Samsung bygger CXL-infrastruktur sertifisert av Red Hat for å øke hastigheten på minneutviklingen

0
13
c7f8b730

Bilde: Samsung

Samsung sa tirsdag at de bygde en Compute Express Link (CXL)-infrastruktur sertifisert av åpen kildekode-programvareleverandør Red Hat.

I følge den sørkoreanske teknologigiganten vil det å ha datasenterinfrastrukturen internt, en industri først, tillate Samsung å verifisere direkte CXL-relaterte produkter, programvare og andre som konfigurerer servere ved Samsung Memory Research Center, dets forskningsavdeling for minnebrikker, i Hwaseong, Sør-Korea.

Dessuten: SUSE oppgraderer distroene sine med 19 års støtte – ingen andre Linux kommer i nærheten

CXL-produkter som er verifisert av Samsung kan umiddelbart etterpå bedt om produktregistrering til Red Hat, noe som muliggjør raskere produktutvikling for både den sørkoreanske teknologigiganten og kunder.

Samsung sa at de har verifisert sin CXL-minnemodul DRAM (CMM-D) gjennom infrastrukturen denne måneden. Fremover vil det tilby skreddersydde løsninger til kunder ved å optimere produkter på tidligere utviklingsstadier, la selskapet til.

CXL er en enhetlig grensesnittstandard som kobler sammen ulike prosessorer og minneenheter gjennom et PCIe-grensesnitt med lavere ventetid og høyere båndbredde enn eksisterende standarder. Dette gjør at eksisterende datasentre kan forbedre hastighet, ventetid og skalerbarhet til lave kostnader.

Også: Hvordan Red Hat omfavner AI for å lage systemadministratorer' liv lettere

AI-boomen har satt ytterligere fart på et slikt trekk for å endre serverarkitekturen fundamentalt ettersom datasentre står overfor nye utfordringer i driften fra den massive eksplosjonen av data.

I desember sa Samsung, i samarbeid med Red Hat, den bekreftet bruken av CXL-minnedrift i et ekte brukermiljø. Samsung ble den første i bransjen til å tilby CXL-modul, åpen kildekode-programvare og CXL DRAM som støtter CXL 2, en kulminasjon av parets partnerskap som startet i mai 2022.

I mellomtiden, siden da, Samsungs SSD-produkter (Data Center Solid State Drive) har også blitt sertifisert, sa den sørkoreanske teknologigiganten, slik at kunder brukte Red Hat-sertifiserte produkter til å bygge systemer som mottar Linux-støtte basert på dem.

Forrige måned viste Samsung frem sin CMM-D1, innebygd i Red Hat Enterprise Linux 9.3, som kan forbedre ytelsen til anbefalingsmodeller for dyp læring eller DLRM. I demoen viste Samsung også frem det skalerbare minneutviklingssettets minneinterleaving-programvare.