4 store iPadOS 18-funksjoner annonsert på WWDC 2024 (og hvilke iPader som vil få det)

0
8
iPad Air (2022, 6. generasjon) Maria Diaz/ZDNET

iOS har en tendens til å få mest oppmerksomhet under Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) hvert år, men iPadOS henger ikke langt etter. Og med nye iPad-modeller som ble utgitt bare forrige måned, er det trygt å anta at nettbrettets nye operativsystem er spent på.

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

I år oppgraderte Apple hvert av sine operativsystemer betydelig, og introduserte en rekke funksjoner for kunstig intelligens (AI) som selskapet kaller “Apple Intelligence”."  AI til side, har vi “Assansin's Creed: Shadows”  kommer til iPad, en ny kalkulator-app, Smart Script og flere funksjoner for iPadOS 18.

De beste iPadOS 18-funksjonene annonsert på WWDC

1. Apple Intelligence på iPad

Apple annonserte massevis av nye funksjoner for kunstig intelligens (AI) som kommer til iPhone med iOS 18 på WWDC i dag. Men iPad ble ikke etterlatt – nye iPadOS AI-funksjoner vil gjøre iPad mer brukervennlig, øke produktiviteten og kreativiteten.

Apple kaller AI-funksjonene sine for Apple Intelligence, en måte å “eie” på. ; AI-akronymet og hevde seg i teknologien som har tatt over verden de siste 18 månedene. 

Også: Du kan endelig planlegge meldinger på iPhone. Her er hva du bør vite

Siri fikk et nytt utseende, men makeoveren inkluderer også det som er inni. Når du snakker med Siri nå, lyser kantene på enheten din opp. Siri kan nå opprettholde samtalekontekst, slik at du kan stille oppfølgingsspørsmål i en samtale uten å avklare hva du refererer til hver gang.  

Dobbelttrykk på bunnen av skjermen lar deg skrive til Siri, slik at du kan samhandle via tekst som en AI-chatbot som ligner på ChatGPT. Med bevissthet på skjermen vil Siri kunne se skjermen din og forstå konteksten til samtaler, slik at du kan be den om å legge til en adresse til en kontakt sendt i en meldingstråd. 

Fordi Siri er også en ekspert på enhetens informasjon, kan du be om en e-post du fikk for et bakesalg eller et bilde av hunden din iført en lue med en enkel stemme eller tekstmelding – du trenger ikke å navigere på iPad eller iPhone.& #xA0;

Også: iOS 18s nye spillmodus gjør iPhone raskere og mer ytelsessterk

iPad-brukere kan også utnytte generativt AI-system for å lage tekst, skrive om, oppsummere og gjøre store endringer, som å endre tone og korrekturlesing.

Andre nye Apple Intelligence-funksjoner på iPad inkluderer redesign av Bilder-appen, forbedret Siri med bevegelseskontroll via AirPods Pro og mer. Disse funksjonene vil gi iPad-brukere et mer intuitivt nettbrett med bedre håndfri kontroll og multitasking-muligheter. 

2. En innebygd kalkulator for iPad

Under WWDC kunngjorde Apple at Calculator-appen endelig vil bli inkludert som en innebygd app med iPadOS 18. Den vil også få et redesign, ettersom Mac-kalkulatoren nå vil ligne iPhone-appen, med runde knapper i stedet for firkantede, og vil inneholde nye funksjoner med Apple Pencil-integrasjoner.

iPad-kalkulatoren ser ut som en utvidet iPhone-kalkulator og har historikk og raske enhetskonverteringer. Med Math Notes heves kalkulatoren med en Apple Pencil, ettersom brukere kan bruke Apples pekepenn til å skrive ligninger, og kalkulatoren vil løse dem så snart de skriver et likhetstegn (=). Kalkulatoren støtter variabler og komplekse beregninger. Brukere kan redigere ligninger, og kalkulatoren vil beregne resultatet på nytt, holde Apple Pencil over en variant og bla til venstre og høyre for å redusere og øke enheten. 

Også: iPad Pro (2024) anmeldelse: Apples mest avanserte nettbrett er ingen MacBook, og jeg er ok med det

Dette høres kanskje ikke ut som en banebrytende funksjon, men visste du at iPad aldri har inkludert en innfødt Kalkulator-app i sin 14-årige historie? Selv om det går forskjellige rykter om hvorfor Apple aldri har laget en iPad Kalkulator-app, er én ting sikkert: iPad-brukere vil nå få den samme Kalkulator-opplevelsen de er vant til med andre Apple-enheter.

