Fire iOS 18 AI-funksjoner som iPhone trenger for å ta igjen Android

0
8
Gjenerlig prioritet=

Siri kan for øyeblikket ikke generere et svar på et spørsmål; den søker på nettet etter svar i stedet.

Maria Diaz/ZDNET

Det generative AI-landskapet fylles opp med roboter, fra tekst- og bildegeneratorer til AI-drevne musikere. Siden Google, OpenAI og Microsoft allerede har lansert nye produkter de siste månedene, finner Apple seg nå bak det generative AI-toget.

“Vi vil fortsette å investere i disse og andre teknologier som vil forme fremtiden. Det inkluderer kunstig intelligens, hvor vi fortsetter å bruke enormt mye tid og krefter, og vi er glade for å dele detaljene om vårt pågående arbeid på dette området senere i år," Apple-sjef Tim Cook sa mens han diskuterte det første regnskapskvartalet av 2024. 

Også: Hva du kan forvente av WWDC 2024: Siri, AI-oppgraderinger, iOS 18, MacOS 15, mer< /strong>

Nylige rapporter antyder at iOS 18, som forventes å bli kunngjort på mandag under WWDC og lansering senere i år, vil være en av de største iOS-oppdateringene i selskapets historie, med RCS-støtte og en smartere Siri. Jada, det ville vært morsomt å se AI-drevet musikkskaping, en personlig trenings- eller meditasjonscoach, og til og med AI-genererte emojier, men her er de fire beste AI-funksjonene jeg er mest spent (og håper) på å se med iOS 18.

1. Generativ AI for en kontekstbevisst Siri

Dessverre er Siri uten tvil Apples største mangel når man stabler AI-tjenester med konkurrenter. Mens Siri har blitt en populær funksjon alene, henger den etter sine virtuelle assistentkonkurrenter når det gjelder intelligens og kapasitet. Økende forbrukerfrustrasjon over Siris begrensninger og generative AIs popularitet gir Apple et siste dytt for å gi stemmeassistenten generativ AI.

Også: 6 måter Apple kan hoppe over OpenAI, Microsoft og Google på WWDC 2024

Hvis Apple kan gi Siri generativ AI, kan iPhone-brukere be stemmeassistenten om mer enn “Åpne denne appen” eller "Søk på Google etter dette." Generativ AI ville la brukere be Siri om å skrive utkast til meldinger og e-poster, forklare et konsept og gi personlige påminnelser skreddersydd for deres kalendere, notater eller kontakter. 

Den største utfordringen for Apple vil være å kjøre store språkmodeller (LLM-er) på enheten, slik man forventer at den skal gjøre etter sitt langvarige fokus på forbrukerpersonvern. Behandling på enheten betyr at spørsmål og svar ikke må sendes til eksterne skyservere, noe som minimerer dataeksponeringen.

2. Kontekstsøk gjennom bildegalleri

Google Photos bruker nå AI til automatisk å merke bilder og gjenkjenne det som fanges på bildet. Dette lar brukere søke gjennom bilder med naturlige språkoppføringer, som å søke etter ordet “Konsert” og at Bilder-appen viser alle bildene og videoene tatt på en konsert. Med så mange bilder som jeg tar daglig, er dette en funksjon jeg gjerne vil legge til i iOS. 

Apple bruker allerede AI for ansiktsgjenkjenning for å lage minner og organisere bilder av mennesker, steder og hendelser. Hvis du legger til flere AI-funksjoner i Bilder-appen, kan iPhone-brukere søke etter bilder ved å bruke nøkkelord eller fraser, som “strand” eller "piknik i Central Park i fjor sommer," i stedet for å bla gjennom tusenvis av bilder.

Også: 10 ting jeg gjerne vil se i VisionOS 2.0

Andre AI-oppgraderinger til fotogallerier som kan være til nytte for smarttelefonbrukere, inkluderer finne og foreslå dupliserte bilder for å frigjøre lagringsplass, integrere AI-taleassistenter for å søke etter bilder med talekommandoer, anbefale AI-forbedringer og bruke redigeringer på bilder.

3. Personlig tekstgenerering

ChatGPT ble populær for sin evne til å generere tekst og ha samtaler som føles naturlige. Integrering av tekstgenerering i iPhone vil gjøre det enklere for brukere å skrive utkast til e-post, generere historier eller redigere CVer i Apples opprinnelige apper, som Notater og Meldinger.  

Også: 5 ryktede iOS 18-funksjoner jeg er mest begeistret for – og AI er bare starten

Dette er nok et tilfelle hvor Apple følger etter konkurrentene, ettersom AI-tekstgenerering er tilgjengelig i  Google Pixel 8 og Samsung Galaxy S24-serien av smarttelefoner, samt Microsoft 365, Gmail, Google Dokumenter, Regneark og mer. 

4. AI-drevet foto- og videoredigering

Vi har sett hvor kraftig generativ AI kan være i bilderedigering med Adobe Photoshops Generative Fill og Google Pixels Magic Eraser. Dessverre er dette nok et eksempel på Apples mangler i AI-applikasjoner. 

Jeg vil gjerne se Apple integrere disse AI-funksjonene med iPhone-kameraet for å forbedre de begrensede bilderedigeringsalternativene og potensielt utvide til videoredigering. I tillegg til å foreslå AI-forbedringer for bilder, ville det være flott å se iOS forbedre alternativer for automatisk forbedring, retusjeringsfunksjoner, automatisk innramming og komposisjon, bilderestaurering, himmelerstatning og fargelegging.

Også: De 3 Apple-produktene du ikke bør kjøpe denne måneden (inkludert denne iPaden)

Jeg forventer ikke at Apple legger til AI-videogeneratorer til enhetene sine. Disse verktøyene er mindre vanlige enn AI-bildegeneratorer fordi video er et mer komplekst medium, til tross for tilgjengeligheten av TikTok- og Capcut-filtre.

Det ville være ganske overraskende å se Apple inkorporere AI-videofunksjoner som sanntid bakgrunnserstatning og filmiske effekter basert på AI-scenetolkning i iPhone-videoredigering, spesielt siden denne funksjonen nylig ble introdusert til Final Cut Pro for iPad 2.