En av de mest holdbare kraftstasjonene jeg har testet er ikke laget av Anker eller Jackery

0
14
0 Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNET's viktige ting

Bluetti AC240 solcellegeneratoren er tilgjengelig på Amazon for $1 899 ($ ​​1 399 for Amazon Prime-medlemmer). Det er en kraftig enhet av høy kvalitet med en IP65-holdbarhetsvurdering for å trekke på skuldrene fra elementene.
Den veier over 70 pounds, noe som bringer den til grensen for hva én person kan flytte trygt. 

Inntil nylig måtte du beskytte bærbare kraftstasjoner mot vær og vind. De er tross alt bokser fylt med elektrisitet, og vi vet alle at vann og elektrisitet ikke blandes. Problemet er at hvis du vil ta kraftstasjonen utendørs, er det en god sjanse for at du kommer i vann, enten det er regn, snø, elver, innsjøer, tåke eller tåke. 

Også: De beste bærbare kraftstasjonene du kan kjøpe: Eksperttestet

Heldigvis er det nå en gamechanger på markedet. Bluetti, en ledende produsent av bærbare kraftstasjoner, off-grid solenergiløsninger og førsteklasses energilagringssystemer for hjemmet, har nettopp sluppet sin nyeste enhet: AC240 bærbar kraftstasjon. Denne utrolige enheten har blitt omhyggelig designet og grundig testet for å være vann- og støvbestandig.

AC240 trives i alle miljøer og slutter seg til sin forgjenger, AC60P, i å være en kraftstasjon som er like komfortabel å trosse regn, snø og ubøyelig støv som den er hjemme eller på kontoret.

Se. hos Amazon

Merk: Fotografiene viser 240V/50Hz UK-versjonen, men alle spesifikasjonene gjelder den amerikanske 120V/60Hz-versjonen. 

Bluetti AC240 tekniske spesifikasjoner

Kapasitet: 1536WhIP-klassifisering: IP65Batteritype: LiFePO₄ (Lithium Jernfosfat)Livssykluser: 3500+ sykluser til 80 % opprinnelig kapasitet (i stille modus)Holdbarhet: Lad opp til 80 % hver tredje til sjette månedGjennomlading: Ja UPS-byttetid: 15 millisekunderDimensjoner: 419,5 × 293,5 × 409,5 mm/16,5 × 11.6 × 16.1inVekt: 33kg/72lbsDriftstemperatur: -4 – 104°F (-20 – 40°C)Lagringstemperatur: -14 – 113°F (-10 – 45°C)Garanti: 6 årSkalerbarhet:
AC240 + 4 x B210 (10 136Wh totalt)
2 x AC240 + 8 x B210 (parallelltilkobling, 20 272Wh totalt)

OUTPUT

Inverter Type: Ren sinusbølgePower lifting Mode: 3600WAC-uttak:
3 x 120V /20A-uttak
1 x NEMA TT-30USB-A-porter: 2 x 18W maksUSB-C-porter: 2 x 100W maksRV-port< /strong>: 12VDC/30A, 360W maksSigarettennerport: 1 x 12V/10A

INPUT

AC-lading: 0–80 % på 45 minutter, 2200 W maks (par med B210 for 2400 W maks)Solenergilading: 1200 W maks (11-60V/21A maks)
12V/24V biluttak (100W/200W):
10 – 100 % på 14,6 timer (12V)
0 – 100 % på 7,3 timer (24V) 

Når det kommer til en bærbar kraftstasjon, er IP-vurderingen (eller inntrengningsbeskyttelsesvurderingen) en viktig faktor å vurdere. AC240 har en rating på IP65, men hva betyr egentlig det tallet? La oss bryte det ned: 

Det første sifferet måler enhetens partikkelbeskyttelse. En karakter på 6 betyr at den er støvtett, med fullstendig beskyttelse mot inntrengning av sand og skitt. Dette er den høyeste vurderingen på faststoffskalaen. Det andre sifferet måler vannmotstanden, og en vurdering på 5 betyr at den gir en høy grad av vannmotstand. Selv om den ikke er helt vanntett og ikke bør nedsenkes, er den beskyttet mot vannstråler fra alle retninger. Dette betyr at du trygt kan la enheten stå utendørs og la den tåle regn eller snø uten problemer. 

Alle portene på AC240 er beskyttet mot skitt, støv og vann som trenger inn.