Til nå har iPad-brukere som leter etter en kalkulator måttet laste ned tredjepartsapper fra App Store, hvorav de fleste ble laget av utviklere som streber etter samme estetikk som iPhones Kalkulator-app.

En bygget -in Calculator-appen eliminerer behovet for å laste ned en tredjepartsapp og lar Apple utnytte iPads større skjerm for å tilby komplekse beregninger og avanserte visualiseringer. Denne funksjonen gjør det mulig for vanlige brukere, som studenter, å bruke iPad mer effektivt for spørsmål om matematikk og naturfag. 

3. En intuitiv Notes-app

Notes-appen for iPad har også blitt redesignet, med Smart Script i Notes for brukere med en Apple Pencil. Smart Script lar brukere håndskrive med Apple Pencil og stavekontroll mens brukeren skriver. Smart Script fungerer også for å strømlinjeforme håndskrift ettersom det retter ut linjer og gjør notater mer lesbare i håndskriften din.

Også: iPad Pro (2024) anmeldelse: Apples mest avanserte nettbrett er ingen MacBook, og Jeg er greit med det

Smart Script i Notes lar brukere også slette deler av notater ved å skrape dem ut. Denne funksjonen henter også fra kalkulatoren på iPad, og lar brukere gjøre beregninger og grafer som de ville gjort i kalkulatoren. 

4. En passord-app

Apple har brukt iCloud-nøkkelring i mange år nå, en måte å lagre passord og logge på forskjellige nettsteder på en sikker måte. Denne funksjonen er imidlertid lagret og åpnet i enhetens innstillinger og har ikke vært lett tilgjengelig før nå.

Også: Glem LastPass: Apple avslører 'Passwords' manager-appen på WWDC 2024

Apple gjør den nye Passord-appen tilgjengelig for iOS og iPadOS, og gir brukerne en mer brukervennlig måte å få tilgang til, redigere, dele og autofylle passordene sine på. I stedet for å grave gjennom iPad-ens innstillinger for å finne iCloud-nøkkelringen, vil brukerne ha en egen app kalt Passord, som fungerer omtrent som LastPass og 1Password. 

Som en langvarig LastPass-bruker og nøkkelringforakter, ser jeg frem til å teste denne appen og nyte sentralisert passordadministrasjon med et forbedret brukergrensesnitt. Jeg forventer at Passord-appen for iPad vil forbedre sikkerheten betraktelig for mange brukere, og gjøre tilgang og administrasjon av passord mer praktisk. 

Det vi ikke fikk: En 'alltid på' skjerm

Apples nyeste iPad Pro har selskapets nyeste silisium, M4-prosessoren. Denne iPaden er også den første som har en OLED-skjerm, og åpner den for en ny verden av muligheter. 

For å utnytte iPad Pros OLED-funksjoner, kan Apple legge til en “alltid på” funksjonen ved å utvide iPhones standby-modus til nettbrettet. Standby-modus er en lavstrømstilstand som viser viktig informasjon på skjermen, som klokkeslett, dato og varsler under lading. 

Også: iOS 18: Alle iPhone endres Apple annonsert på WWDC 2024

iPad Standby-modus kan gjøre betydelige fremskritt mot å gjenintrodusere nettbrettet som en forbedret smartskjerm som til slutt kan fungere som en smarthushub (spesielt med Thread-radioen). iPhones standby-modus har en nyttig hjemmevisning av favoritt smarthusenheter, så å legge den til iPad vil gi en utvidet visning av Home-widgeten på den større skjermen.

Dessverre vant denne funksjonen' ikke støttes som en "alltid på" vises på andre iPad-modeller i tillegg til den nyeste iPad Pro. I stedet kan det være støtte for å vise ventemodus i noen minutter før skjermen slås av, slik det gjør med iPhone 13 og eldre modeller.

Hvilke iPader støtter iPadOS 18?

< p>Som den stolte eieren av en eldre iPad (2020), ser jeg alltid på kompatibilitetslisten når en ny programvareoppdatering annonseres. Selv om alle iPad Pro-modeller vil få iPadOS 18 når den slippes, vil ikke alle iPad-, iPad Air- eller iPad mini-modeller det. 

Her er iPad-modellene som vil bli oppdatert til iPadOS 18 når tilgjengelig:

iPad (7. generasjon) 2019 og neweriPad Air (3. generasjon) 2019 og neweriPad Pro (1. generasjon) 2018 og neweriPad mini (5. generasjon) 2019 og nyere