Jeg anbefaler denne antispionkamerasøkeren og feildetektoren på $50 til alle som reiser

0
15
Tre-i-en anti-spion kamerasøker og feildetektor

Tre-i-ett antispionkamera finner og feildetektor.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Ettersom kameraer og lytteenheter har blitt mindre og rimeligere, er det en økende frykt for at denne teknologien kan brukes til å spionere på oss og våre familier. Denne frykten, drevet av høyprofilerte nyhetssaker, har skapt et marked for antispionenheter.

Nylig har jeg lagt merke til at sosiale medier er fulle av annonser for disse tingene. Men fungerer antispionenheter, og trenger du en? Den eneste måten å svare på dette spørsmålet på er å prøve en.

Også: Er Microsoft Recall et 'personvernmareritt'? 7 grunner til at du kan slutte å bekymre deg for det

Det er mange forskjellige antispion-dingser på markedet, men mange er den samme gadgeten omdøpt av forskjellige selskaper. Jeg kjøpte et av de mest populære alternativene jeg kunne finne, som er en tre-i-ett kamerasøker, RF-detektorskanner og magnetfeltskanner for under $50. Målet var å se om, vel, det ville gjøre noe. 

Se på Amazon

Denne gadgeten hevder å være i stand til å gjøre mange ting. Den kan oppdage 1.2G/2.4G/5.8G trådløse kameraer, stealth-miniatyrkameraer, trådløse lydfeil, GSM/CDMA/DECT mobillydvideoavlyttingsenheter, uønskede GPS-sporere og andre feilenheter og feilsendere. Spesifikasjonene sier at den kan fange opp RF-signaler i frekvensen 1MHz til til 8GHz.

Det første jeg var interessert i var hvordan kamerasøkeren fungerer. Det viser seg at du, sammen med detektoren din, trenger øyet ditt – fordi enheten fungerer ved å bruke en ring med røde lysdioder for å skinne ut, og en linse du ser gjennom viser kameralinser som knallrøde prikker.

Her er ringen av lysdioder:

Ring av lysdioder som får kameralinser til å reflektere og gi bort sine posisjon.

Ring av lysdioder som får kameralinser til å reflektere og gi bort posisjonen deres.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Og her er hvordan kameralinser ser ut. Jeg har prøvd det på en haug med kameraer, og det ser ut til å fungere bra:

Dette er det reflekterte lyset fra en linse.

Dette er det reflekterte lyset fra en linse.

Adrian Kingsley -Hughes/ZDNET

Faktisk vil linser reflektere og gi bort posisjonen deres mye bedre enn bildet ovenfor kan fange. Langt fra – og jeg snakker 12 til 15 fot unna – ser du en rød prikk. Når du kommer nærmere, kan du se ringen av lysdioder som reflekteres i linsen.

En ulempe med enheten er at du trenger å se på linsen innenfor en kjegle på omtrent 15 grader fra midten av linsen for å se det tydelig. Dette problemet betyr at hvis en kameralinse er godt skjult, må du bevege deg mye rundt. Men når du ser det røde blinket, kan du undersøke nærmere.

Også: 3 sikkerhetsinnretninger jeg aldri forlater hjemmet uten

Den andre ulempen med enheten er at du må stole på øynene dine, og du må se etter kameraene. Det er ikke noe magisk eller automatisk med denne detektoren. Men enheten fungerer veldig bra.

Deretter testet jeg enhetens evne til å oppdage magnetiske felt. Denne funksjonen blir noen ganger referert til som en “GPS-sporingsdetektor” — og ideen her er at GPS-sporere skal festes til kjøretøy ved hjelp av magneter. Igjen, jeg har testet dette med alle slags magneter, fra supersterke til kjøleskapsmagneter, og den oppdager dem.

Når det er sagt, er jeg ikke sikker på hvor nyttig denne enheten ville være for å oppdage noe som er festet til et kjøretøy. Det er mange steder å gjemme en sender på et kjøretøy, og deteksjonsrekkevidden til denne sporeren er ikke så stor, og du får mange falske positiver når du stikker sonden inn i sprekker.

Magnetfeltdetektoren som brukes til å finne GPS-sporere på kjøretøy fungerer, men rekkevidden er ikke så strålende.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Til slutt, RF — radiofrekvens — detektor. 

Jeg har testet denne funksjonen mye med vanlige enheter i den virkelige verden som rutere og smarttelefoner, med “skjulte sendere”," og signalgeneratorer, og jeg har kommet til den konklusjonen at den fungerer bra og har en ganske anstendig rekkevidde, men jeg er usikker på hvor nyttig den er. 

RF-detektoren fungerer som annonsert.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Dessverre er det så mye elektrisk støy rundt oss i hverdagen. Som et resultat får du mange falske positiver. Hvis du er klar over dette problemet, kan du søke smart og minimere effekten av falske positiver. 

Også 'feie et rom' er ikke som det er i filmene. Det kommer til å ta noen minutter, og du kommer fortsatt til å få falske positiver fra laderklosser, ledninger i veggene og en haug med andre tilfeldige blips.

Også:  Hvordan finne og fjerne spionprogrammer fra telefonen

Så er det problemet at overvåkingsenheter ikke nødvendigvis sender hele tiden. Faktisk, for å spare strøm, vil de fleste enten ta opp lokalt eller bli utløst for å slå på.

Så, RF-detektoren er en funksjon som fungerer, men jeg er ikke sikker på hvor nyttig eller effektiv den ville være.

Nå, la oss komme til en konklusjon – trenger du en av disse enhetene ?

Jeg vil virkelig ikke blåse for paranoiaens flammer her. Dette er en løsning på et svært sjeldent problem. Det tar også litt tid å bli dyktig i bruken av denne detektoren, og utover kamerasøkeren tror jeg verdien av dette verktøyet er liten.

ZDNETs kjøpsråd

< p>Men kamerasøkeren er veldig bra, og selve gadgeten er interessant og gjør faktisk det den hevder å gjøre. Så med det i tankene, og det faktum at du kan få en for under $50, er det ingen skade å plukke opp en anti-spion kamerasøker og feildetektor. 

Er det en profesjonell motovervåkingsenhet? Nei, definitivt ikke (hvis du vil ha et proffverktøy, trenger du noe som DiscoverIt DefCon DD1206). Er dette 100 % garantert å fange opp kameraer og feil? Nei. Er det noe som kan gi folk som reiser sinnsro? Ja. Er det en interessant dings for hobbyister eller lærere? Ja.