iOS 17.5.1 retter opp en grusom feil som gjenopplivet gamle, slettede bilder

0
10
d3sign/Getty Images

Siste uke begynte brukere på Reddit å rapportere et merkelig problem med iPhones og iPads som har blitt oppdatert til iOS 17.5/iPadOS 17.5: Enheter gjenoppsto på mystisk vis gamle bilder som tidligere hadde blitt slettet. Og denne feilen kan potensielt føre til pinlige situasjoner, ettersom personlige og sensitive bilder som brukere trodde var borte for godt, plutselig dukker opp igjen.

Den gode nyheten er at Apple nå har presset ut iOS 17.5.1 og iPadOS 17.5.1, en oppdatering som selskapet sier “gir viktige feilrettinger og adresserer et sjeldent problem der bilder som opplevde databasekorrupsjon kan dukke opp igjen i Fotobiblioteket til og med hvis de ble slettet."

img-9989.jpg

Også: iOS- og Android-eiere vil nå bli varslet hvis en ukjent sporer beveger seg med dem

Problemet dukket først opp da en bruker postet om å være “helt forbanna” etter å ha oppdaget at NSFW-bilder tatt i 2021, materiale de trodde var permanent slettet, dukket uventet opp igjen på iPhone etter oppdateringen. Kunstverk laget på iPaden deres ble også angret og dukket opp i Bilder-appen.

Denne avsløringen utløste en bredere diskusjon blant brukere, hvorav mange rapporterte lignende problemer med enhetene sine. Spennende nok ble noen kommentarer – spesielt de som involverer bilder som dukker opp igjen på enheter som har blitt solgt eller gitt videre til tredjeparter – slettet, noe som reiste spørsmål om gyldigheten av disse påstandene.

Apple har innebygd en mekanisme i iOS og iPadOS som gjør at slettede bilder kan gjenopprettes i opptil 30 dager etter sletting, men disse bildene er sikret og krever autentisering for å få tilgang.

Letråder til denne feilen ble tilbudt i en kommentar fra en Redditor med navnet komocode.  

Også: De beste iPhone-modellene du kan kjøpe akkurat nå (inkludert iPhone 15)

Denne brukeren beskriver et problem der deres iPhone krasjet da bilder/videoer ble lastet opp til iCloud, og ved å utføre en tvungen omstart oppdaget brukeren at disse bildene og videoene var borte. Brukeren kontaktet Apple via støtteforumene, og de ble bedt om å sende noen diagnostiske logger. Alt dette skjedde for et par måneder siden, men ved installasjon av 17.5-oppdateringen ble de tapte bildene gjenopprettet.

Brukeren fortsetter å spekulere i at denne feilen har eksistert en stund.

Det så ut til at Apple fikset en feil med tap av bildedata, bare for å få bilder som virkelig ble slettet til å dukke opp igjen.

Hvis du er bekymret for dette, bruk iOS 17.5.1-oppdateringen som Apple har presset på. ut, og sørg for at dine slettede bilder forblir slettet!