Samsung avviser at de ikke mislykkes i Nvidias tester for HBM-brikker

0
16

Bilde: Samsung

Samsung avviste fredag ​​en rapport som hevdet at brikkene med høy båndbredde minne (HBM) ikke klarte å bestå Nvidias tester på grunn av problemer med oppvarming og strømforbruk.

Den sørkoreanske teknologigiganten svarte på en Reuters-melding rapporter tidligere på dagen, siterer ikke navngitte kilder, som påsto at Samsung ikke klarte å få godkjenning i sine siste testresultater i april for sine HBM3E-brikker av den amerikanske GPU-giganten til bruk med deres AI-prosessorer. Den sørkoreanske teknologigiganten har testet HBM3 og HBM3E med Nvidia siden i fjor, heter det i rapporten.

Også: Samsung erstatter chip-sjefen på grunn av bekymring over lederposisjon

Samsung, uten å navngi Nvidia, sa i en uttalelse at testene deres med forskjellige globale partnere for å levere til HBM gikk «glatt frem». Selskapet “kjørte forskjellige tester for å strengt verifisere kvaliteten og ytelsen til HBM-brikkene”," Samsung la til.

HBM3E er den nyeste generasjonen av HBM, en brikke som stabler flere DRAM-dies vertikalt for å redusere plass og strømforbruk samtidig som den tilbyr høy båndbredde som lar dem behandle store datamengder. På grunn av dette anses de som et must med AI-prosessorer som H100, B100 og H200 lansert av Nvidia. De er DRAM-er med dobbel datahastighet (DDR) for CPU-er på PC-er og DRAM-er med lav effekt med dobbel datahastighet (LPDDR) for applikasjonsprosessorer i smarttelefoner for AI-behandling.

Også:&#xA0 ;Samsungs brikkedivisjon vil ha toppplassen tilbake: Hva skjer?

Reuters rapport kommer på et sensitivt tidspunkt for Samsung, verdens største minneprodusent, ettersom den har falt bak sin innenlandske rival SK Hynix når det gjelder å levere HBM til markedet som for tiden domineres av Nvidia.

Alle Kvalitetstester av kunder som tar måneder er ikke uvanlig i brikkeindustrien, der en ny brikke vil starte utviklingen vanligvis to år i forveien før den rulles ut kommersielt. Frem og tilbake med en klient over varierende testresultater er heller ikke uvanlig.

Men bare noen få dager tidligere denne uken annonserte den sørkoreanske teknologigiganten at den byttet ut sjefen for brikkedivisjonen for å overvinne det den kalte en “halvlederkrise”. Det høyst uvanlige trekket ble ansett som et svar på dets manglende evne til å ta ledelsen i HBM-området som vokser raskt fra AI-boomen. Med andre ord, påstandene om testfeil kommer på et kritisk tidspunkt når Samsung ser betydelig sårbart ut.

Samsung kan ikke gå glipp av den amerikanske GPU-produsenten som kunde i AI-området. Onsdag sa Nvidia at inntektene hoppet med 260 % ​​fra et år tidligere i det siste regnskapskvartalet fra februar til april, takket være stor etterspørsel etter AI-prosessorer fra skytjenesteleverandører. Ifølge analytikerfirmaet TrendForce har Nvidia en markedsandel på 80 % i AI-prosessormarkedet.

Også: Samsung forventer at AI vil drive salget av brikker og smarttelefoner i 2024

SK Hynix er i mellomtiden faktisk den eksklusive leverandøren av HBM-er til Nvidia på det nåværende tidspunkt og har en enorm ledelse. Den sørkoreanske minneprodusenten, som allerede har godkjent sin HBM3E, sa tidligere denne måneden at kapasiteten for HBM-brikker for i år allerede er utsolgt.  

Mens Samsung er ledende innen andre produkter som smarttelefoner og TV-er, anses minnebrikker som ryggraden som gjorde selskapet til det globale merket det er i dag og dets stolthet. Hvorvidt det kan opprettholde sitt lederskap i AI-æraen vil bli avslørt i løpet av de kommende månedene.