Googles korte teaser for smarte briller fløy under radaren, men det kan bety noe stort

0
26
Telefonsøker Google AR-briller Skjermbilde av Nina Raemont/ZDNET

Smartbriller er på topp i 2024. Amazon har sine Echo Frames, Meta har sine Ray-Ban smartbriller, og det ser ut til at nye merker avduker sine smarte briller for hver ny måned i året. Kan Google bli neste?

Også: Google Glass vs. Project Astra: Sergey Brin om AI wearables and his top use case< /p>

Google ertet et par ubeskrivelige smartbriller på sin I/O-begivenhet i Mountain View, California. Under en demonstrasjon av kameraets AI-assistent, Gemini Live, viste en video noen som stilte Gemini Live-spørsmål mens de pekte telefonkameraet rundt, som hvilket nabolag de var i og hvilke gjenstander i nærheten laget lyder. 

< p>Deretter spurte foredragsholderen Gemini Live hvor hun sist så brillene hennes. Foredragsholderen tok deretter opp brillene fra et skrivebord, satte dem på og begynte å spørre brillene om lignende spørsmål. De smarte brillene kan tilsynelatende gjøre alt Gemini Live på en telefon kan gjøre.

Gemini Live bruker videoforståelsesevner utviklet av Google DeepMinds Project Astra. Project Astra bør spille en stor rolle i disse ikke avslørte smartbrillene, men vi vet ikke sikkert før Google detaljerer enheten. 

Smartbriller er en AI-assistert bærbar enhet som kan ta bilder og videoer, spille musikk og podcaster, og til og med svare på de mest presserende spørsmålene dine. gjennom talemeldinger.

Også: Hvorfor Metas Ray-Ban Smart Glasses er mitt favorittteknologikjøp i år

Min kollega Kerry Wan skrev en strålende gjennomgang av Metas Ray-Ban smarte briller, innrømmet at han har byttet ut sine reseptbelagte linser med AI-bærbare, og ZDNETs Prakhar Khanna sa at brillene er hans favorittteknologiprodukt for året i en nylig artikkel.

Vi vet ikke mye mer om Googles smarte briller enn det som er hentet fra denne teaseren, men de er noe vi definitivt kommer til å holde øye med.