Samsung anslår en 15-dobling av overskuddet i andre kvartal ettersom brikkeprisene stiger

0
13

Bilde: Samsung

Samsung spådde en økning i overskuddet for andre kvartal etter hvert som det globale minnebrikkemarkedet fortsetter oppturen drevet av AI-boomen.

Den sørkoreanske teknologigiganten sa fredag ​​i sin foreløpige inntjeningsveiledning at den anslår en driftsinntekt på 10,4 billioner won i kvartalet, en økning på 1,452 % fra et år siden. Inntektene økte også med 23,31 % i samme periode til 74 billioner vunnet.

Også: Samsung Galaxy Tab S9 FE er bare $379 for Amazons 4. juli-salg, den laveste prisen hittil

Resultatøkningen fortsetter snuoperasjonen til Samsungs brikkedivisjon som startet forrige kvartal, hvor driftsinntektene hoppet med 900 % fra et år siden. Chipdivisjonens tilbakevending til lønnsomhet etter fem tidligere kvartaler i minus bidro direkte til det hoppet.

I andre kvartal forventes selskapets chipdivisjon å ha gjort tunge løft og bidratt med ca. halvparten eller mer av driftsinntektene, ifølge sørkoreanske analytikere.

Også: Hva kan du forvente av Samsung Unpacked Summer 2024: Galaxy Z Fold 6, Watch 7, Smart Ring, mer

DRAM- og NAND-prisene har vært i jevn stigning siden slutten av fjoråret. DRAM-er, spesielt høybåndbredde-minne (HBM), som brukes i datasentre, er spesielt etterspurt takket være AI.

I mellomtiden forventes Samsungs forretningsenhet for smarttelefoner å ha bidratt med omtrent 2 billioner vunnet av driftsinntektene totalt. Selskapet vil kunngjøre sin fullstendige resultatrapport i slutten av måneden.

Den sterke resultatene i andre kvartal, den beste på to år, vil uten tvil heve moralen i Samsung etter et dystert 2023. Og det er bare kommer til å bli bedre.

Etterspørselen etter HBM forventes å være sterk gjennom året, og selskapet har en avtale med Nvidia i horisonten. Samsung har sagt at de planlegger å starte masseproduksjon av HBM3E i løpet av tredje kvartal. I tillegg til denne fortsatte økningen i etterspørsel etter brikker, er Samsung også satt til å avduke sine nye sammenleggbare enheter neste uke, noe som vil gi inntjeningen et ytterligere løft.