Microsoft SQL Server voor Linux, Windows hit public preview

0
390

Microsoft brengt een publieke preview van de komende versie van de SQL Server-database, die zal werken op Linux en Windows, beide.

sqlserveronlinuxpublicpreview.jpg

Microsoft heeft een eigen voorbeeld van SQL Server voor Linux in Maart 2016. Op dat moment, Microsoft ambtenaren zei SQL Server voor Linux is een subset van SQL Server 2016 voor Windows en zou werken op Ubuntu of als een Dokwerker beeld. (Microsoft later toegevoegde ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux om de eigen voorbeeld.)

In Maart, ambtenaren bedrijf zei ook dat gebruikers die gekocht SQL Server zou in staat zijn om deze licentie te gebruiken in een Windows Server of Linux, maar niet zo ver gaan als te zeggen dat de versie van SQL Server voor Linux zou hetzelfde zijn als dat zou worden beschouwd als SQL Server voor Windows, ook. Microsoft pas onlangs — met ingang van 1 juni 2016 — gemaakt van de meest recente versie van SQL Server voor Windows, SQL Server 2016, algemeen verkrijgbaar.

Echter, op de dag van vandaag, Microsoft is de positionering van SQL Server als zowel een Linux en een Windows ding.

lees dit

​Microsoft's love affair with Linux deepens

Microsoft ‘ s liefdesrelatie met Linux verdiept

Na het testen van de wateren voor de jaren, Microsoft heeft de lancering van haar eerste service, Azure Cloud Schakelen, dat gebaseerd is op Linux.

Microsoft ambtenaren zei SQL Server op Linux en SQL Server op Windows zijn gebaseerd op een enkele code. “Er zijn een aantal functies die een platform specifieke kenmerken. Bijvoorbeeld, het bestand paden in Linux anders is dan de paden naar bestanden in Windows”, aldus een woordvoerder. Maar ze zijn niet twee totaal verschillende producten.

Op Connect() 2016 developer event in New York City op November 16, Microsoft ambtenaren herhaald dat de komst van SQL Server op Linux versie zou zijn “alle belangrijkste functies van het relationele database-engine.” Met in-memory online transaction processing (OLTP), in-memory columnstores, Transparent Data Encryption, Altijd Gecodeerd, en rijniveau, zei ze.

De publieke preview van SQL Server op een Linux-beschikbaar op Ubuntu, Red Hat enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Server. De publieke preview beschikbaar “binnenkort” op Azure Virtual Machines en op Docker Hub, Microsoft ambtenaren gezegd vandaag. Microsoft ambtenaren zijn nog steeds te zeggen dat SQL Server zijn over het algemeen beschikbaar voor zowel Linux als Windows medio 2017.

De publieke preview van SQL Server op een Linux beschikbaar zal zijn voor het downloaden van de Microsoft SQL Server op een Linux site. De publieke preview van de volgende versie van SQL Server voor Windows (technisch bekend als Community Technology Preview, of CTP, 1) zal beschikbaar zijn vanaf de TechNet-Evaluatie Center.

Microsoft execs ook aangekondigd SQL Server 2016 Service Pack 1 op Connect() 2016. SP1 is beschikbaar vandaag, 16 November 2016.

SQL Server SP1 brengt een aantal van de hoger-end mogelijkheden die op dit punt waren alleen beschikbaar in de Enterprise-versie van SQL Server 2016 naar beneden tot de Standaard Editie. Onder de mogelijkheden die gemeenschappelijk zijn in beide Standard en Enterprise zijn in-memory OLTP, real-time operationele analytics, data-encryptie in rust en in beweging, en PolyBase big-data-connectiviteit.

Hier is een grafiek van Microsoft laat zien hoe de Enterprise en Standard versies van SQL Server 2016 zal op stapel, zoals van SP1.

In andere data-management nieuws voor Microsoft is het toevoegen van nieuwe functies, waaronder nieuwe machine learning functies, de R-Services in SQL Server. Vandaag is ook de dag dat Microsoft de R-Server voor Azure, HDInsight (aka Hadoop op Azure) is over het algemeen beschikbaar. Microsoft laat ook VSCode ontwikkelaars om verbinding te maken met SQL Server, waaronder SQL Server op Linux.

En in combinatie met de Microsoft Connect(), het bedrijf is het maken van Azure Data Lake Analytics en Azure Gegevens Meer Opslaan, maar over het algemeen vanaf vandaag beschikbaar. Azure Data Meer is Microsoft ‘ s op hyperscale-gegevensopslagruimte voor big-data-analyse workloads in de cloud. Azure Data Lake Analytics en Data Lake Store zijn beide afgeleid van Microsoft ‘ s eigen interne “Kosmos” big-data-opslag en analytics ” – dienst. (“Kona” was de codenaam voor de analytics engine en “Cabo” voor de opslag van de motor.)