Denne bærbare Lenovo-laptopen på $649 gjorde meg til en tro på 2-i-1-formfaktoren, og den er for øyeblikket i salg

0
17
Beskriv hva som vises på bildet. Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Lenovo Yoga 7i 2-i-1 starter på $649 for Intel Core Ultra 5, 16 GB RAM og 512 GB SSD-konfigurasjon. Det er en solid 2- in-1 bærbar PC med solid maskinvare som føles godt optimalisert uansett hvordan du bretter den sammen.
All konfigurasjonsbytte gir noen særheter, og skjermen er litt svak.

Lenovos Yoga-serie med bærbare datamaskiner er utviklet for å utfordre antakelser om hvordan en bærbar datamaskin ser ut og hvordan du samhandler med den.

Yoga Book 9i, for eksempel, kaster forestillingen om en bærbar PC med en enkelt skjerm i luften, takket være et design med to skjermer, stablebare skjermer og et utall av fleksible konfigurasjoner, noe som resulterer i et produkt ulikt noe annet på markedet. Yoga 7i 2-i-1, dens rimeligere fetter – og enheten jeg vurderer her – har litt mindre ambisiøse mål, men er ikke mindre dristig i designet.

Dessuten: Denne Lenovo 2-i-1 er en av de mest allsidige bedriftsbærbare datamaskinene jeg har testet

Yoga 7i er en 16-tommers bærbar PC, et nettbrett og en bordskjerm i én enhet, og spesielt fungerer den i alle disse tre konfigurasjonene veldig bra. Altfor ofte resulterer ambisiøse designelementer i rare hybrider som er en knallmann, men ingen mester. Yoga 7i føles imidlertid naturlig og funksjonell i hver modus.

Se på Best Buy

Dette skyldes delvis at det er enkelt å bytte mellom konfigurasjoner: Brett tastaturet tilbake, og skjermen bytter til portrettmodus. Stikk den inn i "teltet" posisjon og den justeres automatisk deretter. Denne raske responsen er det som gjør at den nyeste Yoga 7i føles som en virkelig fleksibel 2-i-1, noe Lenovo ser ut til å ha brukt mye tid på å optimalisere. (Jeg møtte imidlertid noen særheter som jeg kommer til å berøre snart.)

Yoga 7i er slank og ganske tynn, men den er ikke spesielt lett. Med en vekt på 4,6 pund, skjever den litt på den tyngre siden, og mesteparten av vekten kommer fra 16-tommers skjermen. Likevel føles den solid og solid generelt. 

Paret med hengsler som forbinder de to halvdelene av enheten føles godt laget og fysisk sterke. Deres høye motstandsnivå resulterer i en bærbar datamaskin med minimal slingring av skjermen, siden den tåler trykket fra en finger eller en pekepenn; du må virkelig presse på for at den skal gå ned, og under normal bruk forblir den godt låst på plass.

Også: De beste bærbare datamaskinene for college du kan kjøpe: Eksperttestet

Byggekvaliteten på aluminiumchassiset føles høykvalitets, og de avrundede kantene er tilfredsstillende og taktile, et fint avvik fra de skarpere hjørnene til konkurrerende systemer. Jeg setter pris på portutvalget på Yoga 7i: to USB-A-porter på den ene siden, to USB-C-porter på den andre, en HDMI-port og et microSD-spor.

Bytte til nettbrettmodus gjøres ved å folde tastaturet helt tilbake til det er i flukt med baksiden av skjermen. Den smekker raskt på plass og skjermen reorienterer seg jevnt til portrettmodus.

Lenovo Yoga 7iKyle Kucharski/ZDNET

Jeg møtte imidlertid noen begrensninger med Yoga 7i. For det første kan tastaturet på skjermen i nettbrettmodus treffes eller gå glipp av. Den dukker opp umiddelbart i felt som nettleserens URL-linje, men den krever manuell aktivering andre steder. For eksempel krever søkefeltet på Windows-oppgavelinjen eller tekstfelt i andre apper å klikke frem og tilbake for å få tastaturet til å dukke opp.

