Nesten 50 % av folk vil ha en AI-klon for å gjøre dette for dem

0
13
priority3 da-kuk/Getty Bilder

Nesten halvparten av forbrukere over hele verden vil ha en kunstig kopi av seg selv innen 2035 for å gjøre personlige ærend, inkludert shopping. 

Dette tallet er 62 % av forbrukerne i Asia-Stillehavet, sammenlignet med det globale gjennomsnittet på 49 % som håper på en AI-klon for å håndtere deres administrative, kommunikasjons- og shoppingbehov, ifølge en rapport utgitt av markedsføringsbyrået Dentsu. Studien undersøkte 30 000 respondenter på tvers av 26 markeder, hvorav 11 000 var fra 10 Asia- Stillehavsmarkedene, og inkluderte India, Japan, Kina, Frankrike og USA.

Også: Hvorfor Apples beste nye AI-funksjoner fra WWDC vil være kjedelige (og jeg er glad)

Innen 2035 forventer tre av fire globale forbrukere at utstyret og kjøretøyene deres skal være i stand til å bestille deler på nytt og planlegge vedlikeholdsavtaler autonomt. 

Ytterligere tre av fire vil også ha en AI-assistent til å sile gjennom annonser og kampanjer som sendes til dem, noe som gjenspeiler økt komfort blant forbrukere for å delegere mer personlige interaksjoner med "AI-portvakter," rapporten funnet. 

Videre ønsker 60 % at en AI-assistent skal delta i fokusgrupper på deres vegne og fremheve deres merkevarepreferanser. 

Innen 2035 forventer 77 % av globale forbrukere at merkevarer sender dem tilpassede tilbud og kampanjer som gjenspeiler hendelser i sanntid, for eksempel vær og trafikk, og deres personlige kontekst, inkludert tone og geolokalisering. 

Ettersom AI i økende grad benyttes for kundeservice, forventer 71 % at merker vil vise distinkte personligheter i sine engasjementer med forbrukere, sa Dentsu. 

Også: Tre måter Gemini Advanced slår andre AI-assistenter , ifølge Google

Forbrukere i Asia-Pacific virker mer komfortable med å ha AI til å håndtere aspekter av deres personlige liv, med 88 % villige til å sende arbeids- og personlige planleggingsoppgaver til AI-assistenter. Dette tallet er det høyeste globalt. 

Ytterligere 85 % over hele regionen ønsker at en AI-assistent skal administrere deres tilbakevendende kjøp, veterinærannonser og delta i fokusgrupper på deres vegne. Til sammenligning er det globale gjennomsnittet 77 % 

I tillegg mener 70 % i Asia-Stillehavet at innen 2035 kan forhold til AI-ledsager være like tilfredsstillende som menneske-til-menneske slips. Dette var høyest i India, med 81 %, og 78 % i Kina. Det globale gjennomsnittet her er 56%. 

Ettersom forbrukere henvender seg til AI-kloner for å administrere sine personlige oppgaver, vil bedrifter i økende grad måtte selge til AI-portvakter i stedet for sine menneskelige kolleger. Maskiner må “plotte med hverandre” for å lette transaksjoner som vil skje uten direkte menneskelig innblanding, sa Dentsu. 

Også: eBay AI fungerer også som din personlige shopper. Slik kommer du i gang

"Markedsføringstilnærmingen må utvikles fra en forbrukersentrisk modell til en livssentrisk engasjementsmodell, som krever at merkevarer utvikler en dyp kontekstuell forståelse av individuelle forbrukere for å få tillatelse til deres domene, og starter først med deres AI-portvakt," sa byrået. “Merker må lære på nytt og rekonfigurere de beste måtene å få eksponering for potensielle kunder — fra å samarbeide med enheter utenfor deres økosystem til å etablere nye prosesser.”" 

"Som forbrukere' AI-assistenter tar kontroll, merker må følge de individualiserte banene og preferansene satt av forbrukere. Å tvinge forbrukere inn i forhåndsinnstilte partnerskap og merkeøkosystemer vil føre til at de blir jobbet ut av de angitte algoritmene."