iOS 18: De største iPhone-endringene Apple annonserte på WWDC 2024

0
8
tlfprioritet på iOS Adam Breeden/ZDNET

Apples iOS 18, avduket i dag ;s Worldwide Developers Conference, er en av de største iOS-oppgraderingene på mange år. 

Fra mye etterlengtede funksjoner som RCS-støtte i Messages til en redesign av Bilder-appen, det er mye nytt for både brukere og utviklere å grave i. 

Også:  Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Din iPhone vil også snart bli mer tilpassbar med en mer personlig startskjermoppsett, bedre kontroll Senternavigering og oppdateringer til viktige apper som Meldinger, Mail og mer. Her er alt du trenger å vite om iOS 18 og hvorfor du bør være like spent som meg.

1. Apple Intelligence på iOS 18

skjermbilde-2024-06-10-at-2-12-02pm.png
Skjermbilde av Nina Raemont

Apple Intelligence er selskapets initiativ for å introdusere AI-funksjoner på din iPhone. Selv om det ikke vil være en del av Developer Beta, forventes det å rulle ut denne høsten med støtte for iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. I tillegg til de vanlige skriveverktøyene for å oppsummere innhold og lage bilder eller "Genmojis," Apple Intelligence har som mål å gi en mer personlig opplevelse.  

Også: Hva er Apple Intelligence? Hvordan iPhone-enhetens og skybaserte AI fungerer

Apple Intelligence bruker Image Playground for å hjelpe deg med å lage bilder basert på beskrivelser, foreslåtte konsepter eller personer fra Photos-biblioteket ditt. Du kan tilpasse disse bildene med nye stiler og gjøre endringer for å legge til kontekst til historien din. Funksjonen er integrert i din iPhone, og Apple sier at “den er klar over din personlige informasjon uten å samle inn din personlige informasjon.” Selskapet har inngått samarbeid med ChatGPT for å bringe tjenesten til din iPhone. Du trenger ikke en konto for å få tilgang til ChatGPT, og den vil bli integrert i din iPhone.  

2. Helt nye, kraftigere Siri

skjermbilde-2024-06-10-at-2-38-29pm.png
Skjermbilde av Nina Raemont

Siri får en sårt tiltrengt oppgradering for å konkurrere med andre virtuelle assistenter på enheten. Dette var en av mine mest etterspurte funksjoner på min iOS 18 ønskeliste, og Apple ser ut til å ha levert. I demoen følte Siri seg mer naturlig enn noen gang. Den virtuelle Apple-assistenten blir redesignet for å forstå deg bedre med mer bevissthet om personlig kontekst og muligheten til å handle i og på tvers av apper. Siri er superladet med ChatGPT-integrering på iOS 18.

Også: Glem DALL-E: Apples nye AI-bildegenerator kjører på enheten og fungerer som magi

Den nye versjonen av Siri gir også støtte for støvsuger med Home-appen, slik at du kan kontrollere funksjoner som strøm, rengjøringsmodus, støvsuging, mopping og ladestatus bare ved å spørre iPhone. En annen håndfri Siri-interaksjon inkluderer muligheten til å nikke med hodet ja eller riste forsiktig på hodet for å svare på et innkommende anrop når du har på deg AirPods Pro. Siri fungerer nå i bakgrunnen, så du trenger ikke å snakke høyt for å akseptere eller avslå en samtale.

3. En mer personlig startskjerm

iOS 18-startskjerm Skjermbilde av Nina Raemont

Med iOS 18 lar Apple deg endelig plassere apper hvor som helst du vil på startskjermen. Jeg mener, uten bekymring for venstrejustert stabling og utfylling av negative mellomrom! Jeg har savnet denne tilpasningsmuligheten, spesielt på iPhones i Pro Max- og Plus-serien fordi det er vanskelig å nå toppen av deres store skjermer med tommelen mens jeg holder enheten. I likhet med Android lar iOS deg nå plassere apper hvor du vil – ikke mer stivt rutenett.

Også: Apple-kodere, glede deg! Programmeringsverktøyene dine har nettopp fått et stort, gratis AI-løft

I tillegg legger Apple til muligheten til å tilpasse ikonfarger for å matche bakgrunnen – omtrent som Material You på Android. iOS 18 vil foreslå fargekombinasjoner som matcher bakgrunnsfargene for et bedre utseende og følelse på startskjermen. I WWDC keynote-presentasjonen så det nydelig ut med Dark Mode. 

4. Tilpassbar låseskjerm og kontrollsenter

iOS 18 Control Center Skjermbilde av Nina Raemont

Tilpasningene strekker seg til låseskjermen. Du kan nå erstatte låseskjermikonene til lommelykt/lommelykt og kamera med andre apper, slik at de bare er ett sveip unna låseskjermen. iOS 18 legger også til muligheten til å låse apper bak Face ID og passord. Du kan legge til apper på en skjult plass som ingen andre har tilgang til når du for eksempel gir dem iPhone for å vise bilder.

