Denne dyresporeren på $100 løste mine største bekymringer som en engstelig hundemor

0
17
Invoxia Minitailz on Dog Collar Sabrina Ortiz/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Invoxia's Minitailz Health and GPS Tracker selges for $99 på Amazon eller selskapets nettsted. En ekstra abonnementskostnad kreves. Sporen hjelper til med å eliminere gjetting om hvor hunden din befinner seg ved å spore dens plassering, aktivitet og til og med litt biometri. Abonnementskostnaden for å bruke sporeren er dyrere enn den faktiske maskinvaren, gjør det til en langsiktig investering. 

For et år siden adopterte jeg min første hund, en Yorkshire Terrier ved navn Jimmy. Lite visste jeg at med det søte ansiktet og floppy årene kom også massevis av foreldreangst, virkeliggjort av en 2000 dollar akutt veterinærregning. Som et resultat, da jeg så Minitailz Health & GPS Tracker på CES, jeg visste at jeg måtte ha den. 

Også: 6 måter Apple kan hoppe over OpenAI, Microsoft og Google på WWDC 2024

Ved hjelp av AI og annen avansert teknologi sporer gadgeten hundens plassering, aktivitet og biometri, for eksempel turgåing, lek, løping, søvn og spisetider og hvilefrekvenser for hjerte og åndedrett. Disse egenskapene ga den “beste innovasjonen i AI-kategorien” anerkjennelse på CES. 

Se på Amazon

I esken får du Minitailz, en USB-C-lader og ringen for å feste den til hundens halsbånd. For å plassere den på halsbåndet til hunden din, skyver du bare halsbåndet rett gjennom åpningen. Deretter må du laste ned appen, opprette en konto, velge et abonnement på enten $129,95 for ett år eller $229,95 for to år, og du er klar til å gå. 

Også : Alt du trenger for et smart kjæledyroppsett

For å få mest mulig ut av din Minitailz, må du la den samle så mye informasjon om hunden din som mulig, så den bør holdes på hunden din hele dagen og natten. For å sikre at min erfaring med gadgeten var så nøyaktig og optimalisert som mulig, holdt jeg den på Jimmys krage i over tre måneder, og informasjonen den samlet inn på den tiden var imponerende.

Som annonsert presenterer den all helse- og aktivitetsinnsikt på en måte som er enkel å lese, få tilgang til og forstå, som vist på bildene nedenfor. Men selv om det er fint å ha tilgang til alle disse dataene, ser jeg sjelden på dem, hvis jeg skal være ærlig. Min favorittfunksjon i appen er de daglige rapportene. 

Minitailz-datainnsikt Sabrina Ortiz/ZDNET

Rapportene presenterer alle dataene som er samlet inn de siste 24 timene på en morsom, omfattende måte, og legger til nødvendig kontekst der det kan være nyttig, for eksempel å sammenligne hundens livsnødvendigheter med andres i Minitailz-fellesskapet. Dette er spesielt nyttig fordi, ifølge selskapet, en høyere enn normal respirasjonsfrekvens kan indikere forestående hjertesvikt, så å ha denne innsikten i Jimmys helse gir meg trygghet. 

< p>Som en gal hundemor er denne funksjonen alene verdt investeringen fordi den bidrar til å bygge bro over kommunikasjonsgapet med min firbeinte venn. Den viser meg ting Jimmy ikke kan uttrykke, for eksempel om han hadde nok leketid, gåturer, trening og en god natts søvn. 

Minitailz Daily Report Sabrina Ortiz/ZDNET

Den nest beste funksjonen er aktivitetsvarslene. Når jeg skriver historier fra kontoret, jobber partneren min hjemmefra og bryr seg om Jimmy. I stedet for å føle at jeg går glipp av noe, får jeg varsler på telefonen min om at Jimmy gikk en tur, satte seg i en bil eller spiller for øyeblikket. Denne funksjonen vil være spesielt nyttig hvis du lar kjæledyret ditt være i en hundebarnehage eller hos en barnepasser for å sikre at alt går i henhold til timeplanen. 

Det eneste forbeholdet er at det noen ganger ikke kan tyde nøyaktig om hvorvidt Jimmy har zoomene eller er på en skikkelig tur. Dette førte til at partneren min ringte meg en gang i panikk, og trodde at Jimmy hadde brutt ut av leiligheten da han i virkeligheten løp rundt i stua og lekte med lekene sine. 

Også: Eksklusivt intervju med Raspberry Pi CEO: Nytt $70 AI-sett 'et vannskille for oss

En annen flott funksjon for bekymrede hundeforeldre er GPS-funksjonen, som sporer kjæledyrets plassering. Sammenlignet med Apple Air Tag oppdateres den mindre raskt. Fordelen er imidlertid at den ikke begynner å pipe hvis du er borte for lenge. En annen fordel er at den, i motsetning til AirTag, er oppladbar, og sikrer at du kontrollerer hvor mye batteri den har i stedet for bare å dø tilfeldig. 

Minitailz' fantastiske batterilevetid er også et høydepunkt. Den ble annonsert som en varighet på to hele uker, og etter min erfaring er det nøyaktig. Min favorittdel er at den varsler deg via e-post og telefonpush om at valpens batteri er lavt, noe som gjør det umulig å gå glipp av. Jeg delte også påloggingsinformasjonen min med partneren min, noe som dobler antallet personer som har tilgang til all Jimmys innsikt og behov. 

ZDNETs kjøpsråd

< p>Hvis du er en dataelsker og, som et resultat, en fan av wearables, er denne dingsen for deg og kjæledyret ditt. Med Minitailz kan du få tilgang til lignende innsikt du får på smartklokken eller treningssporeren for din pelskledde venn. Til syvende og sist hjalp disse dataene meg med å lære mer om kjæledyrets behov gjennom de omfattende helsedataene. Men hvis du ikke ser verdien av å ha massevis av beregninger som ikke nødvendigvis er handlingsdyktige på grunn av de høye abonnementskostnadene, ville jeg hoppet over det.