Etter 14 år vil Apple avduke en innebygd iPad Calculator-app på WWDC – melder

0
15
Apple

Apples Kalkulator-app forventes å komme til iPad for første gang, men endringer kommer til Mac-kalkulatoren også.

Maria Diaz/ZDNET

Apples kalkulator-app har vært påfallende fraværende på iPad siden lanseringen av nettbrettet for 14 år siden. Nysgjerrigheten rundt hvorfor går nå over til rykter om at den opprinnelige appen endelig vil bli inkludert i iPadOS 18, som vil bli kunngjort på mandag.

Også: Hva du kan forvente av WWDC 2024 : Siri, AI-oppgraderinger, iOS 18, MacOS 15, mer

Mens Apple lanserte nye iPad-modeller i mai, planlegger selskapet å kunngjøre nye iOS-, iPadOS-, visionOS- og macOS-oppdateringer på sin Worldwide Developers Conference (WWDC) 10. juni. I følge MacRumors og Bloomberg vil WWDCs keynote også inneholde en kunngjøring om en innebygd kalkulator-app for alle iPad-modeller som er kompatible med iPadOS 18.

Apple fornyer Kalkulator-appen for å bringe den til iPad, og markerer første gang den opprinnelige appen er inkludert i nettbrettet. Den nye Kalkulator-appen vil ligne iPhone-versjonen — med runde knapper –  og gi en konsistent opplevelse på tvers av alle enheter, ifølge rapporter. Dette grensesnittet kommer også til Mac-kalkulatoren, som for øyeblikket har firkantede knapper. 

Selv om vi ikke har offisielle ord om hvorfor iPad ikke har hatt en innebygd kalkulator-app i alle disse årene, har spekulasjoner tilskrevet årsakene til markedsposisjonering, oppmuntring til tredjepartsutvikling og – kanskje mest troverdig – design filosofi. En person som hevder å være en tidligere Apple-ansatt fortalte historien på Reddit for åtte år siden, og skyldte på mangelen på en iPad Calculator-app på Steve Jobs:

“En måned før utgivelsen kaller Steve Jobs Scott Forstall inn på kontoret sitt og sier til ham: “Hvor er det nye designet for kalkulatoren? Dette ser forferdelig ut." Han sa: “Hvilket nytt design?” Det er dette vi sender med. Steve sa: “Nei, ta det, vi kan ikke sende det.” Scott kjempet for at den skulle bli værende inne, men han visste at han måtte involvere brukergrensesnittteamet deres for å designe et nytt utseende for kalkulatoren, men det var ingen måte de kunne gjøre det på den korte tidsrammen, så de skrotet det."

Fordi iPadOS er bygget på iOS, var mange av de originale innebygde iPadOS-appene ganske enkelt de tilsvarende iOS-appene strukket for å passe til en større skjerm. Steve Jobs tror at Kalkulator-appen som fyller hele nettbrettets skjerm er et sårt, høres ut som en plausibel forklaring. Den samme brukeren avsluttet sin historie med å si at Kalkulator-appen har fortsatt lav prioritet hos selskapet.

Også: De beste Apple-tilbudene i juni 2024: iPhones, Apple Watches, iPads og mer

"Vi ønsker å gjøre det når vi kan gjøre det veldig, veldig bra. Og vi har ærlig talt ikke fått til å gjøre det bra," Apples SVP for programvareingeniør Craig Federighi sa i et intervju etter WWDC 2020 angående en innebygd iPad-app for kalkulator. 

Etter 14 år vil jeg tro det når jeg ser det. Inntil da er dette ryktet en annen ting å se frem til under WWDC.