ChatGPT vs. Copilot: Hvilken AI chatbot er bedre for deg?

0
19
ChatGPT vs Copilot Sabrina Ortiz/ZDNET

Siden ChatGPT ble lansert i november 2022, har AI-chatboter vært snakk om internett. ChatGPTs evner til å generere tekst, snakke i samtale, skrive kode og gjøre så mye mer, førte til stor etterspørsel etter chatboten. 

Naturligvis, etter å ha sett ChatGPTs enorme suksess, skyndte andre selskaper seg til konkurrere i det generative AI-området. 

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT og andre bemerkelsesverdige alternativer

Kort tid etter lanseringen av ChatGPT kunngjorde Microsoft integreringen av AI i sin Bing-søkemotor, kjent på den tiden som Bing Chat, senere omdøpt til Copilot. Til tross for å være designet for samme formål, har Copilot noen store forskjeller fra ChatGPT, med den største forskjellen er tilgang til hele internett gratis. 

Så, hvilken chatbot bør du nå etter ? Vi sammenlignet ChatGPT (gratisversjonen) og Copilot for å gjøre avgjørelsen din enklere. 

Du bør bruke ChatGPT hvis…

ChatGPT på en dataskjerm Sabrina Ortiz/ZDNET

1. Du vil oppleve hypen selv

ChatGPT har vært den ledende AI-chatboten siden lanseringen og har fungert som blåkopi for de mange AI-chatbot-spinoffene som har kommet inn i området siden. 

Som et resultat har den mest navnegjenkjenning og popularitet. Hypen er velfortjent. ChatGPT er en svært dyktig chatbot som kan gi innsikt og assistanse om et bredt spekter av emner, inkludert tekniske områder som skriving og koding. 

ChatGPT er for øyeblikket gratis å bruke og åpent for alle. Derfor, hvis du er nysgjerrig på hvordan en AI-chatbot kan være til nytte for deg, kan du like gjerne prøve den som startet boomen — og finne ut hva du liker og trenger i en chatbot-assistent. 

< h3>2. Du vil ha klarhet i emner eller hendelser fra før 2021 

ChatGPT ble trent på hele nettet før 2021. Derfor, hvis du har spørsmål om emner eller hendelser som fant sted før 2021, vil ChatGPT kunne gi deg et grundig samtalesvar som dekker alle spørsmålene dine.

Også: De beste AI-bildegeneratorene du kan prøve akkurat nå

Denne evnen kan være spesielt nyttig når du trenger klarhet i et etablert emne som du lærer eller forsker på, for eksempel en historisk hendelse eller et vitenskapelig begrep. ChatGPT kan grundig forklare et emne slik en veileder ville gjort. Det beste er at, i motsetning til en veileder, er ChatGPT tilgjengelig til enhver tid (bortsett fra når den er full) og kan svare på så mange spørsmål du vil.

Inndatameldingene dine er heller ikke begrenset til standard søkemotoroppføringer, men kan inkludere spesifikke matematiske og kodingspørsmål, og i så fall er chatbotens kunnskapsbase ikke en faktor. 

ChatGPT gjør det. tilby en plug-in som lar den søke på internett for oppdatert informasjon. Den funksjonen er imidlertid begrenset til ChatGPT Plus, som koster $20 per måned. Vær imidlertid oppmerksom på at nettsøk i ChatGPT drives av Bing (søkeverktøyet) og ikke Copilot (den generative AI). Så når ChatGPT Plus trenger å søke på nettet, bruker den Bing. 

3. Du vil ha lange, dyptgående svar 

I vår testerfaring gir ChatGPT de mest dyptgående svarene sammenlignet med konkurrerende chatboter, inkludert Copilot.

Hvis du for eksempel stiller ChatGPT et lastet spørsmål som “Hva er livet?”, chatbot vil gi deg flere avsnitt som forklarer ulike aspekter og tolkninger av konseptet. 

Også: Hvordan bruke ChatGPT til å skrive Excel formler

Når du kobler det samme spørsmålet til Microsofts chatbot, får du bare et svar på fire setninger:

Livet er et komplekst konsept med forskjellige definisjoner, men generelt er det anerkjent som en tilstand som skiller organismer fra uorganiske objekter og døde organismer. Det er preget av evnen til vekst, reproduksjon, funksjonell aktivitet og kontinuerlig endring før døden. Livet omfatter en rekke biologiske prosesser og fenomener, inkludert metabolisme, vekst, tilpasning og respons på stimuli. Filosofisk sett kan livet også referere til opplevelsen av å leve, vitaliteten og livskraften som levende vesener viser.

