Acers nye 3D-kamera har iPhone 15 Pros beste videofunksjon – og VR-brukere vil elske det

0
19
Acer

I forkant av Computex har Acer annonsert et nytt SpatialLabs Eyes Stereo Camera (ASEC-1), en enhet i lommestørrelse som kan ta opp og streame 3D-videoer. Med 8 megapiksler per øyeoppløsning, minner funksjonaliteten om iPhone 15 Pros romlige videoopptaksfunksjon, som på samme måte bruker to kameralinser til å ta opp 3D-video for virtual reality-headset.

Også: Disse $350 XR-brillene ga meg tre virtuelle MacBook-skjermer å jobbe med

“SpatialLabs Eyes Stereo Camera fullfører Acers stereoskopiske 3D-portefølje, og gir løsninger fra innholdsfangst og -skaping, til visning og interaksjon”," sa Jerry Kao, COO, Acer Inc. “Vi håper å gi brukerne mulighet til å fange verden rundt dem i fantastisk stereoskopisk 3D gjennom det nye kameraet, og vi er spente på å se mulighetene og det fantastiske innholdet de vil kunne lage og del."

Det intuitive oppsettet, det avanserte optiske systemet og nøye kalibrerte linsejusteringen tillater oppslukende 3D-dybde og detaljer, mens auto- og berøringsfokusfunksjoner, sammen med elektronisk bildestabilisering (EIS), sørger for jevne og stødige opptak som forhåpentligvis er enkle å betjene. Fotoentusiaster vil sette pris på kameraets manuelle modus, som tilbyr tilpassbare ISO-, hvitbalanse- og lukkerhastighetsinnstillinger.

Acer SpatialLabs Eyes Stereo Camera kommer i et skifersvart belegg med aluminiumsbelagte linsedeksler, en innebygd selfiespeil for direktesending og videosamtaler, og et værbestandig ytre som skal holde seg i regn eller solskinn.

I tillegg til å ta øyeblikksbilder, muliggjør SpatialLabs Eyes Stereo Camera sanntids 3D-streaming og videosamtaler. Du kan dele oppslukende innhold live på YouTube og andre plattformer ved å bruke Acer SpatialLabs Player 3.0, eller delta i høyoppløselige 3D-videokonferanser på apper som Teams, Zoom og Google Meet, ifølge selskapet. Kameraet støtter også store 3D-filformater, slik at du kan forvente at innholdet kan spilles av på tvers av forskjellige plattformer.

Også: Hvordan ser du Apple romlige videoer på Meta Quest 3? Det er enkelt

Relatert vil Acers utvidede utviklerverktøy, inkludert SpatialLabs Unreal 5.3 og Unity 2021.3 LTS og 2022.3 LTS plug-ins, være tilgjengelige for skapere fra og med juni. Den nye SpatialLabs Model Viewer Pro-applikasjonen, som er kompatibel med SpatialLabs Pro-enheter, forbedrer arbeidsflyten for 3D-innhold og brukeropplevelser med funksjoner designet for kommersiell bruk.

Acer SpatialLabs Eyes Stereo Camera vil være tilgjengelig i Nord-Amerika for $549 in Q3 senere i år. Sammenlignet med standard pek-og-skyt-kameraer fra $700 til $1500, er Acer 3D-kameraet rimelig priset. Selvfølgelig er det kun ment for 3D-innholdsfangst, så bruksområdet er ganske begrenset. Men med økningen i VR og AR wearables kan det være et unikt produkt som til slutt blir mainstream.