Alle portene på AC240 er beskyttet mot inntrengning av skitt, støv og vann.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Rent praktisk sikrer IP65-klassifiseringen at enheten kan håndtere eksponering for ulike værforhold, enten det er regn, snø, tåke eller støvstorm, den er designet for å fortsette å fungere uten avbrudd. Portdekslene av høy kvalitet bidrar også til holdbarheten. I motsetning til noen kraftstasjoner er disse dekslene robuste og holder rusk ute av kraftstasjonen, noe som sikrer lang levetid og ytelse.

Når det gjelder kraftstasjoner, er AC240 omtrent så vellaget og feilfri som de blir, og den lever opp til alle påstandene på spesifikasjonsarket. Som en del av denne gjennomgangen testet jeg kapasiteten, utgangseffektene og ladetidene, og alt gikk med glans.

Også: Hvordan vi tester bærbare kraftstasjoner på ZDNET i 2024

De fleste portene er plassert på forsiden av enheten: tre knapper for å kontrollere AC-, DC- og USB-utgangene, og en lyssterk, funksjonsrik skjerm med viktig informasjon på et øyeblikk. 

< p>Enheten veier over 70 pund, så det er kanskje ikke lett for de fleste å bære den rundt på lange avstander. Den har imidlertid håndtak på hver side – som ligner en ammunisjonskasse – som muliggjør enklere bevegelse av to personer om nødvendig. 

Porter i massevis!

Porter i massevis!

Adrian Kingsley-Hughes /ZDNET

En betydelig forbedring i kraftstasjoner de siste årene har vært overgangen fra litiumionbatteriteknologi til LiFePO4-batterier, som ofte brukes i elektriske kjøretøy. Selv om LiFePO4-batterier kanskje ikke er like krafttette som sine litium-motstykker, tilbyr de forbedrede sikkerhetsfunksjoner, og i motsetning til litium-ion-batterier er det mye mindre sannsynlighet for at disse batteriene selvantennes.  

Også: Jeg fant den ultimate ladestasjonen, og den kommer med 4 MagSafe-strømbanker

I tillegg kan LiFePO4-batterier tåle over 3500 ladesykluser før ladekapasiteten faller under 80 %, noe som gjør dem svært holdbare sammenlignet med motpartene til litium-ion-batterier, som vanligvis når dette endepunktet etter rundt 800 ladesykluser.

Bluetti AC240 er en super, banebrytende kraftstasjon, men vekten på 72lb presser grensene for portabilitet.

Bluetti AC240 er en super, banebrytende kraftstasjon, men vekten på 72 pund presser grensene for portabilitet.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

AC240-kraftstasjonen tilbyr en betydelig kraftkapasitet på 1536Wh, og plasserer den blant de bærbare kraftstasjonene i toppklassen som fortsatt kan løftes av én person. Men hvis denne kapasiteten ikke er tilstrekkelig for dine behov, er det utvidelsesalternativer tilgjengelig. Ved å legge til opptil fire B210-utvidelsesbatterier kan den totale kapasiteten utvides til enorme 10 136Wh. 

Dette gir enda mer kraft under lange turer eller lengre nødsituasjoner. Hvis det fortsatt ikke er nok, har du muligheten til å koble til to AC240-kraftstasjoner med åtte B210-enheter, noe som resulterer i en ekstraordinær kraftkapasitet på 20 272Wh.

Også: Min favoritt MagSafe-billader har Qi2-støtte og et stilig design

AC240-kraftstasjonen kan også kobles til solcellepaneler med en maksimal inngangseffekt på 1200W. Dette gir deg muligheten til å utnytte ren og bærekraftig energi fra solen, og gir en opplevelse utenfor nettet. Ved å bruke solcellepaneler kan du ytterligere forbedre allsidigheten og selvforsyningen til kraftstasjonen utenfor nettet.

Til slutt kobles AC240-kraftstasjonen sammen med Bluetti-mobilappen, og gir deg tilgang til mer avanserte funksjoner. Der kan du fjernstyre og overvåke kraftstasjonen, samt oppdatere fastvaren via enten Bluetooth eller Wi-Fi. 

ZDNETs kjøpsråd

Der er mange kraftstasjoner der ute å velge mellom, men den høye graden av vann- og støvmotstand gjør Bluetti AC240 til mitt beste valg. Dens holdbarhet i møte med ugunstig vær betyr at jeg kan glemme å sørge for at den er trygg og beskyttet, og fokusere på hvorfor jeg er utendørs i utgangspunktet. 

I tillegg har kraften stasjonen kan fås for $500 i rabatt akkurat nå hvis du er Amazon Prime-medlem, og rabatter utsalgsprisen på $1899 ned til $1399.