Bytting mellom disse to modusene deaktiverte også styreflaten i ett tilfelle, og tvang meg til å gå inn i innstillingene for å aktivere den på nytt. Jeg gravde litt, men klarte til slutt ikke å finne innstillingen eller snarveien som forårsaket dette.

Også: Kjøp Microsoft Office 2019 og Windows 11 Pro for bare $25 med denne avtalen

Den 16-tommers full-HD-skjermen ser god nok ut, men med maksimalt 300 nits er den ikke særlig lyssterk. Ikke forvent å bruke denne skjermen ute i sollys (ja, jeg prøvde – det gikk ikke bra). I tillegg er oppdateringsfrekvensen på 60 Hz bra for daglig bruk, men den er kanskje ikke nok for skapere, digitale artister eller seriøse spillere.

Heldigvis er berøringsskjermen funksjonell og dynamisk og legger til en ny dimensjon til Windows som tillater for mer fleksibel bruk. Det beste er det faktum at du ikke trenger å forplikte deg til en eller annen formfaktor; du kan bruke berøringskommandoene for visse funksjoner (for eksempel ordne vinduer og bytte mellom skrivebord) mens du bruker en mus for andre funksjoner.

Lenovo Yoga 7i Kyle Kucharski/ZDNET

Yoga 7i kommer med en Intel Core Ultra 5 (en smart ny prosessor, selv om den er i mellom-til-lav-området på forbrukermarkedet) som kan håndtere et bredt spekter av oppgaver med letthet. (Dette er den samme prosessoren som i HPs lignende prisede, lignende spesifiserte Envy 2-in-1).

I min tid med Yoga 7i hadde jeg ingen problemer med stamming, lag eller treg oppstart mens jeg flyttet mellom apper. Intel Iris Xe-grafikkortet på den bærbare datamaskinen fungerer også ganske bra; Jeg fyrte opp noen mellomklassespill, og de spilte bra, til tross for at denne maskinen ikke er noe jeg vanligvis vil anbefale for spill. Det er klart at tyngre, mer grafikkintensive titler vil være vanskeligere å kjøre jevnt.

Også: Den beste lette bærbare datamaskinen for arbeid som jeg har testet, er ikke laget av Apple eller Lenovo

16 GB RAM og 512 GB SSD er nok lagringsplass for de fleste som leter etter en fleksibel 2-i-1 for jobb, skole eller personlig bruk. Jeg anbefaler å oppgradere til den romsligere 1TB SSD-konfigurasjonen, hvis mulig, som vil øke prisen til rett over $1000, men fremtidssikre maskinen.

ZDNETs kjøpsråd

Lenovo Yoga 7i har sine særheter, men den er en del av en solid linje med enheter på et edelt oppdrag: å gjenskape den bærbare opplevelsen. Kombinasjonen av berøringsskjermen og fleksible konfigurasjoner inviterer brukeren til å frigjøre seg fra begrensningene til en enkelt formfaktor, og dens robuste, avanserte konstruksjon støtter all fysisk bøying, justering og posisjonering.

I anbefaler Yoga 7i for brukere som ønsker en kraftig bærbar PC, men også har bruk for et nettbrett. Slik sett tilbyr Yoga 7i det beste fra begge verdener.

Når vil denne avtalen utløpe?

Tilbudene kan bli utsolgt eller utløpe når som helst, selv om ZDNET fortsatt er forpliktet til å finne, dele og oppdatere de beste produkttilbudene slik at du oppnår de beste besparelsene. Ekspertteamet vårt sjekker regelmessig inn avtalene vi deler for å sikre at de fortsatt er aktive og tilgjengelige. Vi beklager hvis du har gått glipp av denne avtalen, men ikke bekymre deg – vi finner stadig nye sjanser til å lagre og dele dem med deg på ZDNET.com.