaljhandelen, men det kan forhåndsbestilles for $255. ByoWave selger den i nivåer, med bare 155 tilgjengelig til den laveste prisen. Etter at de er utsolgt, er 500 sett til $268 og 1000 sett til $284 tilgjengelig. Til sammenligning koster en standard Xbox-kontroller $49.

PlayStation har et lignende produkt, kalt Access Controller, som selges for $89. Mens den også har tilpassbare knapper, er Sonys tilnærming litt annerledes, og krever at kontrolleren sitter på en flat overflate. Microsofts kontroller kan sitte på en flat overflate eller holdes i en spillers hånd.