Bankens AI-verktøy identifiserer aksjekjøp basert på brukerens risikovilje

0
12
06os-bil Kreditt: OCBC

OCBC har introdusert et aksjevelgerverktøy drevet av en kunstig intelligens (AI)-motor som er trent på data fra børser på tvers av tre globale markeder, inkludert Hong Kong og USA. 

Kalt A.I. Oscar, AI-plattformen ble trent med data fra 4000 aksjer notert på Singapore Stock Exchange, Hong Kong Exchange, NASDAQ, New York Stock Exchange og NYSE American. Dataene strekker seg over mer enn 10 år' verdi av aksjegrunnlag, makroøkonomiske faktorer, markedsmønstre og tekniske indikatorer relatert til aksjene, ifølge OCBC Securities, meglerselskapet til Singapore-banken OCBC. 

Også: Banker i Singapore begynner å dele data for å bekjempe økonomisk kriminalitet

Treningsdataene oppdateres daglig for å holde AI-plattformen oppdatert og kontinuerlig finjustert av OCBCs team av dataforskere og handelsstrateger, som vurderer de siste AI-modelleringsteknikkene for å forbedre A.I. Oscars prediksjonsnøyaktighet og markedsforståelse, sa OCBC. 

Det la til at AI-verktøyet kan forutsi aksjekursbevegelser og generere aksjevalg basert på brukerens personlige risikoprofil og handelsmønstre . Dette inkluderer investorens tidligere handelsaktiviteter og demografiske data. 

Verktøyet analyserer deretter dataene for å generere en liste med 15 aksjer hver uke, kuratert fra børser i de tre globale markedene, som er de tre beste hvor OCBC Securities'apos; kunder handler. 

"Denne personaliseringen lar investorer filtrere aksjer som med stor sannsynlighet oppfyller deres handelspreferanser og -kriterier, og umiddelbart handle på ideen ved å gjøre en handel," sa banken. 

Den la til at AI-verktøyet først ble testet basert på Singapore-aksjer mellom oktober og april i fjor, før det ble utvidet til å omfatte markedet i USA og Hong Kong.

Også: Bank CIO: We don' ikke trenger AI-suser, trenger vi kritiske tenkere for å utfordre AI

A.I. Oscar tilbys som en gratis tjeneste for OCBC Securities' kunder via iOCBC-mobilappen, iOCBC-nettbasert handelsplattform og e-post.

Banken håper lanseringen vil bidra til å tredoble antallet aktive kunder under 35 år i løpet av de neste tre årene. Omtrent 97 % av alle handler foretatt av dette kundesegmentet i fjor ble behandlet gjennom digitale plattformer, omgåelse av råd eller veiledning fra en menneskelig megler. 

I tillegg åpnet unge investorer mer enn halvparten av alle nye handelskontoer i 2023, sa OCBC og la merke til at A.I. Oscar er målrettet som et verktøy for kunder som lener seg mot selvstyrte investeringer. 

OCBC sa at handelsaktivitetene blant investorer under 35 år steg med 50 % under piloten, sammenlignet med månedene før rettssaken i fjor.

Dessuten: 6 måter AI kan bidra til å lansere din neste forretningssatsning

"I motsetning til regelbaserte modeller som tar avgjørelser basert på et sett med forhåndsbestemte kriterier, vil A.I. Oscar identifiserer mønstre i data for å lage dynamiske prediksjonsparametere," OCBC sa. Plattformen er drevet av dyplæringsalgoritmer som benytter nevrale nettverksmodeller, sa banken. 

OCBC Securities' administrerende direktør Wilson sa: “Investorer har allerede tilgang til et bredt spekter av informasjon, men utfordringen ligger i å kunne finne informasjonen som er relevant for dem og å destillere den til en handlingsidé. Å kunne gjøre det raskt er spesielt viktig i dagens hektiske verden. A.I. Oscar dekker dette behovet, og vi forventer at det blir et uunnværlig verktøy, spesielt for digitalt kunnskapsrike unge investorer som foretrekker selvbetjeningsmodellen."

AI-verktøyets evne til å generere aksjeideer gir også et utgangspunkt for diskusjoner mellom bankens handelsagenter og kunder, sa han.