Også: Apples M2 Mac Mini er nede på en all-time-lav pris på $479

Apple oppdaterer kontrollsenteret for å tilby flere tilpasninger og legger til bedre navigasjon. For eksempel kan du nå sveipe opp fra kontrollsenteret for å gå til en større og mer praktisk mediespiller. Kontrollsenteret støtter dessuten flere widget-sider, inkludert en som er dedikert til å administrere smarte husholdningsapparater.

iOS 18 gjør sammenkoblingsprosessen for tredjepartsenheter enklere med popup-vinduer på skjermen, som når du parer AirPods. Den nye oppdateringen gir deg også mer kontroll over hvordan du vil legge til kontakter.

5. Bilder får en overhaling

iPhone Photos-appSkjermbilde av Nina Raemont

På iOS 18 gir Apple Bilder en større redesign. Det nye utseendet gjør biblioteket mer organisert for å vise viktige bilder på et øyeblikk, med samlinger nederst. En enkelt samling kan inkludere grupper av mennesker, noe som ikke var mulig før. Den nye funksjonen organiserer biblioteket ditt automatisk etter emner som siste dager, turer og mennesker & Kjæledyr. Når du trykker på Bilder får du en skjerm som er omtrent 60 % okkupert av det vanlige galleriet med bilder, mens resten inkluderer samlinger.

Også: 'Rydd opp' er iPhones nye AI-redigeringsverktøy for å utslette fotobomber

Presentasjonen under WWDC viste frem raske overganger og et fotorutenett som lar deg se hele biblioteket, som du kan navigere ved å bla. I tillegg kan du nå filtrere ut skjermbilder. iOS 18 legger også til muligheten til å høyresveipe fra rutenettet for å gå til den nye karusellen, som inkluderer utvalgte bilder, medier basert på plassering, favoritter og mer. Det er ment å vise et nytt sett med bilder hver dag for å holde opplevelsen frisk.

6. Meldinger får mer personlighet (og satellittstøtte)

skjermbilde-2024-06-10-at-1-22-44pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Messages får også nye funksjoner som RCS-støtte, muligheten til å planlegge meldinger og tekstformatering, som egentlig burde vært en del av appen en stund nå. Med iOS 18 kan du nå planlegge en melding som skal sendes på et bestemt tidspunkt – en annen funksjon Android har hatt en stund – som du ville gjort med e-poster. Når det gjelder RCS, gir det en bedre tekstopplevelse hvis du mottar meldinger fra de som ikke er på iMessage, spesielt Android-brukere.

Også: Google ser ut til å ha lekket Apples tidsramme for å bringe RCS til iPhone

Den oppdaterte Messages-appen lar deg også legge til tekstformatering som fet skrift, kursiv, understreking og gjennomstreking i tekstene dine. En annen ny funksjon er teksteffekter, som legger til en skvett personlighet og overraskelsesemojier til meldingene dine. Du kan bruke animerte, morsomme effekter på alle bokstaver, emojier eller ord og setninger i meldingen – de fleste av dem blir automatisk foreslått mens du skriver. Dessuten vil iPhone 14-modeller og nyere kunne få tilgang til satellitt-tilkobling til tekst når de befinner seg i områder uten signal.

7. Andre appoppdateringer

skjermbilde-2024-06-10-at-1-25-53pm.png Skjermbilde av Nina Raemont

Apple oppdaterer Mail-appen for å legge til kategoriseringer, slik at du kan filtrere e-poster i kategorier som Primær, Transaksjoner og Kampanjer. Kategoriseringer vil være tilgjengelige senere i år. Flere appoppdateringer inkluderer en topografisk visning i Maps, Tap to Cash in Wallet for å dele kontanter digitalt med et trykk, og Insights in Journal-appen.

Apple legger til mer funksjonalitet til Safari på iOS 18. Den vil nå oppdage relevant informasjon på en side og fremheve den mens du surfer. Det er en redesignet Reader som legger til en innholdsfortegnelse og et sammendrag på høyt nivå for en bedre opplevelse. I tillegg får du en spillmodus for å minimere bakgrunnsaktivitet, og opprettholde konsekvent høye bildefrekvenser over lengre tid. Å bytte modus vil også redusere lydforsinkelsen med AirPods og trådløse spillkontrollere.

Også: Glem LastPass: Apple avslører 'Passwords' manager-appen på WWDC 2024

Hjem-appen får en stor oppdatering senere i år, og introduserer støtte for robotstøvsuger og muligheten til å se strømforbruket ditt i hjemmet. For kompatible låser legger Apple til Express Mode, slik at du kan låse opp dører når du nærmer deg med bare iPhone i lommen eller mens du har på deg Apple Watch. Du kan nå også gi spesifikke kontroller til personer med gjestetilgang.

Den nye iOS 18-oppdateringen integrerer også påminnelser med Kalender, slik at du kan se fremtidige påminnelser når du ser på timeplanen din. Utviklere vil kunne få tilgang til iOS 18 beta fra og med i dag.