Min Google Pixel 9 ønskeliste kan opprøre noen Android-fans (men det vil være verdt det)

0
10
Pikseltelefonen height=

Den siste veldesignede Google-telefonen, i min mening var Pixel 4.

Jack Wallen/ZDNET

Jeg er stadig nærmere å ta avgjørelsen om at den kommende Nothing Phone 3 blir min neste telefon. Hvorfor? Jeg skisserte de to hovedårsakene til at dette valget nærmer seg, og jeg vet at jeg ikke er alene i den posisjonen. Og selv om AI ikke nesten er vippepunktet for de fleste som det er for meg, er det andre stikkpunktet i den artikkelen ganske universelt.

Også: Jeg er en diehard Pixel-bruker, men jeg ;vurderer en endring av to grunner (og jeg er ikke alene)

Jeg vet også at Google er dypt i AI, og det er ingen vei tilbake fra dette punktet. Når det gjelder de intetsigende maskinvaredesignene, er det i det minste et lite håp.

Som de fleste Pixel-fans har jeg fulgt ryktene og lekkasjene nøye, og jeg liker faktisk det jeg ser. Et av problemene jeg har hatt med utformingen av eldre Pixel 6- og 7-modeller var de skrå kantene. Google gikk dem tilbake med Pixel 8-serien, men lot metallkantene fortsatt være litt buede. Denne endringen gjorde i det minste Pixel litt lettere å holde. 

Men så sammenligner du Pixel 8 Pro med iPhone, og du ser en klar forskjell. Apple har en flat, ren kant på enhetene sine, mens Pixels kant er i evig endring og alltid ser mindre enn premium ut. Det ville vært greit hvis prisen på Pixel 8 Pro matchet estetikken – bare det gjør den ikke. Det er telefoner tilgjengelig som ser ut som en del av premium uten premium-prisen. Selvfølgelig samsvarer ikke ytelsen til disse enhetene den til Pixel.

Også: Pixel 9 kan tilby to nye nødfunksjoner, takket være et nytt Samsung-modem

Men uansett hvor mye Google trekker på skuldrene fra estetikk, er de viktige. En av grunnene til at iPhone er så populær er på grunn av hvordan den ser ut. For mange er iPhone like mye tilbehør som en enhet. Det er ikonisk. Pixel, derimot, er nesten brutalistisk. Det er telefonens pragmatiker.

Google Pixel 8a, 8 Pro og Fold-telefoner

Google Pixel 8 Pro (venstre), Pixel 8a (midt) og Pixel Fold (høyre).

Kerry Wan/ZDNET

Jeg forventer at Pixel Phone 9/9 Pro vil endre det litt. De lekke gjengivelsene jeg har sett har telefonene med en mye flatere kant som ser premium ut, nesten iPhone-aktig. Det er en god ting; ikke bare fordi det forbedrer designet på telefonen, men også fordi det gjør dem lettere å gripe.

Også: Jeg elsker dette iPhone-dekselets fysiske tastatur, men det er ikke engang det beste funksjon

Jeg vil ikke høres ut som om utseendet til en telefon er viktigere enn funksjonaliteten, for det er det ikke. Men utformingen av en enhet har muligheten til å bringe nye brukere til bordet. Hvis en forbruker ser på et utstillingsbord med telefoner og ser et kjedelig, uinspirert design, er sjansen liten for at de er villige til å betale premien. Og når øynene deres beveger seg fra kanten av enheten til kameralinjen, er avslåingen enda større. Skjønnhet er i øyet til betrakteren, selvfølgelig.

Slik forbi maskinvaren

En annen estetisk fordel iPhones har i forhold til piksler er glattheten til brukergrensesnittet. Utenom garasjesalget av ikoner på startskjermen ser iOS fantastisk ut. Den smakfulle uskarpheten, bruken av gjennomsiktighet og de smørglatte animasjonene gjør at Android ser ut som et barns leketøy hvis batterier er i ferd med å gå tomme.

Selv Pixel 8 Pro, som drives av Googles Tensor G3-brikke, viser hvor elegant brukergrensesnittet egentlig er. Trekk ned varslingsskjermen — det er ingen gjennomsiktighet, ingen uskarphet. Jeg har testet Android 15, og den viser svært lite tegn til endring med brukergrensesnittet, men forhåpentligvis vil Google endelig forstå at endring er nødvendig. 

Også: Her er toppen fem Android 15-funksjoner jeg elsker mest

Selv om jeg ikke forventer at vi vil se mye i veien for endring med brukergrensesnittet i Pixel 9, tror jeg at animasjonene vil bli langt jevnere enn de har vært. Jeg har allerede lagt merke til en forbedring i Android 15 beta. Selv med den mindre kraftfulle brikken i Pixel 7 Pro, er animasjonene jevnere enn de er på min Pixel 8 Pro.

Google Pixel 8a

Temaikoner på Pixel-starteren.

Kerry Wan/ZDNET

Kanskje Google endelig innså at måten en telefons brukergrensesnitt beveger seg på på skjermen faktisk er viktig. Kan det være? Jeg tror det. Når jeg trekker ned varslingsskjermen på min Pixel 8 Pro (som kjører Android 14), er det alltid en liten forsinkelse før den beveger seg. Når den begynner å bevege seg, er det et lite hopp å ta igjen. På Pixel 7 Pro (som kjører Android 15 beta) reagerer den umiddelbart — det er ingen etterslep og ingen hopp.

Også: Google lanserer Android 15 Beta 1. Her er hva som er innsiden og hvordan du får tak i det

Til slutt, hvis Google vil forhindre en masseeksodus fra Pixel, må den begynne å ta mer hensyn til design og mindre oppmerksomhet til AI. Hvis jeg måtte gjette, ville jeg våge at forbrukere lettere blir imponert over en telefon som ser bedre ut enn en som er gjennomsyret av AI. Bare se på Apple. De har ligget etter i AI-kategorien, og salget deres har ikke lidd en bit. De fortsetter å lage den samme, godt utformede maskinvaren og programvaren, og brukerne har ikke et øye. Jeg håper Google blir like konsekvent.