10 ting jeg vil se i VisionOS 2.0

0
19
cover David Gewirtz/ZDNET

Apple Vision Pro har vært tilgjengelig siden februar. Selv om det er en imponerende enhet, er den også litt utfordrende og irriterende å bruke. Noe av det er uunngåelig i et første produkt noensinne i en ny kategori, som vekten på enheten og det ganske lille synsfeltet. Men mange irritasjonsmomenter kan løses i neste utgivelse av VisionOS.

Også: Stanfords VR-gjennombrudd kan bety slutten på klønete hodesett

Apple kunngjør tradisjonelt nye operativsystemfunksjoner på WWDC i juni og lanserer dem med sine nye produkter til høsten. Selv om jeg vil være vanskelig å tro at en ny Vision Pro kommer ut snart, er det nesten en selvfølge at vi kommer til å se en betydelig oppdatering av enhetens operativsystem.

Her er mine 10 forslag til hva jeg vil se i VisionOS 2.0.

1. Musstøtte

Jeg har tidligere vist hvordan man kobler en styreflate og tastatur til Vision Pro, men la merke til at det ikke er musstøtte. Styreflater er fint, men mange av oss foretrekker å bruke mus.

Jeg vil gjerne se Apple introdusere full musestøtte til Vision Pro. Og, Apple, vennligst ikke begrens den til den ikke-så-Magic Mouse eller Magic Mouse 2. Siden Apple fortsatt leverer en mindre enn optimal musedesign fra 2009, bare litt oppdatert helt tilbake i 2015, har mange brukere gikk videre til bedre modeller, som de forskjellige Logitech-enhetene.

2. Bedre Bluetooth-støtte for ikke-Apple-enheter

Du kan enkelt koble AirPods til Vision Pro. Men da jeg prøvde å pare et rimelig sett med ikke-Apple Bluetooth-ørepropper til Vision Pro, klarte jeg ikke å få det til å fungere. Disse øreproppene fungerte imidlertid med min iPhone og iPad, så de er gode nok.

Men Apple sier at “Apple Vision Pro-kompatibilitet med tredjeparts Bluetooth-enheter og tilbehør ikke er garantert.” Dette må endres, og jeg håper Apple løser problemet i VisionOS 2.0.

3. Tastaturgjennomgang

Å jobbe i alle de virtuelle miljøene (jeg foretrekker Mount Hood) er flott, men det oppslukende miljøet blokkerer tastaturet mitt. Digital Crown lar brukere åpne sidevisningen av det virtuelle rommet, men senteret er fortsatt blokkert.

Jeg vil gjerne ha muligheten til å lage en gjennomgangsåpning som lar meg se tastaturet og musen (og jeg har ikke noe imot en som lar meg også se kaffekoppen min) mens jeg er i virtuelt rom. Ideelt sett ville en AI være smart nok til å gjenkjenne tastaturet mitt (selv om det ikke er Apple-merket), men et rimelig første skritt ville bare være å la brukere definere pass-through-soner for hånd i Vision Pro.

4. Mindre drakoniske mediebegrensninger

Apple Vision Pro tillater ikke skjermbilder av underholdningsmedier. Periode. Vil jeg vise deg et skjermbilde av det imponerende neshornreservatet eller oppslukende parkourvideoer? Ja. Kan jeg? Nei. Ingen skjermbilder, ingen video. Jeg kan heller ikke speile noen video til Apple TV fra Vision Pro.

Også: Hvis du har en Apple Vision Pro, Marvels 'What…If?' er et must nedlasting – og det er gratis

Det utelukker å bruke Vision Pros speil-til-Apple TV-funksjon for å hjelpe en person som prøver Vision Pro for første gang, for så snart de går inn i en underholdningsapp, er det ikke lenger mulig å se noe de har. gjør det. Det hindrer også familiemedlemmer fra å se Apple TV+ sammen, en på Vision Pro og de andre på Apple TV.

Se, jeg skjønner hele piratkopieringen. Men å begrense selv et enkelt skjermbilde er overkill. Apple, vær så snill å fikse dette. Det gjør det mye vanskeligere å hjelpe deg med å selge produktene dine. Å slå av muligheten til å speile Apple TV+-innhold fra Vision Pro til Apple TV er forvirrende. Jeg abonnerer for eksempel på Apple One Premier-planen, som lar oss bruke familiedeling til å dele med opptil fem personer. Så hvorfor blokkerer Apple denne funksjonen på Vision Pro?

5. Flere romlige apper

Apple sender fortsatt bøker, kalender, klokke, hjem, kart, podcaster, påminnelser, snarveier, aksjer og talememoer i mappen Kompatibilitetsmodus. Mens noen av disse, som podcaster, ikke vil ha mye nytte av romlig konvertering, vil andre gjøre det. Kart, for eksempel, vil være den åpenbare fordelen av en romlig oppgradering, siden appen selv prøver å presentere 3D-projeksjoner på en 2D-skjerm.

Også: Hvorfor jeg returnerte Apple Vision Pro og Meta Quest 3 for disse XR-brillene

Men jeg tror også det kan være fint å ha noen klokker du faktisk kan plassere i blandet virkelighet eller en kalender du kan henge på veggen. Og hvor kan Books gå hvis de interaktive funksjonene som allerede er så gode i Books kunne utvides til en fullstendig 3D-verden? Å, historiene vi kunne vise og fortelle!

