Jeg vil at Apples AI-funksjoner på WWDC skal være kjedelig fantastiske. Her er hvorfor du bør også

0
17
Apple Watch med OS 11 Adam Breeden/ZDNET

Det er ikke langsøkt å kalle denne mandagens WWDC Apples viktigste begivenhet i året – det kan til og med være dens viktigste begivenhet dette tiåret. 

På bakgrunn av utviklerkonferanser fra Google, Microsoft og OpenAI, finner folkene i Cupertino seg enda lenger bak i AI-kappløpet. Til og med faren min, som fortsatt rocker en iPhone 8 fordi han “ikke kan leve uten Touch ID”," forstår at for at Apple skal hoppe over konkurransen, må det overbevise publikum om at det også kan AI. AI, Apple-måten.

Også: Hva kan du forvente av WWDC 2024: Apple Intelligence, Siri, iOS 18, VisionOS, mer

Nytten av selskapets nye “Apple Intelligence” funksjoner forblir oppe i luften, men det er én ting jeg ikke vil se: ekstravaganse. Klipp ut de overdådige bilde- og videogeneratorene, ring rundt for søk og chatbotene som utgir seg for å være kjendiser. Og vær så snill, ikke fjern noen av AI-verktøyene i dens separate maskinvare. Gi meg i stedet funksjoner som blander seg så sømløst med mine daglige apper og tjenester at jeg nesten glemmer at de eksisterer.

Tidlige rapporter fra Bloomberg antyder at dette faktisk er veien Apple vil ta når de presenterer fremtiden til AI for massene neste uke. I stedet for å påtvinge brukere AI-funksjoner, vil selskapet kreve at de melder seg på først – det motsatte av hva Meta og Google har gjort med sine opt-out-modeller. Og i stedet for å skyve all databehandling til skyen, vil Apple bare gjøre det når det er nødvendig.

Varslingssammendrag, AI-forbedret autokorrigering, nettleseroppsummering og stemmetranskripsjoner vil være blant de subtile måtene selskapet kan bygge inn AI i sine mest populære apper. Disse funksjonene skal fungere omtrent som hvordan telefonene våre automatisk bytter fra LTE til Wi-Fi når vi går innenfor rekkevidden til hjemmeruterne våre. Oppsummer varslene mine etter en dag med for mange uleste, tilby å oppsummere en artikkel når siden krever flere rullinger, og merk høyttalerne når de oppdager forskjellige stemmer under transkripsjon.

Også:&#xA0 ;Apple vil gi Control Center den mest nyttige tilpasningsfunksjonen noensinne med iOS 18

Slike funksjoner får kanskje ikke så mye jubel som AI-genererte emojier i Messages (pengene mine er på det for å bli ganske publikumsreaksjonen), men de vil sannsynligvis være de du og jeg fortsatt vil bruke innen slutten av året — forhåpentligvis fordi de er så friksjonsfrie at vi ikke legger merke til det gradvise skiftet i bruksmønstrene våre.

Veksten og fallet av AI-maskinvare er et bevis for forbrukerne' motvilje mot atferdsendringer. I stedet har kanskje den rette måten – og den beste måten – å introdusere AI i folks liv alltid vært å møte dem der de allerede er, fra appene de bruker hver dag til bevegelsene de er kjent med, som f.eks. spør Siri. Apples nye AI-funksjoner trenger ikke å være prangende eller futuristiske; de trenger bare å være kjedelig fantastiske.