I tillegg til å svare mer grundig på spørsmål enn andre chatbots, har ikke ChatGPT en spørringstak , i motsetning til Copilot, setter ingen grenser for nysgjerrigheten din. Spørringsgrensen for Copilot er uklar, og når du spør selve chatboten, står det: “Selv om jeg ikke kan oppgi det nøyaktige antallet da det kan variere, er det utformet for å sikre at samtalene er produktive og meningsfulle.”

Uansett hvor mange oppfølgingsspørsmål du har, vil ChatGPT svare på dem alle med et grundig svar. 

Du bør bruke Copilots AI-drevne søk hvis…

Copilot Sabrina Ortiz/ZDNET

1. Du vil ha informasjon om aktuelle hendelser gratis

Hvis du har spørsmål knyttet til aktuelle hendelser, er Copilot din beste chatbot. 

For å generere et svar , Copilot indekserer hele nettet. Som et resultat av dette har chatboten tilgang til de siste hendelsene, historiene og forskningen som er tilgjengelig i det øyeblikket du stiller spørsmålet ditt. 

Også: Hva er Copilot? Her er alt du trenger å vite

I likhet med ChatGPT vil Copilot gi menneskelignende, samtalesvar for å svare på spørsmålene dine. Denne ferdigheten kan være spesielt nyttig for å svare på spørsmål om nyheter som skjer akkurat nå. Vi har alle hørt noe på nyhetene som etterlot oss med oppfølgingsspørsmål – og det er der Copilot kan skinne. 

Som nevnt ovenfor blir Copilot også brukt til å drive ChatGPT-søk, som gir den tilgang til aktuelle hendelser. Imidlertid krever tilgang til denne funksjonen for øyeblikket et betalt abonnement på ChatGPT Plus. Av den grunn er Copilots AI-drevne søk fortsatt den beste chatboten for å få informasjon om aktuelle hendelser. 

2. Du vil bekrefte kildene dine 

En stor bekymring ved bruk av ChatGPT er at du ikke kan bekrefte nøyaktigheten til svarene siden den ikke gir kilder for svarene. 

OpenAI har tidligere innrømmet at ChatGPT er utsatt for hallusinasjoner og unøyaktige svar, ettersom det tross alt er en AI-modell som er i stand til å gjøre feil. Copilot prøver å løse dette problemet ved å oppgi kilder. 

Også: Hvordan få ChatGPT til å gi kilder og sitater

Når du stiller et spørsmål i Copilot vil det generere et svar med fotnoter som fører deg tilbake til den eksakte kilden den fikk sitt svar fra. Så snart du klikker på fotnoten, kommer du direkte til nettartikkelen i en annen fane. 

Denne funksjonen er spesielt nyttig når du bruker chatboten til oppgaver der nøyaktighet er avgjørende, for eksempel en arbeidsplass eller akademisk leveranse, forskning eller rett og slett fakta for en uformell samtale der du vil være sikker på at du vet hva du snakker om.& #xA0;

Å stille matematiske spørsmål til Copilot vil også gi deg komplekse matematiske uttrykk og deres markeringer. Disse ligningsbildene fungerer som kilder for matematikk da de tydelig viser opprinnelsen til svaret.

Siteringsfunksjonen er nå også tilgjengelig på ChatGPT gjennom den nye Copilot-integrasjonen. Imidlertid kreves et betalt ChatGPT Plus-abonnement. 

3. Du vil ha gratis tilgang til OpenAIs siste modell — GPT-4

GPT-4 er den nyeste versjonen av OpenAIs språkmodellsystemer, mer avansert og pålitelig enn GPT-3.5, stor språkmodell (LLM) som gratisversjonen av ChatGPT kjører på. 

Også: 7 måter du ikke kjente deg kan bruke AI chatbots

Det er bare to måter å få tilgang til GPT-4: ChatGPT Plus, som koster $20/måned, og Copilot, som er gratis. 

Derfor, hvis du vil se hva OpenAIs nyeste modell handler om uten å betale for det, er Copilot ditt eneste alternativ. Den dagen OpenAI kunngjorde sin siste språkmodell, avslørte Microsoft at Bing AI siden lanseringen hadde kjørt på GPT-4. 

Alternativer å vurdere

Åpent for andre AI chatbot-prospekter? Det er mange andre generative AI-verktøy på markedet som tilbyr forskjellige styrker. Her er noen andre du kan prøve:

Se på GoogleView at Perplexity