6. Flere miljøer og tredjepartsmiljøer

Apple tillater for øyeblikket bare noen få fullstendig oppslukende miljøer. Mens overflaten på månen og Mount Hood er fine nok, blir de kjedelige etter en stund. Mitt oppslukende miljø på Quest 3 er en gammel gruveby. Quest 3 gir mange oppslukende miljøer, inkludert steder inne og ute.

Jeg vil gjerne se mer oppslukende miljøer for Vision Pro. Det er en kategori med langvarige videoer på YouTube som kalles "atmosfærevideoer." De består av koselige animerte scener med litt bakgrunnsmusikk som denne rolige kaffebaren. Hvor fint ville det være å sette opp jobb virtuelt på en kaffebar som dette, slappe av og være produktiv? Jeg kan se et flott appmarked for godt utformede tredjeparts atmosfæremiljøer. Pokker, jeg vil betale et par dollar for å jobbe i et utvalg sjarmerende kaffebarer!

7. Større lekeromsgrense

Akkurat nå begrenser Apple den totale fysiske lekeplassen for virtuelle opplevelser til en grense på 1,5 meter rundt startposisjonen til brukerens hode. Når en person beveger seg nærmere grensen for denne grensen, trekker den virtuelle verdenen seg tilbake og miljøgjennomgangen aktiveres.

For mange mennesker er den omtrent 5 fots grensen nok. Min plass kommer ikke engang i nærheten av det. Men mange mennesker kan bruke Vision Pro i et mye større fysisk rom, så det gir ikke mening å gi en så hard grense.

Også: Slik bruker du Meta Quest i en bil i bevegelse (som passasjer!)

Det er mer fleksibilitet på Quest 3. Ved å bruke en ganske farlig valgfri innstilling, lar Quest 3 grensen fjernes fullstendig. En tryggere tilnærming er det denne YouTuberen gjør for å la hele leiligheten hans inkluderes i Quest 3-lekeplassen hans.

Kanskje, med VisionOS 2.0, vil Apple tillate en viss fleksibilitet i størrelsen på lekeplassens grenser.

8. Støtte for VR-kontroller

Selv om jeg ikke vil si at Quest-opplevelsen slår Apple Vision Pro-opplevelsen, fungerer enkelte ting bare bedre på Quest 3. Nøkkelen til dette er det faktum at Quest 3 har kontrollere, og Vision Pro er helt avhengig av håndbevegelser. Det er på tide for Vision Pro å legge til kontrollerstøtte.

Jeg skal gi deg ett eksempel. Jeg liker veldig godt spillet Puzzling Places on the Quest 3. Men spillet på Vision Pro er mye mer begrenset fordi håndbevegelser på Vision Pro ikke gir nivået av kontroll over 3D-modellene som Quest 3 tillater.

Også: Hvem er redd for VR? Det var jeg – helt til jeg prøvde Meta Quest 3

Denne situasjonen var også tydelig i Marvel What…If? oppslukende opplevelse jeg har nettopp utforsket. Jeg fant ut at håndbevegelsene, selv om de var morsomme, hadde en viss etterslep. Adam Savage's Tested opplevde de samme problemene.

Mest sannsynlig vil Apple en dag introdusere sine egne kontrollere, om så bare for å dekke noen spesielle behov for store bedrifter. Men gitt at Meta har lagt til støtte for Apples romlige videoer til Quest 3, virker det bare rettferdig for Apple å legge til støtte for Quest-kontrollere. Jeg har ikke funnet Quest 3-kontrollere tilgjengelig separat, men siden Quest 2 er bare $199, kunne folk kjøpe den og få Quest 2-kontrollere. Hei, til $199 er det samme pris som et ekstra Vision Pro-batteri eller Vision Pro-bæreveske.

9. Bedre og mer nøyaktig hånd- og øyesporing

Mens mange anmeldere har beskrevet Vision Pros hånd- og øyesporing som “magisk”, Jeg har funnet øyesporing så vanskelig at jeg måtte erstatte det med håndleddsporing ved å bruke tilgjengelighetsmodus. Som jeg nevnte ovenfor, ser det ut til at noe ventetid for håndsporing forstyrrer spillingen, og jeg har funnet ut at Vision Pro har problemer med å gjenkjenne håndsporing helt i kanten eller bunnen av den synlige skjermen.

Dette må forbedres, og jeg håper å se en oppgradering i VisionOS 2.0.

10. Finn min støtte

Det er rart, men det finnes ingen Finn min-app for Apple Vision Pro. Du kan ikke engang laste den ned. Det er bare ikke der. Nå, gitt hvor viktig det er å kunne bruke AirPods med Vision Pro når du er rundt familiemedlemmer, ville jeg tro at Find My (som regelmessig hjelper meg med å finne den ene eller den andre av mine mistede AirPods) ville være en nødvendighet. Men det er ikke tilgjengelig.

Enda kulere ville vært en heads-up-versjon av Find My som setter en pil i synsfeltet ditt mens du ser etter det som mangler.

Bonus: Bedre personas

Wow, disse tingene er skumle. Vi må få dem ut av den uhyggelige dalen. 'Nuff sa.

Ser frem til VisionOS 2.0

Hva med deg? Har du brukt Vision Pro? Hva vil du se i VisionOS 2.0? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>